Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Biz de öyle.

Ki karpuz çok severiz.

Dün her yerde gördük,çeyrek mi satıyorlar nedir hep tezgahlarda kesikti,kıpkırmızıydı. Gene de kanmadık.

Galiba BİM’deydi kilosu 19,5 lira “yazık günah” dedim,istemedim,
Biz şansımızı deniyoruz 😊 Bu zamanlarda alıp çok güzel çıkanları da oldu, bu sene böyle oldu, napalım biraz daha bekleriz artık 🙄
Ben dün carrefour da gördüm çeyrek satıyorlardı 🤦🏻‍♀️ artık parasından mı büyüklüğünden mi bilemedim fiyatın a bakmadım çünkü.
Ama benim ki biraz da eski kafalılık olabilir. Mevsim dışı sebe meyve yememeye dikkat ederim. Mesela hava ısınacak ki karpuzun tadını çıkaralım. Hava soğumadan da mandalin portakal almam bir de. Uygun hava koşullarının o sebze meyveye mutlaka etkisi vardır dalından inmeden diye düşünüyorum. Ama sevene yiyene afiyet şifa olsun.

Biz de öyle.

Ki karpuz çok severiz.

Dün her yerde gördük,çeyrek mi satıyorlar nedir hep tezgahlarda kesikti,kıpkırmızıydı. Gene de kanmadık.

Galiba BİM’deydi kilosu 19,5 lira “yazık günah” dedim,istemedim,
Kilosundan ötürü sanırım dilim satıyorlar pazarda 15 liraydı kilosu sanırım 60 lira vermiştim şimdi pahalı olur biraz Adana çıkarsa ucuzlar

Selamlar
Dün iftarı yazmamışım. Ablamdaydık ben de tüm gün işlendim.
Menüde ;
Terbiyeli şehriyeli tavuk suyu çorbası
Domatesli bulgur pilavı
Beyti sarma
Havuç tarator
Humus
Yeşil elmalı kerevizli salata (adını bilmiyorum) mayonez yoğurt ceviz dereotlu sarımsakla yapılıyor
Kızarmış patates
Maydanoz domates soğan salatası
Ve yaş pasta. Sözüm vardı giderken pastayı ben aldım.

Herkese hayırlı bir gün olsun inşallah.

Sağlıklı huzurlu haftalar olsun inşallah hepimize! Kadir gecemiz mübarek,dualarımız kabul olsun inşallah!:KK200:

Son haftaya geldik şükürler olsun inşallah Büyük Rabbime!:KK68:

Dün çok gezdik,yavruya ve kendimize bayramlık aldık. Sağlıkla mutlulukla giymek isteyen herkese de almayı,giydirmeyi ve giymeyi nasip etsin inşallah Rabbim!:KK37:

Bugün çorba düşünmüyorum. Gerçekten hiç bir şey yiyemez oldum. Çorba çok sevdiğim için büyük tabakta içiyorum,doyuyorum.:super:

İftar menümüz;
Zeytinyağlı barbunya-sağ olsun kayınvalide dondurucusu! :KK31:

Cumartesi oradayken kendi bildiğim gibi yaptım. Biraz oraya da bıraktım,kalanı evimize getirdim. Büyük ihtimalle benim pişirdiğim yemeklerden :-)hoşlanmıyorlar ama olsun içime sinmedi. Zaten onun pişirdiklerini de ben :KK70:yiyemiyorum. Damak zevklerimiz çok çok çok farklı.:olamaz:

Neyse…
Uzun mevzular… :KK75:
Pilav-kocam isterse 1 bardaktan yaparım.
Salata-az önce yaptım. Evimin erkeği sevinsin.:anneadayı:

Ben sadece barbunya ve taze pide yemek istiyorum inşallah.:KK73:

Lahana turşusu.
Haşlanmış pancar.

Tatlı olarak;
Güllaç-bana.
Tulumba tatlısı-kocam gelirken getirir inşallah.:cool:

Sahur menümüz;
Kaşarlı domatesli tost.
Yumurtalı patates salatası-kocama.:KK69:
Bana-0
Kalan güllacı yerim.

