Aynen bizde denedik ama bizimde damak tadımiza uymadı şehire bölgeye göre değişiyor sanırım bizde de ramazanda kerebic yaparlar beyaz kopuguyleGüllacı geçen sene 2 defa denedim damak, tadımıza uymadı bizimde bende beğenmedim
Adanadada ev yapımı baklava yapardı anneannem kayınvalidem, genellikle selanik muhacirleri tatlı olarak ev yayapımı baklava yapıyorAynen bizde denedik ama bizimde damak tadımiza uymadı şehire bölgeye göre değişiyor sanırım bizde de ramazanda kerebic yaparlar beyaz kopuguyle
Ben ilk kez evlenince tattım o tatlıyı .Köpüğü olmasa daha hoş olmaz mı acabaAynen bizde denedik ama bizimde damak tadımiza uymadı şehire bölgeye göre değişiyor sanırım bizde de ramazanda kerebic yaparlar beyaz kopuguyle
HEr iki türlude güzel oluyor aslında işte damak zevki köpüğü biraz ağır doğruBen ilk kez evlenince tattım o tatlıyı .Köpüğü olmasa daha hoş olmaz mı acabaKurabiyesi çok güzel çünkü yani ben çok beğendim içi fıstık dolu ama köpüğü ağır .Mersinliler çok seviyor özellikle Ramazanda yenirmis bende mi bı gariplik var bilemedim.
Evet doğru benim ailem de Balkan göçmeni biz hiç dışardan tatlı almazdik .Ramazanda ,bayramda hep annem yapar baklavayı .Siz yazınca aklıma geldi :)Adanadada ev yapımı baklava yapardı anneannem kayınvalidem, genellikle selanik muhacirleri tatlı olarak ev yayapımı baklava yapıyor
Has develiler die bir yer var orada yedim ben .Hayriden yemedim hic virüs biterse inşallah hepsini denicemHEr iki türlude güzel oluyor aslında işte damak zevki köpüğü biraz ağır doğru
Sizin tarifte güzelmiş, bizim gelinimiz anlattığım şekilde yapmıştı ben de o şekilde yapıyorum,Biz biraz farklı yapıyoruz tavuğu haşlıyorum haşlandıktan sonra tavukları tavaya koyuyorum soğuduktan sonra didikleyip tuz karabiber isteğe bağlı çok az salça yağ ekleyip biraz kızartıyorum kurutmadan haşlanmış suyada bulgur ekliyorum direkt sonra havanda sarımsağa tuz ekleyip eziyorum bı kaseye koyup pilavın suyundan ekliyorum biraz pilavın suyu azaldığında sarımsağı ekliyorum bı karıştırıp kapatıyorum pilavı tabağa alıp tavuğu üstüne koyup yağınıda üstüne gezdiriyorum
Afiyet olsun size sarımsak bol olunca lezzeti iki katına çıkıyorHayırlı Hafta Sonları
Bugün iftarda
Kelle Çorbası (Dana kelle eti alıp pişiriyorum.Bol sarımsaklıBaşka türlü kelle yiyemem)
Bulgur pilavı
Salata
Kabak tatlısı
Hayırlı iftarlar
Teşekkür ederimAfiyet olsun size sarımsak bol olunca lezzeti iki katına çıkıyorBende bu aralar hem kelle paça hemde mumbar yapmayı düşünüyorum ama bakalım sürekli alışveriş yaptığımız temiz bir yer var, bayramdan sonra İnşaAllah yapacağım gerçekten çok çok faydasını gördüm. Özellikle kemik ağrılarından bununla kurtuldum diyebilirim