- 15 Haziran 2016
- 7.701
- 20.397
- 38
Insallah denerim sarimsagi cok severmYazarım canım, eşim yemiş daha önce güzel demişti, pilavı dene mutlaka, tavuk suyuna bulgur pilavı, bol sarımsağı ezip zeytinyağında soteliyoruz, didikledigimiz tavukları ekleyip biraz daha soteliyoruz, pilavın üzerine döküyoruz, biraz dinleniyor, sonra karıştırıp servis ediyoruz,
Yarın ben de deneyeceğim.Yazarım canım, eşim yemiş daha önce güzel demişti, pilavı dene mutlaka, tavuk suyuna bulgur pilavı, bol sarımsağı ezip zeytinyağında soteliyoruz, didikledigimiz tavukları ekleyip biraz daha soteliyoruz, pilavın üzerine döküyoruz, biraz dinleniyor, sonra karıştırıp servis ediyoruz,
Deneyin, yorumunuzu yazın burada, bakalım beğenecek misinizYarın ben de deneyeceğim.
Bulgur pilavını zaten çok severim.
Bir de böyle deneyelim.
Ben geçen fırında türlü yaptım. Patates kabak patlıcan kırmızı biber sivri biber. Sogan sarımsak. Yarm kilo kuşbaşı tavuk göğüs eti. Hepsi aynı büyüklükte doğradım. Salça baharat az yağ. İki bardak kadar ekledim fırına verdim. Harika oldu. Çok lezzetliydi. Sebze sevmem ben. O yüzden içinde et türü bişey olması lazım. Kızartma dan olduğu için çok hafif olmuştu.
Rica ederimBugün bu tarifi denedim. Ama ben içine kuşbaşı et koydum ve kabağı çıkarıp yerine mantar ekledim. Haaarika oldu. Çok teşekkür ederim tekrar tarif için ^.^
Aynen, ağır değil, güllaç gibi hafifte değil, sütlü Nuriye gibi biraz, trilece gibi bol sütlü, güzelAfiyet olsun ben gullaci sevemedim hic niyeyse ya ama baklava da agir geliyor sanirim bu soguk baklava ikisinin ortasi
Rica ederimet pisti mi peki. Bende bidakine etli deneyim. Benim büyük oğlan et sevmiyor. Zorla yediriyorum. Çoğunlukla tavuk koyuyorum yemeklere.
Biz biraz farklı yapıyoruz tavuğu haşlıyorum haşlandıktan sonra tavukları tavaya koyuyorum soğuduktan sonra didikleyip tuz karabiber isteğe bağlı çok az salça yağ ekleyip biraz kızartıyorum kurutmadan haşlanmış suyada bulgur ekliyorum direkt sonra havanda sarımsağa tuz ekleyip eziyorum bı kaseye koyup pilavın suyundan ekliyorum biraz pilavın suyu azaldığında sarımsağı ekliyorum bı karıştırıp kapatıyorum pilavı tabağa alıp tavuğu üstüne koyup yağınıda üstüne gezdiriyorumYazarım canım, eşim yemiş daha önce güzel demişti, pilavı dene mutlaka, tavuk suyuna bulgur pilavı, bol sarımsağı ezip zeytinyağında soteliyoruz, didikledigimiz tavukları ekleyip biraz daha soteliyoruz, pilavın üzerine döküyoruz, biraz dinleniyor, sonra karıştırıp servis ediyoruz,
Güllacı geçen sene 2 defa denedim damak, tadımıza uymadı bizimde bende beğenmedimAfiyet olsun ben gullaci sevemedim hic niyeyse ya ama baklava da agir geliyor sanirim bu soguk baklava ikisinin ortasi
YaaaAfiyet olsun ben gullaci sevemedim hic niyeyse ya ama baklava da agir geliyor sanirim bu soguk baklava ikisinin ortasi
Güllacı geçen sene 2 defa denedim damak, tadımıza uymadı bizimde bende beğenmedim
Iste damak tadi demekki seveni gercekten cok seviyor bende sutlu tatli bagimlisiyim ama gullac icin int.te birisi islak pecete gbi demistu hakikaten bana da oyle geliyor iste ama 1 kere yaptim yedik gecen hafta olsa yerim yaniYaaa
Ben Ramazan ayı gelince her akşam güllaç yiyorum bıkmadan usanmadan. Ramazan bitincede bir sene Ramazan gelsin de güllaç yiyeyim diye bekliyorum.
Bu sene bir akşam güllaç bir akşam soğuk baklava yiyorum.alerjim olmasına rağmen ve normalde tatlı pek tüketmememe rağmen soğuk soğuk ikisine de bağımlı oldum
Bir süre sizinle yaşayabilirim :)Iste damak tadi demekki seveni gercekten cok seviyor bende sutlu tatli bagimlisiyim ama gullac icin int.te birisi islak pecete gbi demistu hakikaten bana da oyle geliyor iste ama 1 kere yaptim yedik gecen hafta olsa yerim yaniama bidaha ne zaman yapayim derim canim ister bilemiyorum
Trileceye bayilirim mesela bugun yalanci profiterol yapacagim oda favorim gercegnden dha cok seviyorum .