Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2021)

Hayırlı mutlu, huzurlu günler herkese
Bugünkü iftar menüm;
Kemik suyundan bol sarımsaklı un çorbası
Bol sebzeli makarna
Köz biber yoğurtlaması
Limonata
Benim minik melekler sebzeyi sadece makarna ile olunca severek yiyorlar. Bende elime ne geçerse bütün sebzeleri soteleyip makarna ile karıştırıyorum
Rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı ve ibadetlerimizi kabul etsin, evimizden ve soframızdan bereketi eksik etmesin, Rabbim durumu olmayanlara bol bol rızık versin İnşaAllah. Huzurlu iftarlar herkese

Dün hastaneye gititm. Bı anne kız gelmişti. Kızın ismi mehlikaydi. İlk defa duydum bu ismi. İsim sizin mi. Yoksa kızınızın mi.
İkimizin de değil ,ben bekarken kızım olursa Mehlika koyarım diye düşünüyordum, hatta evlenmeden önce eşimle konuşmuştuk o da Su eklemişti, Mehlika Su koyacaktık,sonra biz evlenmeden kv vefat etti, kızımız olunca kv min ismini koyduk, yanına ikinci isim olarak uymaz diye düşündüğümüz için Mehlikayi koymadık, sonra iki oğlum oldu, 4. düşünmüyorum

Hayırlı Günler
Bugün iftarda
Mercimek çorbası
Kısır
Turşu
Cacık
Tatlı şimdilik yok
Herkese hayırlı iftarlar
Bugün pişti olmuşuz, bizim menü de mercimek çorbası ve kısırdı, yanına turşu ve Ramazan girdi gireli ilk defa kola aldım, normalde de kola gazoz tüketmeyiz hiç, isçıkısı markete uğrayınca ve çok susamış olunca sonuç bu oldu millet harıl harıl cola gazoz alıyor ya beni de özendirdiler ama kısırın yanına gitmedi pek, sizin gibi cacık veya ayran yapsam iyiymiş, çayım demlemisti henüz, çayı da üstüne içtik ve hala içiyoruz

Afiyet bal şeker olsun Bende hala çay içiyorum:)
Kola genelde almıyoruz ama dediğiniz gibi bazen insan özeniyor:)

Yarınki menüm hazır,
Bugünden mercimek çorbası ve kısır kaldı
Bugün pacanga böreği yapacaktım baktım yufka az kalmış 4 börek için kızartma işiyle uğraşmayayim dedim, yarın için çocuklara söz verdim,
Dünden de biraz tepsi kebabı kalmıştı,
Yarınki menünün çoğu hazır

Allah bağışlasın . Mehlika ismini ilk defa sende gördüm. Ertesi gün hastanede duyunca acaba dedim. Bende iki oğlan var. Kızım olsun çok istyorum. Ama üçüncüye şuan cesaretim kalmadı. Ne güzel hem kız hem oğlan var sende. .

Sahur için pogca hamuru yoğurdum. Mayalansin bakalım. Pizza pogca yapicam. Malzemeleri de hazırladım. Çocukları uyuttum. İnşallah deliksiz uyurlar ramazan girdiğinden beri sahurda hep yumurta haşlama tost şeklinde gittik. İlk defa gece hamur işi yicez. İnşallah mide fesadı geçirmeyiz.

Iyigeceler kizlar
Dun onceki gunden kalan kiymali kabak yemegim vardi yanina firin makarna ve salata yaptim
Sahurunda melemen yapmistim

Bugunki menumde taze fasulye ve salcali makarna salata idi

Yarina canim tavuk istiyor fasulye var biraz da pilav yaparim esim beyefendiye . Tatli yok cikolata var birazdan kahve ile onu yeriz . Aslnda donduma istiyorum da esim gelirken kapali oldgndan alamamis

İftar menüm;
Erişteli yeşil mercimek çorbası
Barbunya
Sebzeli bulgur pilavı
Turşu
Yulaflı bisküvili minik pastaciklar

Bu tatlıyı kayınpederim çok seviyor.Esimde biraz kilolu olduğu için pek tatlı yapmıyorum.yapincada hafif tatlıları tercih ediyorum.Tarifini bırakıyorum çok pratik ve lezzetli bir tatlı...Afiyet olsun herkese hayırlı iftarlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…