Popüler Konu Ramazan'da İftar ve Sahur Menülerimiz (2022)

Kilo verdin mi Nevoş? Bağışıklık iyice düşmez mi sahur yapmayınca🤔, eşin neden yapmıyor ki, Onun işi de yorucu. Allah kolaylık versin 🤲
Yok canım vermedim.Ben zaten 1-2 yıldır veremiyorum🤷🏻‍♀️Birde bunu deneyelim dedik. İnan çok rahat oluyor🤗Eşimde kilo vermek istiyor.
Sağ ol🤗

Ben oruç tutamıyorum ama bugün arkadaşlarımı iftara aldım :) Onların sevdikleri ve istedikleri şeyleri pişirdim . Tercihleri çay saati oldu :)

Tavuk suyuna Tarhana çorbası ( Trakya tipi)
Zeytinyağlı barbunya
Narlı kısır
Bol yeşillikli patates salatası
Süzme yoğurtlu tavuk salatası
Kıymalı börek ( buzluktan )

Ve Çay :)

Bence börek yap daha güzel olur🤭
Ben yemeğini severim ama sık yemek istemem. Ondan ev ahalisine bir şey diyemiyorum.
Ya börek yaparım ya da ıspanaklı-kıymalı içli köfte🤭Gerçi bizim yöresel yoğurtlu bulgur köftelerimiz var. Biri salçalı sıcak diğeri yoğurtlu soğuk🤗Onları da yaparım.🤗
Sana kolay gelsin🤗😍
Nevreste abla bulgur köftesi dediğin gliko mu?Erzurum yöresine ait salçalı ve yoğurtlu diyince aklıma geldi.Birde aşotulu çorba yapmıştın dün, Erzurumlu musun?

Son düzenleme:
Nevreste abla bulgur köftesi dediğin gliko mu?Erzurum yöresine ait salçalı ve yoğurtlu diyince aklıma geldi.Birde aşotulu çorba yapmıştım dün, Erzurumlu musun?
Canım bizim yörede çok fazla bulgur köftesi yapılır.Bildiğim kadarıyla 72 çeşit🤭Bizim bulgurumuz özel öyle yumurta,irmik falan kullanmadan iki çeşit bulguru karıştırıp hamur yaparız. Onu yoğurtlu,salçalı,sulu,susuz bir sürü çeşitlendiririz.
Erzurumlu değilim Malatyalıyım🤗Babam memurdu.O sebeple çocukluğum Erzurum'da geçti🤗
Daha sonra abim orada okudu.Tabi tanıdıklarımız falan olunca bende minik bir parçada olsa Erzurum'dan bir şeyler aldım🤭🤗

Bende bu gece kahvalyı tabağı yanına ek olarak kaşarlı ve yumurtalı melemen yaptım.Kocam bey yumurtada yemiyor😏
Herkese hayırlı sahurlar,eşim işten geldi uyku tutmadığı için bu gece yiyip yatalım dedik.

Canım bizim yörede çok fazla bulgur köftesi yapılır.Bildiğim kadarıyla 72 çeşit🤭Bizim bulgurumuz özel öyle yumurta,irmik falan kullanmadan iki çeşit bulguru karıştırıp hamur yaparız. Onu yoğurtlu,salçalı,sulu,susuz bir sürü çeşitlendiririz.
Erzurumlu değilim Malatyalıyım🤗Babam memurdu.O sebeple çocukluğum Erzurum'da geçti🤗
Daha sonra abim orada okudu.Tabi tanıdıklarımız falan olunca bende minik bir parçada olsa Erzurum'dan bir şeyler aldım🤭🤗
Malatyalısın diye biliyorum,ama geçen aş otulu çorba diyince aklıma takıldı.Benim babam sarıkamışlı annem Erzurumlu biz Bursa'da büyüdük.Aş otulu çorbayı en son ne zaman yediğimi hatırlamıyorum.Buralarda pek aş otu bulunmuyor.En az 4 yıl önce yemişimdir.Yapıyoruz çorba ama nane ve soğanlı sosu oluyor.
Maşallah sizin mutfak her konuda pek zengin çeşite sahip, ve sende hamaratsın😉

Malatyalısın diye biliyorum,ama geçen aş otulu çorba diyince aklıma takıldı.Benim babam sarıkamışlı annem Erzurumlu biz Bursa'da büyüdük.Aş otulu çorbayı en son ne zaman yediğimi hatırlamıyorum.Buralarda pek aş otu bulunmuyor.En az 4 yıl önce yemişimdir.Yapıyoruz çorba ama nane ve soğanlı sosu oluyor.
Maşallah sizin mutfak her konuda pek zengin çeşite sahip, ve sende hamaratsın😉
Çok sağ ol canım🥰
Aşotu olmayınca bir tadı olmuyor🤭Yani başka bir çorba oluyor🤗
Benim yöre çok aslında🤭Malatyalıyım ama Malatya'da çok kalmadım.Yeni geldim sayılır.
9 yıl Erzurum'da kaldık ondan yemeklerini biliriz🤗Bir yakınımızın eşi Erzurumlu sağ olsun bize her yıl aşotu temin eder🥰
10 yıl Gaziantep'te kaldım. Oranın mutfağıda çok geniş bayağı yemek öğrendim🤗Elazığ'da 7 yıl kaldım.Oranın yemekleri ayrı güzel🤭
Ülkemizin yemekleri ve kültürü çok güzel🥰

Kolay gelsin güzel hanımlar!

