Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2015)

aaa negüzel miş bu tuttum ben yalnız o kabaklar o tavuklara göre az değil mi?

ilk defa duydum ya a101 de tepsi böreği nasıl satılıyo ki dondurulmuş falan mı?

et graten nasıl oluyor, merak ettim?

hiç kadınbudu köfte yapmadım :KK51:

ah bi cesaret edebilsem şu içli köfteye :KK51:

Evet canim dondurulmus.

Ben de kadinbudu kofteyi ilk defa denedim. Guzel oldu. Basarili menulerimin arasina yazdim. :))

günaydın kızlar :KK68::KK68:

sahur menüm
ev yapımı pizza(baya tok tutuyo gerçekten)
gözleme
domates
salatalık
kahvaltılık
meyve
çay

iftar menüm ise pikniğe gideceğimiz için

çorba(ne olduğu bilmiyorum arkadaş yapacak)
fırında zeytinyağlı biber dolması
mantı
salata
içecekler
karpuz
tatlı olarak ya şöbiyet ya hazır tatlı yada dondurma (tatlı bana ait olduğu için karar veremedim hala bu konuya:KK48::KK48:)

et graten nasıl oluyor, merak ettim?

• 700 gram kuşbaşı et(dana veya kuzu tercihe bağlı)
  • 7-8 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 4 orta boy soğan
  • Yarım kg mantar
Beşamel sos:
  • 3 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık un
  • 2 bardak süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için;
  • Taze kaşar

Öncelikle etleri bir tavaya koyup kavuruyoruz. Rengi döndükten sonra yarım ay şeklinde ince ince kıydığımız soğanları koyuyoruz.Beraber biraz daha pişiriyoruz.Ardından julyen doğradığımız biberleri ekliyoruz. Mantarları ayrı bir tavada pişiriyoruz ki eti sulandırmasın. Pişen malzemelerimizi bir borcama koyup beşamel sosumuza geçiyoruz. Önce bir tavada tereyağımızı eritiyoruz. Ardından unumuzu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Üstüne yavaş yavaş kısık ateşte sütümüzü ekliyoruz. Lütfen kısık ateşte ve çok yavaş yavaş ekleyin. Unumuzun kıvamı kaşıktan tam cıvık olmayacak şekilde akacak şekilde olana kadar sütümüzü ekliyoruz. Tuz ve karabiberimizi de göz kararı ekliyoruz. Sosumuz sıcakken borcama aldığımız malzemelerin üstüne döküyoruz .Komple harmanlıyoruz malzemelerle sosu. En son olarak üstünü kaplayacak şekilde rendelenmiş kaşarlarımızı döküyoruz. Önceden 220 derecede ısınmış fırınımıza veriyoruz. Üstü kızardığında et gratenimiz hazır demektir

ben bu tarifi yaptım canım ama mantar sevmediğim için mantar koymadım onun yerine küp küp doğranmış kızarmış patates koydum gayette güzel oldu :)

akşam ki iftar menümüz:
mercimek çorbası
bulgur pilavı
tavuklu bezelye
kavun + yoğurt + erik hoşafı

ben dünden kalan musakkayı yedim. patlıcan canavarı olaraktan :)

Merhaba hanımlar
Bugun menumuzde

- Mercimek corbası
- Patlıcan yemegı
- Cacık yada yogurt
- Kavun
- Bu aksamın tatlısıda cıkolata olsun sankı bugun pek bır kolaycıyım :)

Son düzenleme:
X