Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2020)

Siz de göçmen misiniz?
Biz göçmenler deriz akıtma diye.
Rahmetli babaannem ne güzel yapardı.

Benim 10 yaşındaki oğlum bugün ilk kez oruç tutuyor, iftara da çakallı menemeni istiyor , bize de çorba çay kahvaltılık olacak galiba, hevesi kırılmasın :)
Çakallı menemeni ilk defa duyuyorum.
Neden adı öyle?
Delikanlının da gözlerinden öperim onun orucunu satın alsın babası, biz küçükken öyle yapardı dedem.

Neden adı öyle?
Delikanlının da gözlerinden öperim onun orucunu satın alsın babası, biz küçükken öyle yapardı dedem.
Samsunda çakallı isimli köy gibi bir yer var. Ankara yoluna giderken samsuna yaklaşık 1 saat mesafede.

Orda yüzlerce menemenci var. Menemenleri çok meşhur oranın insani için.

Kahvaltı ya da gece saat 2 de yiyecek olan gider yer. 24 saat açıklar.

Ben samsunda okudum üniversiteyi.

Orda yaşamadan önce ben de bilmiyordum. Şimdi samsuna her gidişimde bi uğrarım çakallıya

Neden adı öyle?
Samsun Ankara yolunda bir mevkiinin adı çakallı, orada sadece menemen ve ızgara yapan çok tesis var,yolunuz düşerse yersiniz :) adını oradan almış, bol kaşar ve yumurtanın sarısıyla yapılır, benim oğlum çok seviyor, domates yemiyor normalde, bahaneyle yemiş oluyor :)

Her gittiğimde (genelde kelin yerine gidiyorum) yumurtasız istiyorum.
Adamlar abla naptın ya yumurtasiz menemen mi olur bakışı atıp "peki"diyorlar

Taşhan'a uğramanızı tavsiye ederim, hem tarih hem menemen var :)

Hayırlı ramazanlar kızlar dua eder dua beklerim sizdende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…