Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2021)

Son 4 iftarımız kaldı (( Rabbim seneye de kavuşturmayı nasip etsin inşallah
Bugün küçük oğlum hariç hepimiz oruçluyuz, büyüğüm dayanabilirse tabi, şimdiden çok açım diye dolanıyor :)
İftara
Dünden kalan şehriyeli tarhana çorbası
Fırında patetes tavuk
Pilav(bulgur yada pirinç daha karar vermedim)
Zeytinyağlı fasulye (dondurucu tükensin artık)
Su böreği
Salata
Vişne hoşafı
Miktarı az çeşidi çok tutmaya çalışıyorum, güzel oluyor böyle :)
Tatlıya henüz karar vermedim ama belki yapmam, şu an aklımda birşey yok.
Allah ibadetlerimizi ve dualarımızı kabul etsin

Merhabalar

Tüm kadınların anneler gününü kutluyorum

Bugun iftirda
Hamburger yapacağım (ekmeği hazır)
Patates kızartması
Tavuk şinitzel
İçecek vişne suyu
Fastfood yapacağım bugun.
Çorba da var dünden kemik suyuna mercimek çorbası
Biraz irmik helvası dünden, dondurma var bir de.

Allah kabul etsin bereketli olsun sofralarımız.

Sahurda kahvaltılık yumurta vardı.

Hayırlı günler herkese
Bugün iftara dünden kalan yemeklerim var
Bende nasıl olsa yemek derdim yok diye bayram çöreği yapayım aradan çıksın dedim. Hamurumu mayaladım yoğurdum, tabi öyle az buz değil 7 kilo undan yaptım.Dondurucuyu dolduruyorum Birazdan eşimle yaparız iftara kadar bitmiş olur İnşaAllah
Rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı ve ibadetlerimizi kabul etsin, evimizden ve soframızdan bereketi eksik etmesin, Rabbim durumu olmayanlara bol bol rızık versin İnşaAllah. Huzurlu iftarlar

İftar menüm;
Şehri çorbası,
Nohut (etsiz )
Pirinç pilavı
Turşu
Vişne kompostosu

Maşallah yaa menüleriniz çeşit çeşit,eşim et ve bir çok sebze yemeği yemediği için yemek seçeneğim sınırlı olur.Benimde otoimmün sistemle alakalı rahatsızlığımın olmasından dolayı beslenme şeklimi değiştirmeye çalışıyorum,daha fazla ilaç kullanmamak ve sağlıklı bir gebelik geçirebilmek için dikkat ediyorum.Ben oruç tutmuyorum ,eşime soruyorum ne yemek yapayım oruçlusun canının istediği birşey varsa söyle yapayım,o da ben kendimi yormayayım diye fikir vermiyor ne istersen onu yap diyince hiç fikrim gelmiyor.

Herkese hayırlı iftarlar
Bugün kendimi diğer günlere göre daha enerjik hissediyorum.12’ye kadar uyudum heralde ondan
Dünden yoğurt çorbamız var
Bezelye yemeği
Dün köylü pazarından hodan yaprağı almıştık bazı yöreler kabalak,kaldırık diyormuş galiba baktım şimdi dolma yaptık ondan.Sarımsaklı yoğurtla efsane olur
Komşannemiz un helvası getirmişti dün onu bitiririz artık.
Herkesin tuttuğu oruçlar ettiği dualar kabul olsun inşallah.

Anneler gününüz kutlu olsun güzel anneler ve anne adayları

Bugün menümü eşimin isteğine göre oluşturdum. :)

Mercimek çorbası
Pideli köfte (Bursa usulü, eşim anne tarafından Bursalı olduğundan çok seviyor)
Yanına ya piyaz yapacağım ya da acılı ezme ama ezme yapacak gibiyim
Şalgam
Tatlı olarak soğuk baklavamız var.

Herkese hayırlı iftarlar.

Yüreğinde annelik duygusu taşıyan herkesin anneler günü kutlu olsun. Uzaklara gidenler de nurlar içinde uyusun inşallah.

Bugün gene büyük kahvaltı var menümüzde.
Kocam gevrek,boyoz ve ev poğaçası aldı.
Kocama yulaflı otlu lorlu omlet, bana lorlu göz yumurta.
Patates haşlaması.
Bol yeşillik.
Bana greyfurt suyu, kocama çay.
Tatlı olarak kocam dün annesine uğramış,oradan irmik helvası getirmiş, biraz yeriz.

Herkesin ellerine kollarına sağlık.
Allah'ım olmayanlara da versin inşallah.
Allah'ım hepimizin oruçlarımızı,namazlarımızı,tesbihlerimizi,dualarımızı,ibadetlerimizi kabul etsin en yakın zamanda inşallah.

Hayırlı iftarlar şimdiden herkese
Bizim menü
Tarhana çorbası
Keşkek üzerine et ve nohut
Salata
İrmik helvası yaparım belki
Afiyet olsun :) Bende irmik helvası yaptım bugün, ilk kez denedim,iyi oldu bizce, komşunun tabağı vardı, bir tabak da ona verdim :)şimdi çayın yanına dondurmayla yiyeceğim :)

Afiyet olsun :) Bende irmik helvası yaptım bugün, ilk kez denedim,iyi oldu bizce, komşunun tabağı vardı, bir tabak da ona verdim :)şimdi çayın yanına dondurmayla yiyeceğim :)
Afiyet olsun canım
Güzel olmustur canım benim ilk 1-2-3 denemelerim çok kötüydü sonra alıştım tabi oğlum helva delisi oldu ara ara 2-3 kaşık bile olsa kavuruyorum koşup geliyor mutfaga anne helvami yapıyorsun miş gibi koktu diye
Senin bu mesajı görünce aklıma geldi ya ben helvayı dondurma ile yiyecektim unuttum ya diyorum bişey eksik neyse birazdan yiyeyim inşallah...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…