Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2020)

Bizde de inşallah başarabilirsem lahmacun olacak ama gidişat çok kötü şu an 😄😄 ve iftara 45 dk var
Biz lahmacun içini hazırlayıp Uno mini lavaşın üzerine yayıp fırınlıyoruz, fındık lahmacun oluyor.
Büyük boy lavaşı da kullanılabilir ama bize kalın geldi miniğe göre.
Dikdörtgen şekilli tandır lavaş daha ince onu da ortadan ikiye bölünce fırın tepsisine üç adet sığıyor.
Fırının alt üst ayarında pişerse çıtır çıtır çok güzel oluyor tavsiye ederim.
Hamurla uğraşmadığımız için de pratik oluyor.

Biz lahmacun içini hazırlayıp Uno mini lavaşın üzerine yayıp fırınlıyoruz, fındık lahmacun oluyor.
Büyük boy lavaşı da kullanılabilir ama bize kalın geldi miniğe göre.
Dikdörtgen şekilli tandır lavaş daha ince onu da ortadan ikiye bölünce fırın tepsisine üç adet sığıyor.
Fırının alt üst ayarında pişerse çıtır çıtır çok güzel oluyor tavsiye ederim.
Hamurla uğraşmadığımız için de pratik oluyor.
Pratik şeyleri çok severim.:KK8:
Çok mantıklı bu da.

Kizlar bugun oglum agzina hicbir sey surmedi. Hamur isi seviyor diye azicik bi hamur yapip pisi yaptim. Kizarirken kokusu yayilinca havayi koklayarak kosarak geldi. Cok sukur midesine bisey gitmiş oldu.
Telefonda esime anlatinca fazla yap da iftarda yiyelim dedi. Basima is aldim :KK70: tekrardan hamur yaptim bakalim.
Allah kolaylık versin:)

Pide yaptım:)
IMG20200427182316.jpg

Hepimize mutlu haftalar olsun inşallah. :KK75:
Büyük Allah'ım tüm işimizi gücümüzü rast getirsin en yakın zamanda inşallah.

Sahurumuzda fazla yiyemiyoruz.:KK23:
Biraz kahvaltı o kadar.
Ama bol su.:temizlik:
Oysa ki sahur çok severdim ben, iftarda fazla kaçırıyoruz galiba. Olsun, kocam bu sene oruç tutuyor ya ben sahurda az yemeye razıyım.:KK31:

İftarımız hazır, Allah'ımın izniyle çok şükür.

Kocacım mis gibi zeytinyağlı yaprak sarma pişirdi, kaç gündür canım çekiyordu, çok şükür bugüne nasip oldu. Yanına salata ve taze soğan, tabii ki yoğurt.:KK37:
Ben de az önce tarhana çorbası pişirdim.

Allah'ım bereket versin, bugün de akşam oldu çok şükür.:KK73:

Hepimizin ellerine sağlık.:KK74:
Allah'ım tüm oruçlarımızı, dualarımızı kabul etsin.:KK36:
Allah'ım olmayanlara da versin inşallah.:KK60:

Yaa Nevosum ellerine sağlık canım. Ben de gecenlerde yaptim tipi harikulade oldu ama hic disaridaki pidelere benzemedi. Daha cok pogaca tadinda oldu. Var mi bi puf noktasi?
Canım ben de sürekli denemeler yapıyorum:)
Ama henüz dediğin gibi en muhteşem olanı tutturamadım:)

X