Merhaba
Bugün ilk sahurumuzu yapacağız,yarından sonra Ramazan ayı başlıyor..Hep birlikte günlük menü paylaşımları yapalım, fikirler verelim.
Ramazan ayının diğer aylara göre büyük bir yeri vardır. Çünkü Ramazan ayı onbir ayın sultanıdır. Çünkü Kur'an-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Ayrıca bin aydan daha hayırlı olan "kadir gecesi" bu ay içerisindedir ve tabi ki oruç ibadeti de bu ayda yapılmaktadır.
Birbirimize yardımcı olacağımız,tatlı sohbetler edeceğimiz bir Ramazan olması dilekleriyle
Hayırlı Ramazanlar
Eki Görüntüle 1558923
Eki Görüntüle 1558924
Eki Görüntüle 1558925
Eki Görüntüle 1558927
Güzel bir konu olmuş...
HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR... :)
O zaman bende yazayım
:
Sahur:
Bizimkiler tost yapıp,kahvaltılık falan yediler... :)
Bana gelince ben sahurda bir şey yemeyi sevmiyorum.
Ta ki bu seneye kadar çocukluğumdan beri sahurda yiyordum.Ama baktım her sene olan kilomun üstüne kilo alıyorum.Birde üstüne sahur yaptığım için mideme çöküyor.Belli bir saate kadar uyuyamıyordum. :/ bende en iyisi bol bol su diyerek sahur yapmıyorum :)
Ramazanın 1. Günü:
~Fırında sebze ve çeşnili tavuk
(Marketlerde mangal tadında vs. Yazan var ya onlardan :) sebze olarakda domates,yeşil biber ve en önemlisi patates :) tavuğun,çeşninin tüm lezzeti piştikten sonra ona geçmiş oluyor
~Arpa şehriyeli pirinç pilavı
~Pide
~içecek
İnanın pek bir şey yenmiyor :/ Ramazanda misafir ağırlamayacaksanız tek çeşit yemek yetiyor
Ramazan 2. Gün:
~Mısırlı Haşlanmış tavuk kavurması
(Yapılışı: haşladığınız tavuğu ayıklayıp,didikleyin. Tavuğunuzun ölçüsüne göre 1-2 soğan doğrayıp kavurunuz.kavurduktan sonra tavuğu ekleyip kavurunuz.Kavururken tuz,karabiber,kimyon,köri ve kırmızı pul biber ekleyin ve en son göz kararı mısırı ekleyip kavurun.İsteğe göre mısırı sudan bir geçirin malum tatlı bir sebze... :)
~Tavuk suyuna pirinc pilavı
~patates kızartması
~biber kızartması üstüne domates sosu
~taze fasulye
~pide
~içecekler
bu kadar... :)