Popüler Konu Ramazan'da İftar ve Sahur Menülerimiz (2022)

Günaydınlar
2 gündür harcamasız gün denediğimden:) Evdekileri değerlendiriyorum:)
Marketin önünden gec 100 tl gidiyor valla yıldımmmm
İftara;Yarım paket kasap köfte buldum buzlukta:)(Mangal falan yaparken hemen yarısını buzluga atan bi ben değilimdir ins:KK70: Anamın genleri gürül gürül gecmis:KK70:)
Bugun onlar püreli canak köfte olacak.6 tane falan yetmez doymaya .
Yarım pakette haslanmıs nohut cıkarcam nohut yemeği yaparım.
Hala doymam bunlarla ben derse kocam bey:p Yarım pakette makarna haslarım ona:)
Fırın sütlac yapacagım birde.
Sahura peynirli gözleme +kahvaltılık düsünüyorum.
Ben bunu sık sık yaparım kendimi çok huzurlu hissediyorum böyle yapınca
Bir kaşık bulguru bile bir şekilde değerlendirip nefis yemekler çıkarırım
Kalan tek sebzelerden çocuk için buzluğa attığım 2 adet köfteden tek bir bagetten yemekler uydurur yaparım ev halkı bayılır bir ay sonra yaa hani şu geçen yaptığın acayip yemekten yine yapar mısın derler yapamam hatırlayıp 🤣
Eşim 11 yıl önce kalan iki kaşık bulgur pilavı ve iki kabaktan uydurduğum bir yemeği hala anlatır o ne lezzetliydi diye, çok denedim bir daha aynısını yapamadım

Merhabalar hanımlar
Bugun şehir dışından eşimin abisi ve eltim gelecekler, bizleri ziyarete geliyorlar🥰
Burada yaşayan diğer eltimleri de davet ettim, hepimiz iftar edeceğiz inşallah.
Menüm şöyle;

Yoğurt çorbası (süzme yoğurt - buğday,nohut)
Etli lahana sarma (eşimin ailesinin kırmızı çizgisidir, çok severler🤭)
Fırında soslu tavuk (ızgara tava)
Fırında kremalı karışık sebzeler
Pirinç pilavı
Yeşil elma, havuç, lahana ile yapılan yoğurtlu bir salata, adı neydi unuttum.
Mevsim salata
Soğuk içecekler
Baklava
Çay yanına ev yapımı yaş pasta

Midelerinden rahatsız olan misafirlerim var, çok yemek yapmamam konusunda tembihlendim ama bilmem çok mu iyi mi.Allah bereket versin.

Uygun bulmadığınız eksik ya da fazla bulduğunuz birşey varsa zevkle kabul ederim.

Herkese güzel, hayırlı bir gün dilerim💐
Saray sofrası gibi Maşaallah
Hepsi çok uyumlu her zevke hitap edecek şekilde planlamışsınız bence
Ama çok yorucu gibi geldi bana
Eşiniz karadenizli mi

Bugün iftarda küçük misafirlerim vardı . Halamın torunlarını davet ettim . O yüzden ergenlere hitap edicek bir menü hazırladım :)

Antep tarhanası ( kırmızı mercimekle pişiriyorum,çok hafif oluyor )
Fırında patates ve kabak ( soslu )
Makarna ( kremalı,mantarlı ve tavuklu )
Tatlı olarak da kadayıflı muhallebi

Allah kabul etsin ...

Ben bugün iyi değilim
Hem çok yakınım birinin hastalık haberini aldım moralim çok bozuk hem de hastayım, yemek yapabilecek gibi değilim
Dün oğlum dışarıdan birşeyler yemek istedi onu bugüne ertelemiştik iyi denk geldi
Pazara gittik iftara yakın biraz sebze ve kahvaltılık aldık, dönerken limonlu çizkek🤣 aldık, birşeyler sipariş ettik yaptık iftarımızı
Ben birşey yiyemedim malesef şimdi çay içiyorum

Ben bugün iyi değilim
Hem çok yakınım birinin hastalık haberini aldım moralim çok bozuk hem de hastayım, yemek yapabilecek gibi değilim
Dün oğlum dışarıdan birşeyler yemek istedi onu bugüne ertelemiştik iyi denk geldi
Pazara gittik iftara yakın biraz sebze ve kahvaltılık aldık, dönerken limonlu çizkek🤣 aldık, birşeyler sipariş ettik yaptık iftarımızı
Çok çok geçmiş olsun 😔 inşallah herşey yoluna girer ...

