Benim kıza da yediremiyorum tarhanaÇocukken ailem evimizi yaptığı zamanlarda yaşadık biz o durumu. Evde sadece tarhana pişerdi, kaldır kondur tarhana.
Annem hep der, 3’ünüz de nasıl bıkmadınız tarhanadan. Şimdiki çocuklar olsa yemez, bir de vitaminsizlik falan çıkar diye
O an canım nasıl yapmak isterse öyle yapıyorumTarhanayı siz nasıl yapıyorsunuz?
Ben bir süre ıslatıyorum, suda bekletiyorum. Bazıları toz tarhanayı kavuruyormuş, siz de mi öyle yapıyorsunuz?
Şimdikilerin çoğu öyle canımBenim kıza da yediremiyorum tarhana
Ben yapmıştım geçen sene abla güzel oluyor ama hazır alınanın yerini tutmuyor.Acımsı mı oluyor desem kakao biraz değişik geldi bana.Bide yerken boğazına boğazına kaçıyor sanki kakao onun yerine bu sene güllaçın üstüne sütlü çikolata rendeledik,fındık döktük bide üstüne çok güzel oldu.Geçen güllaçtan soğuk baklava tarifi gördüm onu deneyeceğim
Güllacı her zaman yaptığımız gibi yapıyoruz.Dolapta bekletiyoruz.Sonra çıkarıp kakao serpiyoruz,çikolata rendesi döküp dilimliyoruz.
Bence güzel olur
Ben evde soğuk baklava yapıyorum güzel oluyor.Hazır hiç yemedimBen yapmıştım geçen sene abla güzel oluyor ama hazır alınanın yerini tutmuyor.Acımsı mı oluyor desem kakao biraz değişik geldi bana.Bide yerken boğazına boğazına kaçıyor sanki kakao onun yerine bu sene güllaçın üstüne sütlü çikolata rendeledik,fındık döktük bide üstüne çok güzel oldu.
Ben yapmıştım geçen sene abla güzel oluyor ama hazır alınanın yerini tutmuyor.Acımsı mı oluyor desem kakao biraz değişik geldi bana.Bide yerken boğazına boğazına kaçıyor sanki kakao onun yerine bu sene güllaçın üstüne sütlü çikolata rendeledik,fındık döktük bide üstüne çok güzel oldu.
Kakaonun yerine nesguik, Coco pops var ya kahvaltılık, onu tozu da güzel olur, ağza kakao acılığı gelmez hem.Aynen ben bayıldım yapacağım
Aslında bizim yörede tarhana pek bilinmez.Biz o dövmeli tarhanayı biliriz.Tarhanayı siz nasıl yapıyorsunuz?
Ben bir süre ıslatıyorum, suda bekletiyorum. Bazıları toz tarhanayı kavuruyormuş, siz de mi öyle yapıyorsunuz?
Bilmem ben kakao severimKakaonun yerine nesguik, Coco pops var ya kahvaltılık, onu tozu da güzel olur, ağza kakao acılığı gelmez hem.
Tarhanayı siz nasıl yapıyorsunuz?
Yok ıslatmıyorum da kavurmuyorum da.Tarhanayı siz nasıl yapıyorsunuz?
Yapalım yapmasına da, ben sevmem elticimYapalım elticim,
Toz tarhanayı da yoğurtla mı pişiriyor?Aslında bizim yörede tarhana pek bilinmez.Biz o dövmeli tarhanayı biliriz.
Benim kayınvalidem toz tarhana yapıyor.Ama o yoğurtla pişiriyor.
Annem pek bilmez.Ben yapıyorum yılardır.
Ama kültürümüzde yok.
Ben kavurmuyorum
Evet yoğurtla pişiriyor.Bende yapıyorum.Canımız nasıl isterseToz tarhanayı da yoğurtla mı pişiriyor?
Hamuru da yoğurtla yoğuruluyor
Bizde yoğurt bol konuyor canım. Yine de yoğurtlu denemek lazımEvet yoğurtla pişiriyor.Bende yapıyorum.Canımız nasıl isterse
Yoğururken çok konmuyor.
Çok güzel oluyorBizde yoğurt bol konuyor canım. Yine de yoğurtlu denemek lazım