Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2021)

Hayırlı iftarlar olsun

bizde bugün kalan yemekler var: Bir tabak pırasa yemeği
İki tabak etli nohut yemeği
İki tabak tavuklu bezelye yemeği
Ortaya da yoğurtlu semizotu salatası yaptım. Turşu koydum. Meyve,soğuk baklava,ennnnn güzeli de çay. Allah hepimize afiyet versin. Üç kişiyiz yetti hepimiz doyduk Allah a şükürler olsun.

Yazarım canım, eşim yemiş daha önce güzel demişti, pilavı dene mutlaka, tavuk suyuna bulgur pilavı, bol sarımsağı ezip zeytinyağında soteliyoruz, didikledigimiz tavukları ekleyip biraz daha soteliyoruz, pilavın üzerine döküyoruz, biraz dinleniyor, sonra karıştırıp servis ediyoruz,
Insallah denerim sarimsagi cok severm

Yazarım canım, eşim yemiş daha önce güzel demişti, pilavı dene mutlaka, tavuk suyuna bulgur pilavı, bol sarımsağı ezip zeytinyağında soteliyoruz, didikledigimiz tavukları ekleyip biraz daha soteliyoruz, pilavın üzerine döküyoruz, biraz dinleniyor, sonra karıştırıp servis ediyoruz,
Yarın ben de deneyeceğim.
Bulgur pilavını zaten çok severim.
Bir de böyle deneyelim.

Yarın ben de deneyeceğim.
Bulgur pilavını zaten çok severim.
Bir de böyle deneyelim.
Deneyin, yorumunuzu yazın burada, bakalım beğenecek misiniz 😉
Bugün bize öğün oldu, dünden türlü vardı ısıttım kimse yüzüne bakmadı bile, tavuklu pilav cacık çorba yetti

Ben geçen fırında türlü yaptım. Patates kabak patlıcan kırmızı biber sivri biber. Sogan sarımsak. Yarm kilo kuşbaşı tavuk göğüs eti. Hepsi aynı büyüklükte doğradım. Salça baharat az yağ. İki bardak kadar ekledim fırına verdim. Harika oldu. Çok lezzetliydi. Sebze sevmem ben. O yüzden içinde et türü bişey olması lazım. Kızartma dan olduğu için çok hafif olmuştu.

Bugün bu tarifi denedim. Ama ben içine kuşbaşı et koydum ve kabağı çıkarıp yerine mantar ekledim. Haaarika oldu. Çok teşekkür ederim tekrar tarif için ^.^

C Cay6 soğuk baklavayı denedim canım, güzel,ben beğendim, ama öyle gözde büyütülecek kadar değilmiş, güllaçin baklavslik yufka ile yapılmış hali gibi ama güllaçtan güzel bence
Afiyet olsun ben gullaci sevemedim hic niyeyse ya ama baklava da agir geliyor sanirim bu soguk baklava ikisinin ortasi

Bugün bu tarifi denedim. Ama ben içine kuşbaşı et koydum ve kabağı çıkarıp yerine mantar ekledim. Haaarika oldu. Çok teşekkür ederim tekrar tarif için ^.^
Rica ederim ♥️♥️ et pisti mi peki. Bende bidakine etli deneyim. Benim büyük oğlan et sevmiyor. 🤦🤦 Zorla yediriyorum. Çoğunlukla tavuk koyuyorum yemeklere.

Rica ederim ♥️♥️ et pisti mi peki. Bende bidakine etli deneyim. Benim büyük oğlan et sevmiyor. 🤦🤦 Zorla yediriyorum. Çoğunlukla tavuk koyuyorum yemeklere.

Gayet güzel pişti ama ben kuzu etiyle yaptım eşim sevdiği için. Dana eti pişer mi bilemiyorum.

Biz biraz farklı yapıyoruz tavuğu haşlıyorum haşlandıktan sonra tavukları tavaya koyuyorum soğuduktan sonra didikleyip tuz karabiber isteğe bağlı çok az salça yağ ekleyip biraz kızartıyorum kurutmadan haşlanmış suyada bulgur ekliyorum direkt sonra havanda sarımsağa tuz ekleyip eziyorum bı kaseye koyup pilavın suyundan ekliyorum biraz pilavın suyu azaldığında sarımsağı ekliyorum bı karıştırıp kapatıyorum pilavı tabağa alıp tavuğu üstüne koyup yağınıda üstüne gezdiriyorum 😊

Afiyet olsun ben gullaci sevemedim hic niyeyse ya ama baklava da agir geliyor sanirim bu soguk baklava ikisinin ortasi
Yaaa
Ben Ramazan ayı gelince her akşam güllaç yiyorum bıkmadan usanmadan. Ramazan bitincede bir sene Ramazan gelsin de güllaç yiyeyim diye bekliyorum.
Bu sene bir akşam güllaç bir akşam soğuk baklava yiyorum.alerjim olmasına rağmen ve normalde tatlı pek tüketmememe rağmen soğuk soğuk ikisine de bağımlı oldum

Güllacı geçen sene 2 defa denedim damak, tadımıza uymadı bizimde bende beğenmedim

Yaaa
Ben Ramazan ayı gelince her akşam güllaç yiyorum bıkmadan usanmadan. Ramazan bitincede bir sene Ramazan gelsin de güllaç yiyeyim diye bekliyorum.
Bu sene bir akşam güllaç bir akşam soğuk baklava yiyorum.alerjim olmasına rağmen ve normalde tatlı pek tüketmememe rağmen soğuk soğuk ikisine de bağımlı oldum
Iste damak tadi demekki seveni gercekten cok seviyor bende sutlu tatli bagimlisiyim ama gullac icin int.te birisi islak pecete gbi demistu hakikaten bana da oyle geliyor iste ama 1 kere yaptim yedik gecen hafta olsa yerim yani 🤣 ama bidaha ne zaman yapayim derim canim ister bilemiyorum

Trileceye bayilirim mesela bugun yalanci profiterol yapacagim oda favorim gercegnden dha cok seviyorum .

Iste damak tadi demekki seveni gercekten cok seviyor bende sutlu tatli bagimlisiyim ama gullac icin int.te birisi islak pecete gbi demistu hakikaten bana da oyle geliyor iste ama 1 kere yaptim yedik gecen hafta olsa yerim yani 🤣 ama bidaha ne zaman yapayim derim canim ister bilemiyorum

Trileceye bayilirim mesela bugun yalanci profiterol yapacagim oda favorim gercegnden dha cok seviyorum .
Bir süre sizinle yaşayabilirim :)

Herkese selamlar🥰
Çalışan kadının hafta sonu kabusundan merhaba🙈 yatak odamı ve dikiş odamı temizledim, camlar silindi, perdeler yıkandı, camlar 6 ay oldu artık haftada iki oda şeklinde temizliğe başlamaya karar verdim. Menüyü düşündüm düşündüm, sonra burayı okurken ilham geldi😁

İftar menüsü
Ezo gelin çorba(dünden)
Tavuk tandır
Beğendi (patlıcandan)
Pirinç pilavı
Kalbura bastı(cesaretim var ama yapmaya halim kalır mı bilmiyorum)

Sahur
Kıymalı ve patatesli dolama börek(dolapta kalmış içlerim var onlar değerlensin diye yapıcam)
Kahvaltılık
Çay

X