Popüler Konu Ramazan'da İftar ve Sahur Menülerimiz (2022)

Benim kıza da yediremiyorum tarhana

Tarhanayı siz nasıl yapıyorsunuz?
Ben bir süre ıslatıyorum, suda bekletiyorum. Bazıları toz tarhanayı kavuruyormuş, siz de mi öyle yapıyorsunuz?
O an canım nasıl yapmak isterse öyle yapıyorum
Sarımsaklı, kıymalı falan istediysem kavururum. Sade yapacaksam kavurmam

Ben yapmıştım geçen sene abla güzel oluyor ama hazır alınanın yerini tutmuyor.Acımsı mı oluyor desem kakao biraz değişik geldi bana.Bide yerken boğazına boğazına kaçıyor sanki kakao onun yerine bu sene güllaçın üstüne sütlü çikolata rendeledik,fındık döktük bide üstüne çok güzel oldu.

Ben evde soğuk baklava yapıyorum güzel oluyor.Hazır hiç yemedim
Ama güllaç ile nasıl olur denemek istiyorum.
Yapalım bakalım nasıl olacak
Teşekkür ederiz

Aynen ben bayıldım yapacağım
Kakaonun yerine nesguik, Coco pops var ya kahvaltılık, onu tozu da güzel olur, ağza kakao acılığı gelmez hem.

Ben bir süre ıslatıyorum, suda bekletiyorum. Bazıları toz tarhanayı kavuruyormuş, siz de mi öyle yapıyorsunuz?
Aslında bizim yörede tarhana pek bilinmez.Biz o dövmeli tarhanayı biliriz.
Benim kayınvalidem toz tarhana yapıyor.Ama o yoğurtla pişiriyor.
Annem pek bilmez.Ben yapıyorum yılardır.
Ama kültürümüzde yok.
Ben kavurmuyorum

Ben hiç ıslatmam. Islatmadan denerseniz farkı göreceksiniz. Hem daha pratik hem daha lezzetli.

Yok ıslatmıyorum da kavurmuyorum da.
Salçayı zeytinyağ ile kavurup su koyup karıştırıyorum, tarhana katıp sürekli karıştırıyorum o kadar.

Toz tarhanayı da yoğurtla mı pişiriyor?
Hamuru da yoğurtla yoğuruluyor

Merhaba herkese

İftar menüsü
Ezogelin çorba ( önceki günden)
Kuru fasulye ( kardeşim yolladı)
Bulgur pilavı
Sebzeli tavuk haşlama( dünden)
Yeşil salata
Baklava

Bugün kalan yemekleri bitirme günü yaptım aslında, yazık atılmasınlar, hepimize hayırlı iftarlar olsun inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…