Popüler Konu Ramazan'da İftar ve Sahur Menülerimiz (2022)

O zaman mutfakta çok iyisin🥰
Benim eğitim yok ama 20 yıllık ev hanımıyım🤭
Herkesin yemek kültürü farklı🤭🥰
Cook çok tşk ediyorum .Turk mutfağında çalışmadım açıkçası ama evde yapıyorum elbette . Deneyip ,yapamadığım birşey olmadı açıkçası ama deneyim çok başka birşey .Sizde çok güzel şeyler yapiyorsunuz😍😍 Genel olarak türk kadınlarıni yetenekli ve özverili buluyorum zaten :)

Cook çok tşk ediyorum .Turk mutfağında çalışmadım açıkçası ama evde yapıyorum elbette . Deneyip ,yapamadığım birşey olmadı açıkçası ama deneyim çok başka birşey .Sizde çok güzel şeyler yapiyorsunuz😍😍 Genel olarak türk kadınlarıni yetenekli ve özverili buluyorum zaten :)
Teşekkür ederim🤗🥰
Denemek ve yaptıklarımızı çeşitlendirmek çok iyi oluyor🤗

Yok alakam yok aslında 😄İstanbul dogumluyum ,ailem de balkanlardan . Kayınvalidem Antepli . Kayinpederim Urfalı . Eşim Mersinde doğmuş büyümüş . O yüzden bizim evde herşey pişiyor 😂
Az çok güneydoğu mutfağına el atmışsınızdır🤭Ya da eşinizin ailesinde mutlaka denemişsinizdir🤗

Güneydoğu mutfagini çok seviyorum .İlk aklıma gelen içli köfte ,yuvalama yaptım ramazandan önce buzluktalar 😄 Yuvalamayi normal günlerde pişiriyorum ilk zamanlar uğraşma falan diyorlardı 😂
Ooo Maşaallah yuvalama yapıyorsan tamamdır🤭Birde Türk Mutfağı çok denemedim diyorsun🤭🤗
Peki kuru dolma yapıyor musun?Antep'in meşhur tatlarından biri🤗

Ooo Maşaallah yuvalama yapıyorsan tamamdır🤭Birde Türk Mutfağı çok denemedim diyorsun🤭🤗
Peki kuru dolma yapıyor musun?Antep'in meşhur tatlarından biri🤗
Cook çok tşk ediyorum .Tabiki yapıyorum 😃😃 Türk mutfağı sürekli pişiyor evde sadece o alanda çalışmadım profesyonel olarak .Evleneli 2.5 yıl oldu evimizde türk mutfagi hakim çünkü ben zaten türk mutfağını damak tadıma yakın ve sağlıklı buluyorum. Öyle misafire falan değil kendime özel kuru dolma ,yaprak sarma yaparım 😂 O yüzden kilo fazlam var 🤷

Cook çok tşk ediyorum .Tabiki yapıyorum 😃😃 Türk mutfağı sürekli pişiyor evde sadece o alanda çalışmadım profesyonel olarak .Evleneli 2.5 yıl oldu evimizde türk mutfagi hakim çünkü ben zaten türk mutfağını damak tadıma yakın ve sağlıklı buluyorum. Öyle misafire falan değil kendime özel kuru dolma ,yaprak sarma yaparım 😂 O yüzden kilo fazlam var 🤷
Maşaallah canım🥰
Tabi güzel yemek yapınca kilo kaçınılmaz🤭

Ben bugün iyi değilim
Hem çok yakınım birinin hastalık haberini aldım moralim çok bozuk hem de hastayım, yemek yapabilecek gibi değilim
Dün oğlum dışarıdan birşeyler yemek istedi onu bugüne ertelemiştik iyi denk geldi
Pazara gittik iftara yakın biraz sebze ve kahvaltılık aldık, dönerken limonlu çizkek🤣 aldık, birşeyler sipariş ettik yaptık iftarımızı
Ben birşey yiyemedim malesef şimdi çay içiyorum
Rabbim sana ve yakınına şifa versin İnşaAllah canım

Iyi geceler dostlar gecte olsa yazayim

Zeytinyagli pirasa ve firin makarna yaptim
Dunden domates soslu biber kizartma vardi
Tatli esim yas pasta almis

Gece de kalan yemekler ve esime 2 haslanmis yumurta hatta dunki yayla corbamdan da yer sanirim . Hayirli sahurlar

Ben de bir süre istanbul da yaşadım tabi yaz mevsimi ışte orada oturanlar çok sıcak burası kadar sıcak bir yer yoktur diyorlar dedim burasımi sıcak ıstanbul bana yayla geldi dedim siz bide mersin ve civarını görün dedim hatta grupta bir arkadaş vardı mersinliydi oda aynısı dedi kocası mersine dönmek istiyordu kendisi sırf sıcağından ötürü istemiyordu

