Kıtlıktan çıkmış gibi yiyor anlaşılan ben çorbayla doyuyorum ama gözüm kaldı diye ana yemekten de yiyorumYiyemem . Mesela oruclu olmasam tatlıyı 4 gibi yerım yemeğide 7 gibi.
Eğer işyerımde yoksa tatlı . 7 de yemegımı yerım 9 gibi tatlıyı yerım .
Yemekten sonra ben çok ağırlaşıyorum . ÇAy bıle hemen içemem
Ama eşim öylemi herseyı yer ardı ardına . Bazen hayretler içinde izliyorum
Çorbayı unutma sakınEtli nohut
Pilav
Salata
Portakalli revani
Aslinda pirincli yogurt corbasi yapicaktim,ama pirinc pilavi var ya fazla mi olur ki dedim pirinc pirinc :) ama Ramazanda da isteniyo corba evetÇorbayı unutma sakın
Selam kızlar. Bu konuyu dört gözle beklerim hep.
ATTRAENTE zeytin olayını bilmiyordum. Başka nelere dikkat edelim
Zayıflamak istemiyorum bu ramazanda. Umarım bol bol yerim.
Annenizle menulerimiz cok benziyorslm aradığım konuyu buldum sonunda :)
ben çalışıyorum annemle aynı binada oturmak gibi bir şanslılığa sahibim :)
bu akşam annemde yiyeceğiz, işten birazdan çıkıcam, yarın kendim yapıcam evde inşallah:)
annemin menüsü ;
yayla çorbası
kuru fasülye
şehriyeli pirinç pilavı
çoban salata
şekerpare
ohhh açıktım valla :)
sahurda kahvatı yiyoruz genelde :)
hayırlı ramazanlar canlar...
Taze fasulye pilav tarhana çorbası cacık
Bu güzel bilgiler için tşk ler :)Şu an oruç çok uzun saatler tutulduğu için, sofralarda ev yoğurdu mutlaka olmalı
Eşime yedirdim dün gece sahurda, midem rahat etti ve bugün hiç susamadım dedi (sahurda patatesli börek+bir tane haşlanmış yumurta+bir kase yoğurt yedi)
Tatlıya, hamur işlerine , oruç sonrası ağır yemeklere yüklenmemek lazım, sahurda hamur işi yendiyse iftarda yenmemeli mesela
Benim favori sahur ve iftar yemeğim soğuk ayran çorbasıdır, bu çorbayı diyet yaparken de yerim, bakliyatlı olduğu için hem çabuk doyuruyor hem de protein sağlıyor.
Bu arada sahurda etli şeyler, özellikle kıymalı yumurta ve şarküteri ürünleri ciddi susuzluk yapıyor, domates hazımsızlık yapıyor, özellikle reflüsü ya da mide şikayetleri olanlar sahurda çiğ domates yememeli, süt içmemeli.
Ramazanda en çok kuru meyvlerin gücüne inanıyorum, hem tatlı ihtiyacı hem de besin almak açısından
Bir de ramazan pidelerinden kaçabilsem diyetisyen sanacağım kendimiiiiii :):):)
Bulgur olursa bende domatesli yaparım ama pirinci hiç duymadım domatesliEn sevdiğim menü, pilav domatesli olursa tadından yenmez
Nedendir bilmem annem taze fasulyenin yanına domatesli pilav yapardı hep, aklımda ikisi bir bütün gibi :)
Pacanga susatmaz mi kız vücudu yorar sanki :/Sahur için ;
Kahvaltılık ürünler ,
Paçanga , (iftardan sonra hazırlıyorum sahurda sadece kızartıyorum. )
Yoğurt ,
Zeytıyağlı domates , salatalık (banak ) :)
Haşlanmış yumurta,
Sınırsız çay ve su .
Şu an oruç çok uzun saatler tutulduğu için, sofralarda ev yoğurdu mutlaka olmalı
Eşime yedirdim dün gece sahurda, midem rahat etti ve bugün hiç susamadım dedi (sahurda patatesli börek+bir tane haşlanmış yumurta+bir kase yoğurt yedi)
Tatlıya, hamur işlerine , oruç sonrası ağır yemeklere yüklenmemek lazım, sahurda hamur işi yendiyse iftarda yenmemeli mesela
Benim favori sahur ve iftar yemeğim soğuk ayran çorbasıdır, bu çorbayı diyet yaparken de yerim, bakliyatlı olduğu için hem çabuk doyuruyor hem de protein sağlıyor.
Bu arada sahurda etli şeyler, özellikle kıymalı yumurta ve şarküteri ürünleri ciddi susuzluk yapıyor, domates hazımsızlık yapıyor, özellikle reflüsü ya da mide şikayetleri olanlar sahurda çiğ domates yememeli, süt içmemeli.
Ramazanda en çok kuru meyvlerin gücüne inanıyorum, hem tatlı ihtiyacı hem de besin almak açısından
Bir de ramazan pidelerinden kaçabilsem diyetisyen sanacağım kendimiiiiii :):):)
Ben böreksiz , hamur iş olmadan hayattaaa doymamPacanga susatmaz mi kız vücudu yorar sanki :/