Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2015)

Bende şekerparenin tarifini aalabilir miyim :)

Ben bu tarifi uyguladim. Fakat kabartma tozu ve karbonutu bir paket attim daha lezzetli oluyor. Birde tuzsuz tereyagini tercih etmedim nornal tereyag kullandim.
Serbetine de yarim limondan birazcik daha limon siktim serbete

Catalla sekil verirkende yumurtanin sarisini surdukten sonra verdim. Sey birde ben yumurtanin sarisini baya bi surdum ustu kizarmis olsun diye oyle sevdigim icin..

Cok lezzetli olur. Normalde pisirme suresi 30 dakikaymis ama ben 40 dakikada pisirdim..

Birde hamurunda bir tam yumurta birde yumurtanin beyazini koydum guzel tutuyor hamuru.. bu kadar canim.

Uyguladigim tarif bu ;
Valla en guzel tariflerden bir tanesi bence yapanin ellerine saglik
250 gr tuzsuz tereyağ
2 çay bardağı irmik
2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
yarım çay kaşığı kabartma tozu
yarım çay kaşığı karbonat
1. 5 çay bardağı pudra şekeri
1 vanilya
3 su bardağı un (unun kalitesine değişebilir, hamur yumuşak olacak )
Şerbet için;

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
çeyrek limon
Hazırlanışı

İlk önce şerbeti hazırlayalım. Bunun için şekeri, suyu ve limon bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dakika kaynatıp altını kapatın.

Yumuşamış tereyağını ve bütün malzemeleri bir kaba koyup, unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.

Ceviz büyüklüğünde hamur alıp oval şekil verin. Yağlanmış borcama dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

SOĞUMUŞ olan şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine dökün. Üstünü kapatıp şerbetinin çekmesini sağlayın.

Afiyet olsun.

Bu tarif canim meh kopyaladim yapanda guzel yapmis valla ama ben soslu yapmayi planliyorum

6-7 tane orta boy patates
1 tane kırmızı biber
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz, pul biber
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı

Patatesleri orta kalınlıkta dilimlere kesiyoruz ve 10 dakika suda bekletiyoruz. Yağı geniş bir tencereye alıyoruz ve ısıtıyoruz. Soğan ve biberi ince halka şeklinde doğruyoruz. Maydanoz, tuz ve pul biber ile bir kaba alıyoruz ve karıştırıyoruz. Isınmış yağa patatesleri ekliyoruz ve kızarana kadara pişiriyoruz. Kızaran patatesleri süzüp sebze karışımına ekleyip karıştırıyoruz. Ayrıca yağa gerek kalmıyor, patateslerin yağı yetiyor. Afiyet olsun.

Not: isteğe göre nar eksisi, limon suyu ve yağı az gelirse yağ eklenebilir.
Bak ben biraz farklısına konu açmıştım.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kizarmis-patates-salatasi.788780/

iyi aksamlar hanimlarrr....
BUYRUN.....Milfoy yataginda tavuk sote.....
IMG_20150710_195622.jpg

IMG_20150711_004941.jpg

IMG_20150711_004952.jpg

VEEEE....ICI CUKOLATA DOLU MILFOY....
IMG_20150711_005019.jpg

IMG_20150711_005046.jpg

Son düzenleme:
Ben bu tarifi uyguladim. Fakat kabartma tozu ve karbonutu bir paket attim daha lezzetli oluyor. Birde tuzsuz tereyagini tercih etmedim nornal tereyag kullandim.
Serbetine de yarim limondan birazcik daha limon siktim serbete

Catalla sekil verirkende yumurtanin sarisini surdukten sonra verdim. Sey birde ben yumurtanin sarisini baya bi surdum ustu kizarmis olsun diye oyle sevdigim icin..

Cok lezzetli olur. Normalde pisirme suresi 30 dakikaymis ama ben 40 dakikada pisirdim..

Birde hamurunda bir tam yumurta birde yumurtanin beyazini koydum guzel tutuyor hamuru.. bu kadar canim.

Uyguladigim tarif bu ;
Valla en guzel tariflerden bir tanesi bence yapanin ellerine saglik
250 gr tuzsuz tereyağ
2 çay bardağı irmik
2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
yarım çay kaşığı kabartma tozu
yarım çay kaşığı karbonat
1. 5 çay bardağı pudra şekeri
1 vanilya
3 su bardağı un (unun kalitesine değişebilir, hamur yumuşak olacak )
Şerbet için;

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
çeyrek limon
Hazırlanışı

İlk önce şerbeti hazırlayalım. Bunun için şekeri, suyu ve limon bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dakika kaynatıp altını kapatın.

Yumuşamış tereyağını ve bütün malzemeleri bir kaba koyup, unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.

Ceviz büyüklüğünde hamur alıp oval şekil verin. Yağlanmış borcama dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

SOĞUMUŞ olan şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine dökün. Üstünü kapatıp şerbetinin çekmesini sağlayın.

Afiyet olsun.
ellerine saglik yavruuuu....

X