Bugün sabah kalkınca buzluktan yaprak çıkardım. Öğleye doğru iç harcını yapayım diye mutfağa gittim, yaprak fasulye olmuş buzu çözülünce:skandal:
Yöresel, kapçıklı fasulye deriz. Arkasından annem geldi. Camiye, mukabelede gelmiş uğradı. Dizinde sıvı kaybı olduğu için merdiven çıkmaya zorlanıyor. Madem geldin gitme, burada yapalım iftarı dedim. Annem ve babam sever fasulyeyi Onlara nasipmiş 😍Haliyle menüm değişti.
_Tarhana çorbası
_Kapçıklı fasulye
_Fırında patates, tavuk, soğan
_Pirinç pilavı
_Havuç tarator
_Ev yapımı Ramazan pidesi
_Salata
_armut, elma kurusu komposto
Tatlı yaptırmadı annem, yemek çok yaptın zaten ağır gelir dedi.
Yemek yerken çay suyunu koydum, altını kapattırdılar yer kalmadı, çok yedik diye🤣
Oğlum Türk kahvesi yaptı ceviz, biskrem eşliğinde. Güzel bir gündü. 😍
Canım dizde sıvı kaybı ne belirtiler yapıyor tedavisi nasıl bir arkadaşımda varr

Saray sofrası gibi Maşaallah
Hepsi çok uyumlu her zevke hitap edecek şekilde planlamışsınız bence
Ama çok yorucu gibi geldi bana
Eşiniz karadenizli mi
Teşekkürler 💐
Eşim Ankaralı. Ama köylerinde lahana yetişiyor fazlasıyla tüketiyorlar. Hatta 'kelem' diyorlar.

Böreğim dondurucudaydı,daha önce yapmıştım.
Lahanayı da geçen hafta sarıp buzluğa atmıştım.
Baklava hazır, abim getirdi.
Pastayı da hazır kekten yaptım.
Uğraştırıcı olmadı diğer şeyler🤭
Hamdolsun ağız tadıyla geçti.
Sırada sahur var 😃😰
2 senedir pandemi nedeniyle ramazan davetlerini unutmuşum, biraz heyecanlandım. Ama sağolsunlar yabancı hissetirmezler eltiler🥰

Şimdi şehir dışından gelen abimle eltim yatılı misafirimiz olarak kaldı.
Sahurda böreklerimiz, haşlanmış yumurta ve kahvaltılıklar çay eşliğinde olacak inşallah.

Herkese iyi geceler 💐

Amin canım inşallah hayırlısı ne ise o olur.Aslında hiç umutsuz değilim ama çok yorucu ve maddi manevi yıpratıcı dönemlerden geçtim.5 gebelik kaybı 4 negatif tüp bebek denemesi ve bu süreçlerdeki sağlık problemlerim beni çok yıprattı.Hatta bugün eşime dedim ki, çok şükür rabbim hastalıklarımın erkenden teşhis edilmesine vesile oldu bu hamilelikler ve tedaviler inşallah herşey çok daha güzel olacak.Bu süreçte lupus hastası olduğumu hipofiz bezinde küçük tümörler yani mikroadenomlar olduğu tespit edildi mide prıblemler vs. hepsi için çok şükür önlem alındı gerekli kontrollerimi yaptırıp ilaçlarımı kullanıyorum.Allahım kimseye dermansız dert vermesin.Herşeyin başı sağlık!...
Çok geçmiş olsun canım bende de 4 ay önce böbrek üstü bezinde 7,8 cm kitle çıktı ameliyat oldum şimdi başka bir yerde var mı diye araştırıyorlar Pet bt ve mıbg sintigrafisi temiz çıktı 1 flimim kaldı onun sonucunu bekliyoruz tansiyonum 22 ye 13 çıkıyordu araştırırlarken böbrek usgde çıktı

Bu arada Nevreste Nevreste abla icli kofte ic harci ile avci boregi yapilabilir diye dusundum de baska ne yapilabilir biraz ic artti cokta guzel olmustu daha degisik fikirler varsa alirim 🤗
Ben öyle artınca kozalak mantı yapıyorum hazir yufkayla.denemek isterseniz.
Yufkayı küçük üçgen olarak kesiyoruz.sarip kızartıyoruz.uzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerine artan kıymalı harç:dondurma:

Bu arada Nevreste Nevreste abla icli kofte ic harci ile avci boregi yapilabilir diye dusundum de baska ne yapilabilir biraz ic artti cokta guzel olmustu daha degisik fikirler varsa alirim 🤗
Yufkayı küçük üçgen olarak kesiyoruz.sarip kızartıyoruz.uzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerine artan kıymalı harç:dondurma:
Aynen kozalak mantı hatta ceviz koydun mu içine bilmem🤔Alinazik,hünkar beğendi üzeri için kullanılabilir.
Yoğurtlu erişte ya da mantı üzerine sos olur.Böreğe çok yakışır.
İçine salça ekleyip patates yemeği de yapabilirsin.

Aynen kozalak mantı hatta ceviz koydun mu içine bilmem🤔Alinazik,hünkar beğendi üzeri için kullanılabilir.
Yoğurtlu erişte ya da mantı üzerine sos olur.Böreğe çok yakışır.
İçine salça ekleyip patates yemeği de yapabilirsin.
Icinde ceviz var iste olmasa hic sknti degil ustune yumurta kir da ye 🤣

X