Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2021)

Hepimize sağlık ve mutluluk dolu haftalar olsun inşallah.:KK36:
Bizde çooook uzun zamandır sahur yok.:uykucu:
Bu sene bir türlü düzen oturtamadık maalesef.
Olsun, sağlık olsun inşallah.:KK51:

İftarımız;

Esnaf usulü mercimek çorbası. Dün gece kocam yaptı. Bu sene buna taktı kendisi.:KK52:
İslim kebabı. Bunu da dün gece kocam hazırladı, Allahım razı olsun inşallah. Ben et yemiyorum, patlıcanların içine köfte sardı o yüzden. Bir tek ısıtılması kaldı akşama.:hamarat:
Kayınpeder sağ olsun semizotu almış pazardan. Onu ikiye bölüp yoğurtlarım akşamüstü. Anneciğim çok severdi, kışın bulup yedirebilmiştim, çok şükür.:KK74:
Derin dondurucuyu kurcaladım, küçücük poşet börülce buldum. Salatasını yaptım, anneciğim bunu da çok severdi.:KK74:
Fırında bir iki patates, üç dört biber kızarttım.
Bir bardaktan pilav yaparım, kocayı sevindirmek maksatlı.:-)
Pilava, börülceye,kızartmaya sevinen koca salata yapar inşallah.:lülülü:

Eli de boş gelmesin, tatlısız kalmayalım di mi?Hoppa

Herkesin ellerine kollarına sağlık.:KK74:
Allahım olmayanlara da versin inşallah.:KK36:
Allahım hepimizin oruçlarımızı, namazlarımızı, tesbihlerimizi, dualarımızı, ibadetlerimizi kabul etsin inşallah en yakın zamanda.:KK60:

Hayırlı günler herkese :KK54:
Bugün iftarda kahvaltı olarak yapacağız İnşaAllah. Yumurta kapama, sucuk,biber kızartması, kahvaltılıklar, çörek... Tabi öncesinde birer kase çorba içeriz ama çorbaya karar veremedim daha tarhana olabilir.
Rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı ve ibadetlerimizi kabul etsin, evimizden ve soframızdan bereketi eksik etmesin, Rabbim durumu olmayanlara bol bol rızık versin İnşaAllah. Hayırlı huzurlu iftarlar şimdiden herkese :KK200:

Hayırlı günler herkese :KK54:
Bugün iftarda kahvaltı olarak yapacağız İnşaAllah. Yumurta kapama, sucuk,biber kızartması, kahvaltılıklar, çörek... Tabi öncesinde birer kase çorba içeriz ama çorbaya karar veremedim daha tarhana olabilir.
Rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı ve ibadetlerimizi kabul etsin, evimizden ve soframızdan bereketi eksik etmesin, Rabbim durumu olmayanlara bol bol rızık versin İnşaAllah. Hayırlı huzurlu iftarlar şimdiden herkese :KK200:
Akşam öğünunde kahvaltı yapmayı çok severim ben. Hatta sabah kahvaltısı ndan daha keyifli gelir🤣🤣. Afiyet olsun.

Kuru fasulye ıslattım. Belki pilav yaparım isterse ev halkı.

İftar menüm;
Şehri çorbası,
Nohut (etsiz )
Pirinç pilavı
Turşu
Vişne kompostosu

Maşallah yaa menüleriniz çeşit çeşit,eşim et ve bir çok sebze yemeği yemediği için yemek seçeneğim sınırlı olur.🤷🏻‍♀️Benimde otoimmün sistemle alakalı rahatsızlığımın olmasından dolayı beslenme şeklimi değiştirmeye çalışıyorum,daha fazla ilaç kullanmamak ve sağlıklı bir gebelik geçirebilmek için dikkat ediyorum.Ben oruç tutmuyorum ,eşime soruyorum ne yemek yapayım oruçlusun canının istediği birşey varsa söyle yapayım,o da ben kendimi yormayayım diye fikir vermiyor ne istersen onu yap diyince hiç fikrim gelmiyor.🤷
Allah şifa versin. İnsan her gün bir çeşit bulmakta zorlanıyor,sizde durum daha da zor.eşiniz yemek seçiyor,fikir vermiyor,kendinize ayrı ona ayrı.....hep derim ne pişireceğimi biliyorsam mutfakta elimin altında dağınıklık bulaşık filan yoksa en zor yemekleri yapmak bile hiç problem değil.oğlum küçükken hem emzirdiğim hem ek gıda verdiğim zamanlarda ben de aynı sizin gibi zorlanıyordum

Allah şifa versin. İnsan her gün bir çeşit bulmakta zorlanıyor,sizde durum daha da zor.eşiniz yemek seçiyor,fikir vermiyor,kendinize ayrı ona ayrı.....hep derim ne pişireceğimi biliyorsam mutfakta elimin altında dağınıklık bulaşık filan yoksa en zor yemekleri yapmak bile hiç problem değil.oğlum küçükken hem emzirdiğim hem ek gıda verdiğim zamanlarda ben de aynı sizin gibi zorlanıyordum

İftar menüm,
Dünden kalan nohut ve çorbam var.Yanina tepsi kebabı yapacağım.Yarın ve sonraki gün için kuru fasulye,bulgur pilavı, patatesli börek,zeytin yağlı karalahana ve biber dolması yapmayı planlıyorum.

