Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2021)

Merhabalar

Bugun

Domates çorbası (kıtır ekmeklerim ve kaşar ile servis olacak)
Biber dolması
Yeşil ayran
Salata
Tatlı da dünden kadayıf

Bir çeşit birşey daha olsa çocuklar için iyi olabilir ama henüz bilemiyorum.
Canım patates püresi istedi, alakasız gibi ama yapabilirim

İftara kavuşmak nasip olsun
Sıhhat ve huzur dilerim

Hayırlı günler herkese
Bugünkü iftar menüm;
Kemik suyundan mercimek çorbası
Karnıyarık
Pirinç pilavı
Bol yeşillikli salata
Naneli ayran
Benim patlıcan ile aram yok o yüzden kendime patatesle yaptım karnıyarığı...Herşeyim tamam bir tek pilav kaldı onu da iftara yakın yapacağım.
Rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı ve ibadetlerimizi kabul etsin, evimizden ve soframızdan bereketi eksik etmesin, Rabbim durumu olmayanlara bol bol rızık versin InşaAllah..Huzurlu iftarlar

Aynen bizde denedik ama bizimde damak tadımiza uymadı şehire bölgeye göre değişiyor sanırım bizde de ramazanda kerebic yaparlar beyaz kopuguyle
Adanadada ev yapımı baklava yapardı anneannem kayınvalidem, genellikle selanik muhacirleri tatlı olarak ev yayapımı baklava yapıyor

Aynen bizde denedik ama bizimde damak tadımiza uymadı şehire bölgeye göre değişiyor sanırım bizde de ramazanda kerebic yaparlar beyaz kopuguyle
Ben ilk kez evlenince tattım o tatlıyı .Köpüğü olmasa daha hoş olmaz mı acaba Kurabiyesi çok güzel çünkü yani ben çok beğendim içi fıstık dolu ama köpüğü ağır .Mersinliler çok seviyor özellikle Ramazanda yenirmis bende mi bı gariplik var bilemedim.

HEr iki türlude güzel oluyor aslında işte damak zevki köpüğü biraz ağır doğru

Sizin tarifte güzelmiş, bizim gelinimiz anlattığım şekilde yapmıştı ben de o şekilde yapıyorum,

Hayırlı Hafta Sonları
Bugün iftarda
Kelle Çorbası (Dana kelle eti alıp pişiriyorum.Bol sarımsaklıBaşka türlü kelle yiyemem)
Bulgur pilavı
Salata
Kabak tatlısı
Hayırlı iftarlar
Afiyet olsun size sarımsak bol olunca lezzeti iki katına çıkıyorBende bu aralar hem kelle paça hemde mumbar yapmayı düşünüyorum ama bakalım sürekli alışveriş yaptığımız temiz bir yer var, bayramdan sonra İnşaAllah yapacağım gerçekten çok çok faydasını gördüm. Özellikle kemik ağrılarından bununla kurtuldum diyebilirim

Teşekkür ederimBizde 1 yıldır ciğer ve kelleyi her ay tüketmeye çalışıyoruz.Koyun kellesi yiyemiyorum ama bu hem kolay hem daha çok içime siniyorŞifa olsun inşaallah
Mumbarı tek hiç denemedim ama yapmak istiyorum

Dolapta az az kalmış sebzelerim var, onunla şöyle gerçek bir şakşuka yapacağım Antalya usulü. Bir de paçanga böreği, yanına da yoğurtlu bir dip sos hazırlayacağım. Tatlı olarak da dün çilekli magnolia yapmıştım o var.

Herkese hayırlı iftarlar. :)

Hayırlı akşamlar, menülerin hepsi birbirinden güzel, yapanların eline sağlık, yiyenlere afiyyet olsun,
bugün iftarda kahvaltı yapacağız,
Yayla çorbası
Hamur mayaladim, ya kizartirim ya da açılabilecek gibiyse peynirli sıkma yapabilirim
Melemen
Patares kızartması
Belki bir kaç tane pacanga böreği kızartabilirim,

Tatlı olarak kızım trilece yaptı
Biraz soğuk baklava kalmıştı dünden
Ve en önemlisi çay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…