Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tesekkur ederimmalzemeler
6 yaprak hazır yufka
1 sbardak süt
1 s bardak su
1 yumurta
yarım sb bardagından biraz fazla sıvı yag
göz kararı peynir peynir tercihine baglı ben beyaz zpeynir kullanıyorum
maydanoz
öncelikle süt su yag ve yumurtayı karıştırıyoruz geniş bir kapta
yufkaları avuç içi büüyklüğünde parçalıyoruz ( 1 tanesini ayır ama )
her parçayı bu karışıma batırıp tepsiye diziyoruz yan yana üst üstte kalın bir kat olunca peynir ve maydanozu ekliyoruz tekrar kalın bir kat yapıyoruz aynı şekilde 3 kat yapıyorum ben en üste düz bir yufka koyuyoruz tabi onun üzerinide karışımdan sürüyoruz dilimliyoruz üzerine çörek otu susam serpip fırına sürüyorum pişince fırından çıkarıp 5 dk bekledikten sonra biraz sıcakken üzerine hafif su serpeliyorum elimle çok degil ama az az kuru olmasın diye sonra üzerie bez kapatıyorum 1 saat dinlendiriyorum üzerine serpelediğin su azda olmayacak çokta yoksa ya çok kuru olur yada hamur gibi anlaşılmayan bir yer olursa sorabilirsin
tepsi orta boy olacak
afiyet olsun cnm, bu bayat ekmek böreğini nasıl yapıyosun?Eki Görüntüle 1564104 Hayırlı sahurlar kızlar
Sahur menüm bayat ekmek böreği ve kahvaltı idi
ozaman içine domates doğrayıp dolduruyorsunuz...ay çok güzelmiş bu az miktar yaparken hele çok daha pratik olur değil mi?
salça domates de koyuyo musun canımcım?
iftar menüm,
mercimek çorbası (dünden)
patlıcan kebap (ilk defa yaptım züpper oldu :))
karışık salata (dünden)
salatalık turşusu
yoğurt
baklava (hazır)
kiraz, kayısı, kırmızı erik
afiyet olsun cnm, bu bayat ekmek böreğini nasıl yapıyosun?
aa nedir bu çok merak ettim anlatsana cicim
Ellerinize sağlık
Resmi çevirip eklemeye çalıştım kabul etmedi O yüzden böyle kalacak
ahh hemsom babam ne kı sende malatyalısın
ozaman içine domates doğrayıp dolduruyorsunuz...ay çok güzelmiş bu az miktar yaparken hele çok daha pratik olur değil mi?
salça domates de koyuyo musun canımcım?
evet babam malatyalı bende Malatyalıyım
güzel kapaklı bir kap ile veya streç film ile buzdolabına koyuyorum, yok canım bozulmuyor, sadece biraz daha yumuşuyorlar içinde domatesi hiç olmayan veya az olan bi salata ise tadında da pek değişim olmuyor hatta ben kalma salatayı çok severim akşamdan kalan salatayı özellikle kahvaltıda yemeye bayılırım esasında sahurda yedik kalanını ama içine bereket girmiş mübarek yine çok az bi kalan olunca koymuştum iftar sofrasınaDunden kalan salatayi nasil muhafaza ediyorsun? Bozulmuyor mu?
hmm güzel fikirmiş tabrik ederim, sağol cnmsağol canım sanada afiyet olsun.
ekmekleri küp küp doğruyorum içine 2 yumurta kırıyorum,ekmekleri ıslatacak kadar süt döküyorum,maydonoz ve peynir doğrayıp güzelce karıştırıyorum sıvı yağla yağlanmış tavaya döküp düzleştiriyorum ters düz yaparak kızartıyorum.benim uydurduğum bir ekmek değerlendirme tarifi ama hem lezzetli hemde çok hafif