- 16 Temmuz 2010
- 19.695
- 55.169
Kesinlikle öyle. Üstelik Bir kere o işe bulaşınca bırakamıyor insan.Dene canım ekmek biraz tecrübeye bakıyor:)
Yani fırın ayarı , hamur kıvamı hepsi deneyerek gelişiyor:)Denemeden olmaz:)
Elinize sağlık. Çok severim karışık kızartmayı bende.Iyi aksamlar arkadaslar hepinize hayirlı saglıklı ramazanlar.
Bugünki iftar menümde
Karışık domates soslu kızartma
Makarna
Tatlı (oglum ve esim icin)
Ev yapimi portakal suyu vardi. Fazla cesit yiyemiyoruz. Eki Görüntüle 2626376
Ben 1.5 yıldır çoğunluk kendim yapıyorum:)Ama istediğim gibi hala olmadı:)Kesinlikle öyle. Üstelik Bir kere o işe bulaşınca bırakamıyor insan.
Elinize sağlık. Çok severim karışık kızartmayı bende.
Evet hepsi birbiriyle alakalı hamur işi konusunda pek yetenekli değilim :) ama denicemDene canım ekmek biraz tecrübeye bakıyor:)
Yani fırın ayarı , hamur kıvamı hepsi deneyerek gelişiyor:)Denemeden olmaz:)
Hemsehrim topalak afiyet olsun. Adanalısın sanırımEşim işyerinde açacak iftarini bende çocuklarım çok sever topalak yapacam.
Evde ekmek kalmamış. Ekmek yaptım tepside mayalaniyorlar.dünden de pastam var.herkese hayırlı iftarlar
Harika gözüküyor canım eline saglikPide yaptım:)
Eki Görüntüle 2626337
Az az hamur yoğurarak başlayabilirsin.İnan bu işler en mükemmel tarifle falan olmuyor.Deneyim ile gelişiyor:)Evet hepsi birbiriyle alakalı hamur işi konusunda pek yetenekli değilim :) ama denicem
Teşekkür ederim canımHarika gözüküyor canım eline saglik
Pide yaptım:)
Eki Görüntüle 2626337
Evet canım doğru söylüyorsun kek kurabiye falan çok yapıyorum ama bu mayalı hamur işi beni biraz korkutuyo birkaç kere denedim hiç yapamadinAz az hamur yoğurarak başlayabilirsin.İnan bu işler en mükemmel tarifle falan olmuyor.Deneyim ile gelişiyor:)
Bonus'um kalp kalbe karşı 2 dk önce Bonus'u özledim dedim.Akışta gördüm sen geldinBarnakların izi bile duruyo ❤
Yaparsın canım 1-2 su bardağı su ile ufak ufak denemeye başla:)Evet canım doğru söylüyorsun kek kurabiye falan çok yapıyorum ama bu mayalı hamur işi beni biraz korkutuyo birkaç kere denedim hiç yapamadin
Oğluma birkaç kere poğaça yapıyım dedim sonu hep hüsran dışı pofidik ama içi semsert bı hamur oluyo nerede yanlış yapıyorum bı bilsemYaparsın canım 1-2 su bardağı su ile ufak ufak denemeye başla:)
Sadece hamur ile alakalı değil canım fırında önemli ısı ayarı falan:)Oğluma birkaç kere poğaça yapıyım dedim sonu hep hüsran dışı pofidik ama içi semsert bı hamur oluyo nerede yanlış yapıyorum bı bilsem
Ben bugün mantar sote yapmak için mantar almıştım.Tavuklu mantar sote yapayım diye planlamıştım. Yavrular mantarı görünce ikisi de aynı anda aaa pizza mı var akşama diye beni empoze ederek menüyü değiştirdiler.
Mübarek ramazanda da pizzayı yedik ya ne diyeyim
Yarın için de kıyma aldım. İzmir köfte için ama çocukların niyeti bozuk,bir lahmacun lafı dönüyor ortalarda. Ne olur bilemem.
Ben hep hamurla alakalı diye düşündüm haklısın canım bude hamuru biraz yumuşak tutmak lazim sanırım ben baya sert bı hamur yapmıştımSadece hamur ile alakalı değil canım fırında önemli ısı ayarı falan:)
Poğaça ve ekmekleri önceden ısıtılmış fırında en yüksek ısıda pişireceksin canım öyle yumuşak oluyor:)
Tabi canım hamurda sert olmayacak yumuşak hatta neredeyse ele yapışan bir hamur olursa daha puf puf olur:)Ben hep hamurla alakalı diye düşündüm haklısın canım bude hamuru biraz yumuşak tutmak lazim sanırım ben baya sert bı hamur yapmıştım