Ben bugün iyi değilim
Geçmiş olsun canım🥰Rabbim gönlüne ferahlık versin🤲🏻
Afiyet olsun🌹

Herkese iyiakşamlar🥰 bugün geç kaldım yazmaya, iş çıkışı pazara gidince iftara yetişme telaşıyla bir gayret daldım mutfağa
İftar menüsü
Ezogelin çorba (dünden)
Barbunya (buzluktan)
Bulgur pilavı
İrmik tatlısı

Pazardan bakla aldım bugün, bakla çıkmışsa bahar gelmiş demektir benim için🌼 onu da pişirdim yarına kadar dinlenip lezzetlensin diye, eşim yemez ama ben bayılırım
Sahur yapmıyoruz yine

Bugün iftara davetliydim. Normalde evde salata harici en fazla 3 çeşit yapıyordum. Bugün fazla yedim, çatlayacağım. :ruh:
Menüde olanlar
Mercimek çorbası
Kuru fasulye
Karnıyarık
Pilav
Isırgan otu yemeği
Yaprak sarma
Salata
Ayran
Tatlı olarak ekler ve Tulumba vardı.
Ben de Ramazan pidesi yapıp götürdüm, beğenildi.

Ben bugün iyi değilim
Geçmiş olsun. Allah ferahlık versin 🤲

Mutlu Perşembe olsun inşallah hepimize güzel hanımlar!!!:KK36:

İnşallah keyfimiz yerindedir. Sağlığımız sıhhatimiz iyidir.:21:

İftar menümüz belli oldu.
Tarhana çorbası
Sarımsaklı yoğurtlu fiyonk makarna
Tatlı canım tulumba istiyor. Kocacıma sipariş vereceğim.:anneadayı:
Bol su.:temizlik:

Çocukluğum boyunca bu sarımsaklı yoğurtlu fiyonk makarnayı anneciğim bize mantı diye yedirdi. Mantının kıymalı ve iç doldurulmalı bir makarna olduğunu çok geç öğrendim. Neden böyle bir yol izlediğini bilmiyorum. Muhteşem yemek yapan bir hanımefendi değildi. Gezmeyi, süslenmeyi severdi öyle yokluk da yoktu ama bizim bildiğimiz mantı buydu.:sampiyon:

Sahur menümüz;
Gevrekler bitti.
Kocacım kaşarlı pide yapsın.:hamarat:
Avokado
Kefir:63:
Kuru kayısı:KK24:

Herkesin ellerine sağlık.:KK5:
Allahım olmayanlara versin inşallah.:KK60:
Allahım hepimizin dualarımızı, oruçlarımızı, namazlarımızı kabul etsin inşallah.:KK5:
Bizde de annemler küçük kare hamur keserlerdi, onu yoğurtlu olarak yapılmasına mantı derlerdi, hala diyorlar. Bizim için mantı. 😍
Fiyonk makarna da yoğurtlu güzel oluyor 😋

Bu da yaptığım pidem. Biraz içli olsun dedim. Enişte bey ev yapımı pide bu dedi. Benim yaptığım söylenince becerikli birinin elinden çıktığı belli dedi. 😎 Biraz göğsüm kabardı🤣🤣🤣

Eklentiler

• IMG_20220414_193726-01.jpeg
    IMG_20220414_193726-01.jpeg
    194,4 KB · Görüntüleme: 59
iftarda
köfteli nohut mu desem nohutlu köfte mi desem sulu yemek (minik köfteler fazlaydı çünkü)
pilav
salatalık lahana turşusu

tatlı olarak fındıklı çikolata ( şerbetli tatlılara direniyorum 🤭)
kahve

sahurda
yumurtalı ekmek olabilir
salamura keçi peyniri, zeytin
söğüş

X