Bizim de iftar menümüz belli oldu.
Her zamanki gibi sizlere göre çok az yiyecek var.:olamaz:

İftar menümüz;
Tarhana çorbası
Yumurtalı patates kavurması:spor:
Yoğurt
Salata
Fanta
Tahin helvası var ama kocacım belki tatlı getirir.
Bol su :temizlik:

Sahur menümüz;
Yarım gevrek
Diğer yarısını kocam yesin.:anne:
2 yumurta
Bol peynir
Kuru kayısı
Avokado
Kefir:63: sevmesem de faydalı diye mecburum.

Herkesin ellerine sağlık.:KK5:
Allahım olmayanlara versin inşallah.:KK60:
Allahım hepimizin dualarımızı, oruçlarımızı, namazlarımızı kabul etsin inşallah.:KK74:

Yuvalarımız huzur ve şifa dolu olsun inşallah. :KK73:
Aslında ideal menülerin abla az ama öz.
Pilav makarna ben yemiyorum genelde.
Corba yemek yetiyor.
Esinde söylenmiyorsa (benimkinin gözü doymıuyor)napcan fazla fazla yapıp israf:KK43:

Ispanağı seçtim, leğene suya koydum. Eşim ıspanağı her gördüğünde ıspanaklı börek mi yapacaksın der her defasında 🤣
Ben de dayanamaz yemeğinden vazgeçip böreğini yaparım. Bu sefer demez inşallah :skandal:
Hamur işi çok yaptım bu aralar, özellikle sahurda🤦‍♀️
Ispanak yıkayan kadın bulms böreğini aramasın:KK70:
Ben senelerdir dondurulms alıyorum:KK51:

Çok sağ ol canım🥰
Aşotu olmayınca bir tadı olmuyor🤭Yani başka bir çorba oluyor🤗
Benim yöre çok aslında🤭Malatyalıyım ama Malatya'da çok kalmadım.Yeni geldim sayılır.
9 yıl Erzurum'da kaldık ondan yemeklerini biliriz🤗Bir yakınımızın eşi Erzurumlu sağ olsun bize her yıl aşotu temin eder🥰
10 yıl Gaziantep'te kaldım. Oranın mutfağıda çok geniş bayağı yemek öğrendim🤗Elazığ'da 7 yıl kaldım.Oranın yemekleri ayrı güzel🤭
Ülkemizin yemekleri ve kültürü çok güzel🥰
Kadın ayaklı gastronomiymis ya:)
Benim anne tarafı Adanalı yemekleri etleri efsodur annemin.
Ama Gaziantep tabi bi baska cok istiyorum gitmek:dua:

Günaydınlar
2 gündür harcamasız gün denediğimden:) Evdekileri değerlendiriyorum:)
Marketin önünden gec 100 tl gidiyor valla yıldımmmm
İftara;Yarım paket kasap köfte buldum buzlukta:)(Mangal falan yaparken hemen yarısını buzluga atan bi ben değilimdir ins:KK70: Anamın genleri gürül gürül gecmis:KK70:)
Bugun onlar püreli canak köfte olacak.6 tane falan yetmez doymaya .
Yarım pakette haslanmıs nohut cıkarcam nohut yemeği yaparım.
Hala doymam bunlarla ben derse kocam bey:p Yarım pakette makarna haslarım ona:)
Fırın sütlac yapacagım birde.
Sahura peynirli gözleme +kahvaltılık düsünüyorum.

Ispanak yıkayan kadın bulms böreğini aramasın:KK70:
Ben senelerdir dondurulms alıyorum:KK51:
Gerçekten sinir bozucu ıspanak yıkamak.Tek tek kontrol edip seçiyoruz. Kaç kez yıkasak da insan bir tur daha yıkayım diyor, emin olamıyor temizlendiğine. Biz böyle yaparken hazır olanlar ne derece temiz güven edemiyorum. 🤦‍♀️Geçen gün bu sitede bir arkadaş yazmıştı, yıkanmış aldığı ıspanakları bir tur da ben yıkayım demiş, içinden sülük çıkmış🤦‍♀️

Bundan sonra her hazır almaya çalıştığınızda aklınıza gelsin, siz de yıkayın Ben uğraşıyorum siz de uğraşın:KK53:

Gerçekten sinir bozucu ıspanak yıkamak.Tek tek kontrol edip seçiyoruz. Kaç kez yıkasak da insan bir tur daha yıkayım diyor, emin olamıyor temizlendiğine. Biz böyle yaparken hazır olanlar ne derece temiz güven edemiyorum. 🤦‍♀️Geçen gün bu sitede bir arkadaş yazmıştı, yıkanmış aldığı ıspanakları bir tur da ben yıkayım demiş, içinden sülük çıkmış🤦‍♀️

Bundan sonra her hazır almaya çalıştığınızda aklınıza gelsin, siz de yıkayın Ben uğraşıyorum siz de uğraşın:KK53:
Dondurulmus ıspanak alıyorm ben.
Onları buzlıuyken kavuruyırm.
Yıkanmıs almadım paketli hic.
Artık ins bisey yoktur onlarda da:S

X