- 14 Ekim 2016
- 7.046
- 47.494
Siz de göçmen misiniz?Herkese selam
Bir hevesle geldim özlemişim burayıama @Laale gelmemiş, nerdesin kuzum özledik seni
Gelelim bugünün iftar menüsüne;
Terbiyeli tavuk çorbası (dünden)
Patlıcan musakka
Pilav
Karnabahar salatası
İrmik tatlısı
Sahura da akıtma yapmayı düşünüyorum yeni nesil krep diyorkahvaltılık, çay, yine bir kase ev yoğurdu yediririm eşime sindirim sistemi rahat olsun diye
Bugün ilk iftar, gönül isterdi kalabalık sofralar ama nasip değilmiş, yine de şükür bugünümüze
Çakallı menemeni ilk defa duyuyorum.Benim 10 yaşındaki oğlum bugün ilk kez oruç tutuyor, iftara da çakallı menemeni istiyor, bize de çorba çay kahvaltılık olacak galiba, hevesi kırılmasın :)
Samsunda çakallı isimli köy gibi bir yer var. Ankara yoluna giderken samsuna yaklaşık 1 saat mesafede.Çakallı menemeni ilk defa duyuyorum.
Neden adı öyle?
Delikanlının da gözlerinden öperim onun orucunu satın alsın babası, biz küçükken öyle yapardı dedem.
Samsun Ankara yolunda bir mevkiinin adı çakallı, orada sadece menemen ve ızgara yapan çok tesis var,yolunuz düşerse yersiniz :) adını oradan almış, bol kaşar ve yumurtanın sarısıyla yapılır, benim oğlum çok seviyor, domates yemiyor normalde, bahaneyle yemiş oluyor :)Çakallı menemeni ilk defa duyuyorum.
Neden adı öyle?
Delikanlının da gözlerinden öperim onun orucunu satın alsın babası, biz küçükken öyle yapardı dedem.
Sizin oğlunuz büyük diye hatirliyorum sanki. Emiyor dediniz ya ondan merak ettim :))Masallah .Allah benim ogluma da nasip etsin ilerde .
Şimdi gelip geçip emiyor
Bende bütün cümleyi domates diye okudumTarhana çorbası
Çökertme kebabı
Mevsim salata
Pirinç pilavı var menümde
SevgiliEfenin_Annesi arkadaşım. Açlıktan domates sever diye okuyorum seni her defasında
Her gittiğimde (genelde kelin yerine gidiyorum) yumurtasız istiyorum.Samsun Ankara yolunda bir mevkiinin adı çakallı, orada sadece menemen ve ızgara yapan çok tesis var,yolunuz düşerse yersiniz :) adını oradan almış, bol kaşar ve yumurtanın sarısıyla yapılır, benim oğlum çok seviyor, domates yemiyor normalde, bahaneyle yemiş oluyor :)
Taşhan'a uğramanızı tavsiye ederim, hem tarih hem menemen var :)Samsunda çakallı isimli köy gibi bir yer var. Ankara yoluna giderken samsuna yaklaşık 1 saat mesafede.
Orda yüzlerce menemenci var. Menemenleri çok meşhur oranın insani için.
Kahvaltı ya da gece saat 2 de yiyecek olan gider yer. 24 saat açıklar.
Ben samsunda okudum üniversiteyi.
Orda yaşamadan önce ben de bilmiyordum. Şimdi samsuna her gidişimde bi uğrarım çakallıya
Biz ya Taşhan'a, yada Demircioğluna gideriz, kelin yerine gitmedim hiç :)Her gittiğimde (genelde kelin yerine gidiyorum) yumurtasız istiyorum.
Adamlar abla naptın ya yumurtasiz menemen mi olur bakışı atıp "peki"diyorlar
Korona bitince samsuna gideceğim. Taşhana gidip size haber vereceğimTaşhan'a uğramanızı tavsiye ederim, hem tarih hem menemen var :)
Çok pahalı kelin yeri. Delirmis gibu. Sirf mekani süslenmiş diye. Yoksa menemeni aynı menemen. Bi daha gitmicem kele. Coksinirlendim.Biz ya Taşhan'a, yada Demircioğluna gideriz, kelin yerine gitmedim hiç :)
İnşallah çok yakında görürüz o günleri :)Korona bitince samsuna gideceğim. Taşhana gidip size haber vereceğim
Biz Balkan gocmeniyiz, biz de akıtma derizSiz de göçmen misiniz?
Biz göçmenler deriz akıtma diye.
Rahmetli babaannem ne güzel yapardı.
Hayırlı ramazanlar kızlar dua eder dua beklerim sizdendeEki Görüntüle 2623637
11 Ayın Sultanı Ramazan ayı 24 Nisan Cuma günü başlıyor.23 Nisan Perşembe ilk sahurumuzu yapacağız.
Ramazan ayında iftar ve sahurlarımızı paylaşıp,bu güzel ayı birlikte geçirelim inşaallah.
Şu zor dönemde hepimiz evlerimizdeyiz. Beraber daha rahat bir şekilde güzel bir Ramazan ayı geçirelim inşaallah.
Konumuz geleneksel hale geldi yıllardır birlikte geçiriyoruz.Bu yıl yine birlikte geçiririz umarım.
İftarda ve sahurda yapacaklarımızı yazarsak birbirimize fikir olur.
Bol sohbet bol muhabbet dolu bir konu olur inşaallah herkesi bekliyorum.
Ramazan için ne tür hazırlıklar yapıldı.Onları da paylaşırsanız öncesinde bizlere yardımcı olursunuz.
Şimdiden hepinize Hayırlı Ramazanlar
Geçmiş yıllarda yapılan Ramazan sofraları yarışmalarımız iftar davetleriniz için yardımcı olabilir.
Ramazan Sofraları
2018 Ramazan İftar Sofraları
İftar Sofraları
Ramazan Menüleri
Ramazan Sofraları
Ramazan Sofraları + Ana Yemek veya Tatlı
İftar ve Sahur Menülerimiz
Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2019)
Hergün Bir İftar Menüsü(2019)
2018 Hergün Bir İftar Menüsü
2017 Hergün Bir İftar Menüsü
Sahur İçin Tarifler
Et Yemekleri Önerileri
Bayram Tatlıları