Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2015)

Sofralar kurulsun.
Bu da bizim soframız
Puzzle_1434733591930.jpg
1.resim bu aksam icin
2.resim dün ki soframız

Bol,bereketli,huzur dolu sofralarımız olsun.

Hayırlı ramazanlar herkese yetosebildigim kadar bende buradayım inşallah hamileyim iki gündür iyi gidiyo şükür bide ne yapacam derdi olmasa dün karniyarik pilav ayran çorbası semiz otu salatası pilav yenmesi Bende yanına kuru fasulye salata turşu ekledim bide tavuk başlama eşim istedi :)

Selam karabiber.:KK54:Evet sen geçen ramazan buradaydın.Tanıdık nicleri görmek sevindiriyor beni.Yaptıkça ekleyeceğim muhakkak.Sen de ekle ama.:KK66:

Tabi canım yazarım.Ben bugünkü ölçülerimle yazayım.Siz bunu azaltıp veya artırabilirsiniz.Koyu olursa süt eklenir.Pirinç biraz fazla oldu ben de süt ekledim.

8 bardak süt
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı şeker+yarım çay bardağı
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 paket vanilya

Pirinçlerin üzerine çıkacak kadar su koyup pişirdim.Pirinç pişince sütü ve şekeri ekledim.Kaynayınca nişastayı suyla açıp ekledim.5 dakika kadar pişirdim.Almaya yakın vanilyayı ekleyip çok az daha pişirdim.Tepsiye su koyup sütlaçları yerleştirdim.(Sütlaçların yarısına yakın su koyulacak.)Üzeri kızarana kadar pişirdim.(Genelde bir yumurta sarısını da sütle açıp eklerim ama bugün koymadım)
Bende çok sevindim canım seni gördüğüme inanırmısın daha çok sen ne yükledin diye gelip bakmıştımm bu topiğe yine

Muhallebi kemal paşa tatlısı yapacaktim.. Ama oglusum anne ne olur sütlaç yap..teee iste sütlaç..Eki Görüntüle 1561175
Ellerine sağlık ayy bendemi yapsam harika görünüyor ama fırın güZel pişirmi ki ahh ah bende anacığıma hep derdim yok anne sütlaç yap,yok börek yap şimdi aman aman yapma ne gerek var kilolarla başa çıkmaya çalışıyorum :KK70:

X