Allahım nasip ederse uyanırsak yeriz.:süslü:

Herkesin ellerine sağlık.:KK74:
Allahım olmayanlara versin inşallah.:KK36:
Allahım hepimizin dualarımızı,namazlarımızı,oruçlarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda.:KK60:

Sağlıklı huzurlu haftalar olsun inşallah hepimize! Kadir gecemiz mübarek,dualarımız kabul olsun inşallah!:KK200:

Son haftaya geldik şükürler olsun inşallah Büyük Rabbime!:KK68:

Dün çok gezdik,yavruya ve kendimize bayramlık aldık. Sağlıkla mutlulukla giymek isteyen herkese de almayı,giydirmeyi ve giymeyi nasip etsin inşallah Rabbim!:KK37:

Bugün çorba düşünmüyorum. Gerçekten hiç bir şey yiyemez oldum. Çorba çok sevdiğim için büyük tabakta içiyorum,doyuyorum.:super:

İftar menümüz;
Zeytinyağlı barbunya-sağ olsun kayınvalide dondurucusu! :KK31:

Cumartesi oradayken kendi bildiğim gibi yaptım. Biraz oraya da bıraktım,kalanı evimize getirdim. Büyük ihtimalle benim pişirdiğim yemeklerden :-)hoşlanmıyorlar ama olsun içime sinmedi. Zaten onun pişirdiklerini de ben :KK70:yiyemiyorum. Damak zevklerimiz çok çok çok farklı.:olamaz:

Neyse…
Uzun mevzular… :KK75:
Pilav-kocam isterse 1 bardaktan yaparım.
Salata-az önce yaptım. Evimin erkeği sevinsin.:anneadayı:

Ben sadece barbunya ve taze pide yemek istiyorum inşallah.:KK73:

Lahana turşusu.
Haşlanmış pancar.

Tatlı olarak;
Güllaç-bana.
Tulumba tatlısı-kocam gelirken getirir inşallah.:cool:

Sahur menümüz;
Kaşarlı domatesli tost.
Yumurtalı patates salatası-kocama.:KK69:
Bana-0
Kalan güllacı yerim.

Allahım nasip ederse uyanırsak yeriz.:süslü:

Herkesin ellerine sağlık.:KK74:
Allahım olmayanlara versin inşallah.:KK36:
Allahım hepimizin dualarımızı,namazlarımızı,oruçlarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda.:KK60:
Tüm kk bir kv furyası var herkes bahsediyor kv sinden...ellerine sağlık çok güzel yapmışsındır yemekleri de

Tüm kk bir kv furyası var herkes bahsediyor kv sinden...ellerine sağlık çok güzel yapmışsındır yemekleri de
Bakalım güzel olmuştur inşallah.

Akşam anlarız artık.:anne:

Kayınvalide iyidir ya!

Bebeğe fazla temas etmese daha iyi olacak ya neyse…:cool:

Bebeği her gün işliyorum; “hiç kimsenin kucağında durma,in! Seni sadece annen baban öpebilir,başkası asla!” diye.:-)

Başarıyorum galiba.
Babaanne elinden,dede ayağından öptü; bebecik hemen kendini çekip bana bakıyor; “anne bak öpüyorlar” der gibi.:skandal:

Babaanne ve dede de”aaa hemen anasına bakıyor bu” dediler.:KK57:

Yap işte peynirli poğaça,mücver ve ağlayan pasta.
:-) :-) :-)
Ay abla 🤭 peynirli poğaça var buzlukta aslında 😂mücver için kabağım yok önceki gün yedik kabağı 🤭 ağlayan pasta da hiç denemedim becerebilir miyim bilmiyorum

Aaa tatlımız var eşim dün gece kazandibi yapmıştı duruyo dolapta 🤭 bi çorba bi ana yemek kaldı. Aslında makarna istiyor canım ama tek başına basit mi olur bilemedim

Ay abla 🤭 peynirli poğaça var buzlukta aslında 😂mücver için kabağım yok önceki gün yedik kabağı 🤭 ağlayan pasta da hiç denemedim becerebilir miyim bilmiyorum

Aaa tatlımız var eşim dün gece kazandibi yapmıştı duruyo dolapta 🤭 bi çorba bi ana yemek kaldı. Aslında makarna istiyor canım ama tek başına basit mi olur bilemedim
Hiç basit olmaz!

Makarna harika bir yemektir.

:spor:

Ilk hasatlar başka şehirlere gidiyor bekledikçe de olgunlaşıyor demekki ben sivastsyim
Aynen erik, üzüm ilk hasatlar yapıldı burada İstanbul a filan gönderilmiş İstanbul'da olan arkadaşım diyor bir ara siz çoktan yemeye baslamissinizdir diye dedim ilk siz tüketiyorsanız 🤣

X