Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2020)

Herkese selam🌸

Bir hevesle geldim özlemişim burayı😀 ama Laale Laale gelmemiş, nerdesin kuzum özledik seni

Gelelim bugünün iftar menüsüne;

Terbiyeli tavuk çorbası (dünden)
Patlıcan musakka
Pilav
Karnabahar salatası
İrmik tatlısı

Sahura da akıtma yapmayı düşünüyorum yeni nesil krep diyor🙈 kahvaltılık, çay, yine bir kase ev yoğurdu yediririm eşime sindirim sistemi rahat olsun diye

Bugün ilk iftar, gönül isterdi kalabalık sofralar ama nasip değilmiş, yine de şükür bugünümüze🤲🏻
Herkesin gözü laaleyi aramış benim gözlerim sizi yıllar önce sizin açtığınız yemek sayfasında resimli yemek yapardınız bayılırdım takip etmeye sizi

Benim 10 yaşındaki oğlum bugün ilk kez oruç tutuyor, iftara da çakallı menemeni istiyor :KK200:, bize de çorba çay kahvaltılık olacak galiba, hevesi kırılmasın :)
Allah kabul etsin :KK200:Benim oğlumda 9 yaşında bugün oruç dediğiniz gibi menüyü onun isteklerine göre yaptım:)

Herkesin gözü laaleyi aramış benim gözlerim sizi yıllar önce sizin açtığınız yemek sayfasında resimli yemek yapardınız bayılırdım takip etmeye sizi

Başta sevindirik oldum, yemek sayfalarına yazarım arada tarif resim falan atarım ama hiç özel bir konu açmadım bunun için🙈belki başkalarının topiklerinde karşılaşmışızdır

Samsun'daki menemencileri şimdi hatırladım.
3-4 yıl önce Karadeniz gezisi yapmıştık Samsun'a giderken reklam tabelalarını görmüştüm ama ilçenin adı aklımda kalmamış.
Hatta eşimle altı üstü menemen nesi meşhur olacak demiştik hata etmişiz desenize.

Samsun'daki menemencileri şimdi hatırladım.
3-4 yıl önce Karadeniz gezisi yapmıştık Samsun'a giderken reklam tabelalarını görmüştüm ama ilçenin adı aklımda kalmamış.
Hatta eşimle altı üstü menemen nesi meşhur olacak demiştik hata etmişiz desenize.
Aslında bi bakımdan doğru. Altı üstü menemen bence de. Yani menemeni sevmeyen birine menemeni sevdirir müthiş:
gibi bir şey iddia edemem.

Ama orda çok tutulan biryer .

Menemenci her yerde bulunan bi şey değil. Sürekli et balik kofte olunca alternatiflere ilgi artıyor.
.
Bi de 24 saat açık olması güzel oluyor.

Gece otururken hadi bi çakallı yapalim derseniz hem ortam güzel hem etten uygun fiyatlı hem vegan beslenenlere uygun ve hem de güzel bir şey yenmiş oluyor. Olayı bu yani.

Yoksa harikalar yaratıyorlar bir yiyen bir daha unutamaz diyemem. Unutur çünkü

Laale Laale bu yıl nerelerdesin gözlerim seni aradı:KK36::KK200:
Laale Laale abla yok mu gözlerim onu arıyor.
Herkese selam🌸

Bir hevesle geldim özlemişim burayı😀 ama Laale Laale gelmemiş, nerdesin kuzum özledik seni

Gelelim bugünün iftar menüsüne;

Terbiyeli tavuk çorbası (dünden)
Patlıcan musakka
Pilav
Karnabahar salatası
İrmik tatlısı

Sahura da akıtma yapmayı düşünüyorum yeni nesil krep diyor🙈 kahvaltılık, çay, yine bir kase ev yoğurdu yediririm eşime sindirim sistemi rahat olsun diye

Bugün ilk iftar, gönül isterdi kalabalık sofralar ama nasip değilmiş, yine de şükür bugünümüze🤲🏻

Kalpler bu kadar karşılıklı olur.:KK60:

Ramazanımız hoşgelmiş, Sefa getirmiş.:KK73:

Normalde evde pek gelemiyorum buraya ama hep evdeyiz artık, burasının da hatrı büyük diye, canım Ramazanımız için koştum geldim, dostlarım sormuşlar ne şanslıyım çok şükür.:KK74:

İşte kul kuruyor, kader gülüyor gerçekten.
Geçen Ramazan'da iki anneyi söylemesi ayıp iftara götürmüştük birkaç kez. Çok mutlu olmuşlardı. Bu sene de Ramazan'ın birinci günü cumaya geleceğini farkedince ilk iftara yine anneleri çıkaralım diyorduk ki aklımıza bile gelmezdi markete bile çıkamayacağımız.:KK22:

