Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2020)

Bende hindi eti çıkardım biraz nasıl pisirecegim bilmiyorum varmı farklı tarifi olan

Afiyet olsun canım
Bizde evlenmeden hep öyle yapardık yemek sonrasında çay evlendim baktım eşim yemek yemiyor susatir diye bende ona ayak uyduruyorum

Esim istemese ben hic kalkmam sahura ama iste. Kahvaltılık da istemiyor. Illa sicak yemek olacak sahurda :) ben de oyle yiyip yatamıyorum mide rahatsizligim var.

Emzirdiğim için oruç tutamadım ama emzirirkem tutan var mı hiç acaba.
Menüm annem yıllardır ramazanın ilk günü yeşil mercimek yapar bana da yap der o yüzden yeşik mercimek salata et köftesi var. Tatlıyı düşünüyorum

Kaç aylık çocuğun benimki 1 yaşındayken tutmuştum ben ama ek gıda falan yemiyordu pek sürekli emiyordu bir sorun yaşamamıştım ama herkesin bünyesi farklı tabi

Hayırlı Cumalar
İlk iftar menümüz
Bugün menüyü oğlumun istekleri üzerine oluşturdum.
Şehriye Çorbası
Patlıcan tava
Etli bulgur pilavı
Yoğurt
Tatlı olarak kızım sütlü tatlı yapacak ama henüz karar verilmedi.
Hepimize hayırlı iftarlar

Akşama sade tavuk suyuna tel şehriye çorbası var, Saray Muhallebicisinde yapılan tarzda.
Ama ben tavuğu haşlarken suyuna 5-6 karanfil batırılmış soğan, bir küçük havuç, defne yaprağı ve tuz-tane karabiber atıyorum.
Ardından hafif olsun diye haşlama tavuk eti ve yanında pilav-salata yeter de artar bile.
Tatlı da yaptım portakal suyu soslu sütlü
irmikli tatlı.
Sahura da kvmin gönderdiği kuru yufkaları ıslatıp peynirli-maydonozlu gözleme yaparım.
Yanına da zeytin, domates, çay Allah bereket versin.

Tutulur tabiki kendine güven önemli çok emerse bayılırım açlıktan veya çok zayıfım diye düşünceniz varsa bilemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…