Popüler Konu Ramazan'da İftar ve Sahur Menülerimiz (2022)

Merhaba sanırım 2 gündür yazamadım toplu yazayım
Mercimek çorba
Etli güveç
Marulu salata
Yaş pasta

Şehriye çorbası
Kuru dolma patlıcan biber sarma
Çoban salata
Havuç tarator
Dün akşamdan bunlar kaldı ekleme sadece lahana salatası
Herkese hayırlı iftarlar 😊
Laale Laale Gözünüz aydın Allah analı babalı sağlıklı uzun ömürler versin inşallah Ailesine vatanına milletine hayırlı evlat olsun inşallah
Amin inşallah arkadaşım. Allahım tüm yavrulara sağlıklı ve mutlu ömürler nasip etsin inşallah.

Kolay gelsin güzel hanımlar!

Bizim de iftar menümüz belli oldu.
Her zamanki gibi sizlere göre çok az yiyecek var.:olamaz:

İftar menümüz;
Tarhana çorbası
Yumurtalı patates kavurması:spor:
Yoğurt
Salata
Fanta
Tahin helvası var ama kocacım belki tatlı getirir.
Bol su :temizlik:

Sahur menümüz;
Yarım gevrek
Diğer yarısını kocam yesin.:anne:
2 yumurta
Bol peynir
Kuru kayısı
Avokado
Kefir:63: sevmesem de faydalı diye mecburum.

Herkesin ellerine sağlık.:KK5:
Allahım olmayanlara versin inşallah.:KK60:
Allahım hepimizin dualarımızı, oruçlarımızı, namazlarımızı kabul etsin inşallah.:KK74:

Yuvalarımız huzur ve şifa dolu olsun inşallah. :KK73:

Kisiri çok severim bizim bu tarafın erkekleri çok seviyor galiba mersin-adana bizimkilerde çok sever aile,akraba vs

Bir komşu vardı kadinin cani kisir istemiş akşam için yapmış kocası bugün tavuk yemegimi yiyeceğiz demiş 😀😀 tabi sevmesede yemis gine
😊😊valla bizde cok seviyoruz.benim ana yemegimdir kısır.hemnpilav hem sebze .eşimede aliştırdım sık yaptıgımız bir aksam yemegi. Ki bence tavuktan cok daha guzel bir yemek kendisi😆😆

Ispanağı seçtim, leğene suya koydum. Eşim ıspanağı her gördüğünde ıspanaklı börek mi yapacaksın der her defasında 🤣
Ben de dayanamaz yemeğinden vazgeçip böreğini yaparım. Bu sefer demez inşallah :skandal:
Hamur işi çok yaptım bu aralar, özellikle sahurda🤦‍♀️
Ben gözleme yapacağım.Hamuru kalkıp yoğurayım🤣

Ispanağı seçtim, leğene suya koydum. Eşim ıspanağı her gördüğünde ıspanaklı börek mi yapacaksın der her defasında 🤣
Ben de dayanamaz yemeğinden vazgeçip böreğini yaparım. Bu sefer demez inşallah :skandal:
Hamur işi çok yaptım bu aralar, özellikle sahurda🤦‍♀️
Sanırım her evde aynı ıspanak ortaya ciktimi börek mi olacak 😀😁

Ben gözleme yapacağım.Hamuru kalkıp yoğurayım🤣
Afiyet olsun canım. Geçen gün ben de yapmıştım😋Biraz önce eşim marketten aradı,ne yapıyorsun falan diye. Şimdi de aradı akşam börek mi yapacağım demiştin sen diyor. Yoo ıspanak temizliyorum demiştim dedim. Adam ıspanak lafını duyunca bile ıspanaklı börek geliyor aklına:deli:
Hele bir yıkayayım da neye dönüşecek bizim ıspanak meçhul:KK53:

Afiyet olsun canım. Geçen gün ben de yapmıştım😋Biraz önce eşim marketten aradı,ne yapıyorsun falan diye. Şimdi de aradı akşam börek mi yapacağım demiştin sen diyor. Yoo ıspanak temizliyorum demiştim dedim. Adam ıspanak lafını duyunca bile ıspanaklı börek geliyor aklına:deli:
Hele bir yıkayayım da neye dönüşecek bizim ıspanak meçhul:KK53:
Bence börek yap daha güzel olur🤭
Ben yemeğini severim ama sık yemek istemem. Ondan ev ahalisine bir şey diyemiyorum.
Ya börek yaparım ya da ıspanaklı-kıymalı içli köfte🤭Gerçi bizim yöresel yoğurtlu bulgur köftelerimiz var. Biri salçalı sıcak diğeri yoğurtlu soğuk🤗Onları da yaparım.🤗
Sana kolay gelsin🤗😍

Iki gündür yazamadım ilk gün iftar davetindeydim
Dünden kalma yemekler vardı

Bugün pazara gittim geldim acil mutfağa girdim ve yemeklerimi hazırladım

Ezo gelin çorbası
Güveç
Kol böreği
Salata
Fırında sütlaç

Ve çay yyyy olmazsa olmaz 😇😊😇🥰😇😊😊🥰😊

Son düzenleme:
Selam dostlar
Bugunki menum biraz karisik

Dunden pilav kaldi esim de sahura makarna istemisti diye makarna yaptim iftarda da makarna yer ona yeter . Kalan pilavla biraz yayla corbasi yaptim . Kalaniyla 🤣🤣 yanina kendime tavuk marine ettim biberli tavuk sote yapacagim.
Peynirli ve patatesli karisik kalem borek ve domates soslu biber kizartmasi olacak ortaya da . Borekte yine esimin istegi aslinda bugune hic gerek yoktu ama biberi de kizartmjstim . Yapacak birsey yok yenen yenir kalan sahura devreder .

Hayirli iftarlar

Tatli yok tadelle aldim cikolata askima markette dayanamadim.

Selam kizlar.
Ramazanın ortasina yaklaştık ve bende menüler tıkanmaya başladı. Allahtan sali gunu eşimin memleketine gidiyoruz. Menü işini kv ve eltilere birakicam 😂

Bugun zar zor uydurduğum iftar menüm:
Ezogelin çorbası (Dünden)
Tavuklu patates yemeği
Tereyağlı pirinç pilavı
Yoğurtlu semizotu
Pirinç unu muhallebisi

X