Bizim pek şikayetimiz yok evde olmaktan, çok şükür sağlığımız yerinde, maddi manevi iyiyiz, Allah'ım dışarıdakilere yardım etsin inşallah.:KK56:

Bu sene kendimi çok şanslı hissediyorum. Kocam da benimle beraber oruç tuttu, nasıl mutluyum anlatamam. Bekarken çok dua etmiştim bu anlar için, ama adamı hiç zorlamadım, zaten bizde mezhepler de değişik ama ben her Muharrem tuttum, şükür o da bugün oruç tuttu, çok çok sevindim. Allah'ım kabul etsin inşallah.:KK37:

Sahurumuzda
2 haşlanmış yumurta
Kaşarlı, domatesli tost:p
7 zeytin
3 hurma
3 ceviz
3 badem
Kocaya çay, bana limonata
Bol su:temizlik:

İftarımıza gelince
Kocam mercimek çorbası yaptı, ilk iftarın hatrına canım çekmişti.:KK22:
Çay, limonata, ayran, su
Ben nohutlu börek yaptım
Buzluktan peynirli börek indirdik.
Peynir
Domates, salatalık

Çok sıvı doldu mideme.:temizlik:

Baklavamız var, birazdan yeriz.

Allah'ım hepimizin oruçlarımızı, dualarımızı, ibadetlerimizi kabul etsin.:KK36:
Evimizin huzuru, bereketi, neşesi bol olsun.:KK74:
Allah'ım olmayanlara da versin inşallah.:KK60:

Kalpler bu kadar karşılıklı olur.:KK60:

Ramazanımız hoşgelmiş, Sefa getirmiş.:KK73:

Normalde evde pek gelemiyorum buraya ama hep evdeyiz artık, burasının da hatrı büyük diye, canım Ramazanımız için koştum geldim, dostlarım sormuşlar ne şanslıyım çok şükür.:KK74:

İşte kul kuruyor, kader gülüyor gerçekten.
Geçen Ramazan'da iki anneyi söylemesi ayıp iftara götürmüştük birkaç kez. Çok mutlu olmuşlardı. Bu sene de Ramazan'ın birinci günü cumaya geleceğini farkedince ilk iftara yine anneleri çıkaralım diyorduk ki aklımıza bile gelmezdi markete bile çıkamayacağımız.:KK22:

Bizim pek şikayetimiz yok evde olmaktan, çok şükür sağlığımız yerinde, maddi manevi iyiyiz, Allah'ım dışarıdakilere yardım etsin inşallah.:KK56:

Bu sene kendimi çok şanslı hissediyorum. Kocam da benimle beraber oruç tuttu, nasıl mutluyum anlatamam. Bekarken çok dua etmiştim bu anlar için, ama adamı hiç zorlamadım, zaten bizde mezhepler de değişik ama ben her Muharrem tuttum, şükür o da bugün oruç tuttu, çok çok sevindim. Allah'ım kabul etsin inşallah.:KK37:

Sahurumuzda
2 haşlanmış yumurta
Kaşarlı, domatesli tost:p
7 zeytin
3 hurma
3 ceviz
3 badem
Kocaya çay, bana limonata
Bol su:temizlik:

İftarımıza gelince
Kocam mercimek çorbası yaptı, ilk iftarın hatrına canım çekmişti.:KK22:
Çay, limonata, ayran, su
Ben nohutlu börek yaptım
Buzluktan peynirli börek indirdik.
Peynir
Domates, salatalık

Çok sıvı doldu mideme.:temizlik:

Baklavamız var, birazdan yeriz.

Allah'ım hepimizin oruçlarımızı, dualarımızı, ibadetlerimizi kabul etsin.:KK36:
Evimizin huzuru, bereketi, neşesi bol olsun.:KK74:
Allah'ım olmayanlara da versin inşallah.:KK60:
Siz olmadan bir Ramazan düşünemiyorum :KK68: Hoşgeldiniz :rolleyes:Hayırlı Ramazanlar:KK200:

Ramazanın ilk günü bitti bile. Çok şükür sıkıntısız geçti.
Sahurda mercimek ekmeği ile kahvaltılık peynir zeytin bir de portakal suyu vardı. Mercimek ekmeğini 2 parmak kalınlığında kek dilimi şeklinde kesiyorum. 2 dilimi bile aşırı tıkayıp tok tutuyor.
İftarda da enginar çorbası ile sulu köfte yedik.

X