- 23 Ekim 2014
- 9.338
- 15.666
hahaaa, ben niye şaşırdım o zamnKiz valla 22 yasindayim : ) yasit ciktik
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hahaaa, ben niye şaşırdım o zamnKiz valla 22 yasindayim : ) yasit ciktik
Ben temkinli davranmisim o zaman hihoha yasasin iftarida bir kavun karpuzla gecistiriveriyorum dermisimben ilk gunden salak gibi dokturunce bi daha kurtulamadım malesef
Tamam simdi susuyorum cunku sutlayacak nevo bizi burdanhahaaa, ben niye şaşırdım o zamn
haklı wallaha, konunun içine şey ettikTamam simdi susuyorum cunku sutlayacak nevo bizi burdan
Evet canim cok guzel olmus hic bir farki yok hazir aldigimizdan
Sağol canım.Evet bence de yakışıyor.Ellerine sağlık canım haşhaşi cok yakistiriyorum ben hamur işine
ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar
çok güzel görünüyor ilk işim yapmak olacakkıymalı kömbemin pişmiş hali
Eki Görüntüle 1579528
Malzemeler:Hamuru:
İç malzemesi:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım paket yaş maya (yada 1 tatlı kaşığı kuru maya) ben 1 paket instant maya kullandım
- 1-2 tatlı kaşığı tuz ( ben 1 tatlı kaşığı tuz kullandım )
- Yarım tatlı kaşığı şeker( 2 tatlı kaşığı şeker kullandım )
- Aldığı kadar un
Yapılışı:
- 250 gr dana kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)
- tuz, karabiber
- ben 1-2 tatlı kaşığı salça kullandım
- ayrıca tereyağı ve de 1/4 maggie tavuk bulyon koydum iç malzemesine
Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünür. Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır. Üzerine sıvı yağ sürülür ve hamur dörde katlanır. Beklemek üzere bir kenara alınır. Aynı işlem diğer hamur içinde yapılır.
İçini hazırlamak için ; önce tavaya bir miktar sıvı yağ aktarılır. Daha sonra kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurulur.
Doğranmış soğan ve biber ilave edilir. 4-5 dakika kavrulduktan sonra doğranmış domatesi ilave edilir.
Domateste 4-5 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber katılır ve ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alınır.
Tepsi yağlanır ve hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle açılır. Tepsiye yerleştirilir.
Üzerine kıyma harcının tümü serilir
Diğer hamurda tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir.
en son üstüne yumurta sarısı sürülür.
Bıçakla dilimlenir.
200° C derece fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek fırınlanır.