Eşimin fikir beyan etmemesinin sebebi ben uğraşmayayim ,yemek seçiyor ama önüne hergün peynir ekmek koy,demez ki neden yemek yapmadın🤗Ne benden ne de aileden birinden su istemez kalkar kendi alır.Bir keresinde hamileyken sırf bende iştahlı yiyeyim diye balık alıp yaptık, zorla balık yemeye caliştiğındaki çabası ve mide bulantısı gözümün önüne gelince daha da çok seviyorum eşimi,o yüzden istiyorum ki onunda damak tadına uygun canının çektiği birşey yapayım.Bu hafta 4-12 çalışacak o yüzden iftarda ne pişirelim diye düşünmeyecegim.Ama yarın transferim olduğu için bugünden 2 günlük yemek yapıp dolaba koymayı düşünüyorum.Herkese hayırlı iftarlar🤗

İftar menüm,
Dünden kalan nohut ve çorbam var.Yanina tepsi kebabı yapacağım.Yarın ve sonraki gün için kuru fasulye,bulgur pilavı, patatesli börek,zeytin yağlı karalahana ve biber dolması yapmayı planlıyorum.

Eşimin fikir beyan etmemesinin sebebi ben uğraşmayayim ,yemek seçiyor ama önüne hergün peynir ekmek koy,demez ki neden yemek yapmadın🤗Ne benden ne de aileden birinden su istemez kalkar kendi alır.Bir keresinde hamileyken sırf bende iştahlı yiyeyim diye balık alıp yaptık, zorla balık yemeye caliştiğındaki çabası ve mide bulantısı gözümün önüne gelince daha da çok seviyorum eşimi,o yüzden istiyorum ki onunda damak tadına uygun canının çektiği birşey yapayım.Bu hafta 4-12 çalışacak o yüzden iftarda ne pişirelim diye düşünmeyecegim.Ama yarın transferim olduğu için bugünden 2 günlük yemek yapıp dolaba koymayı düşünüyorum.Herkese hayırlı iftarlar🤗
Ne mutlu size eşler anlayışlı olunca daha zor oluyor bence benimki de öyle,kafana göre takıl ama uğraştırıcı birşey yapma çocuğun yemeğine özen göster ben ne olsa yerim der bende sizin gibi kıyamam ah ne yapsam da severek yese diye dertlenirim.İnşaallah sizde sağlıkla huzurla en yakın zamanda evladınıza ne pişirsem diye dertlenirsiniz:)

Ne mutlu size eşler anlayışlı olunca daha zor oluyor bence benimki de öyle,kafana göre takıl ama uğraştırıcı birşey yapma çocuğun yemeğine özen göster ben ne olsa yerim der bende sizin gibi kıyamam ah ne yapsam da severek yese diye dertlenirim.İnşaallah sizde sağlıkla huzurla en yakın zamanda evladınıza ne pişirsem diye dertlenirsiniz:)
Ben eşimin yemediği bir çok şeyi farklı lezzetlerle buluşturup bir şekilde yedirmeye ya da kakalamaya başladım🤭İstiyorum ki sağlıklı beslensin ,gerekli vitaminleri alsın.🤷🏻‍♀️Canım yeter ki ,akıl ve beden sağlığımız yerinde olsun tek derdimiz de ne pişirsem olsun🤗

Merhaba kizlar. Nasilsiniz?
Ben kendimi toplayamadigim için buralara yazmak da icimden gelmedi...
Ramazan bitmeden bir ugramak istedim.
Herkes iyidir umarim.
Dun yine panik atak yasadim.
Ilk defa bu ramazan cok kotu gecti. Temmuz sicaginda bile bu derece zorlanmamistim ben.
Neyse bugunku menumu yazayım girmisken.

Süzme mercimek çorbası
Kuru köfte
Şehriyeli pirinç pilavı
Patatesli semizotu salatasi
Yoğurt
Pirinç unu muhallebisi

Akşam öğünunde kahvaltı yapmayı çok severim ben. Hatta sabah kahvaltısı ndan daha keyifli gelir🤣🤣. Afiyet olsun.

Kuru fasulye ıslattım. Belki pilav yaparım isterse ev halkı.
Bendee bayılıyorum akşam kahvaltısına biraz fazla bile kaçırıyoruz doymak bilmiyoruz:KK48:
Sizinde ellerinize sağlık Afiyet olsun :KK200:

Herkes iyidir umarim.
Ilk defa bu ramazan cok kotu gecti. Temmuz sicaginda bile bu derece zorlanmamistim ben.

Süzme mercimek çorbası
Kuru köfte
Şehriyeli pirinç pilavı
Yoğurt
Pirinç unu muhallebisi
Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin inşallah panik atak için bir dua görmüşt geçenlerde istersen atayım

Herkes iyidir umarim.

Süzme mercimek çorbası
Kuru köfte
Şehriyeli pirinç pilavı
Yoğurt
Pirinç unu muhallebisi
Çok çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin, gönlünüze ferahlık versin İnşaAllah. Şimdi nasılsınız ?

X