- 6 Mart 2014
- 2.801
- 3.152
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Az kaldı nefsi terbiye edin diye.
acıktım yaTabiki yine temizleniyor ama eskiden neydi öyle.Çorbasına sarımsak katarız biz.Bir de onu sac üstünde pişirirdik eskiden.Offf o çok çok lezzetli olurdu.
bilmem emin değilim tatlıyı çok severim çünküAma ama ama koymayayım mı?
bunun tarifini istesemmmmm
Yessssssss :) gonderelim miii :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.[/
ALLAHHHHHHH YUFKAYA HYIR DENEBİLİR Mİ.
BEN YUFKAYLA BÜYÜDÜM. AMA ŞİMDİ YER YOK YAPAMIYORUZ.
tabiki yine temizleniyor ama eskiden neydi öyle.çorbasına sarımsak katarız biz.bir de onu sac üstünde pişirirdik eskiden.offf o çok çok lezzetli olurdu.
Arkadaşlar bir el atın bana ; sahur için patates keki yapacağım ama tarifimi kaybetmişim , uzun zamandır da yapmıyordum unuttum dolayısıyla. Bilen var mı? Hani küçük doğranmış patates , dereotu ve maydanoz oluyordu içinde.
nerelisin adra... Bizimkilerde yaparlardı sacın içinde .... Ben yemem ama annemler hala bile olsa yerler..
Benim elimde bu tarif var yardimci olur insallah, çok güzel oluyor 2 kez yapmistim;Arkadaşlar bir el atın bana ; sahur için patates keki yapacağım ama tarifimi kaybetmişim , uzun zamandır da yapmıyordum unuttum dolayısıyla. Bilen var mı? Hani küçük doğranmış patates , dereotu ve maydanoz oluyordu içinde.
Hanimlar bi sorum olcakti;
Hasanpasa köftesini yaparken sekil vermek için ayni boyutta ve ayni sekilde olmasi için kullanabilcegim bi tüyonuz var mi?
Ben bardagin ters tarafiyla sekil vereyim diyorum ama zor mu olur kolay mi bilmiyorum..
Bir kez yapmistim ama kendimize yaptigim için sekline çok önem vermedim simdiyse misafirlere yapmayi düsünüyorum ama çirkinde olmasin istiyorum..
Verebilceginiz bi ipucu varsa sevinirim
Dondurma koyarkenki aparat işinizi görebilir.Onunla alıp elinizde az çevirdi mi aynı boyutta olur hepsi.Ya da minik minik yuvarlak kek kalıbınız varsa doldurun kıymayı içine ters çevirin.Ya da minik reçellikleriniz varsa onlarda deneyin.
silikon tek kisilik kek kaliplarim var olursa süper olur bi deneyim
çok tesekkür ederim canim
Bu da muhallebili kadayıf.
Benim elimde bu tarif var yardimci olur insallah, çok güzel oluyor 2 kez yapmistim;
Malzemeler:
1. 4 - 5 patates
2. Yarım su bardağı yağ
3. Yarım su bardağı yoğurt
4. 1.5 su bardağı un
5. 2 yumurta
6. 1 paket kabartma tozu
7. Tuz, karabiber, kırmızıbiber, reyhan, nane, acı biber
8. Karışımın kıvamı için süt
9. Üzerine yoğurt ya da kaşar peyniri
10.Dilerseniz krema
Hazırlanışı:
1. Patatesleri ince halkalar halinde doğrayıp baharat karışmında 15 dakika kadar bekletin.
2. Yumurta, yağ ve yoğurdu iyice çırpın, daha sonra kabartma tozu, tuz ve unu ekleyin.
3. Tahin kıvamına gelene kadar süt katın.
4. Kare borcama patatesleri dizin, biraz krema ekleyebilirsiniz üzerine. Sonra karışımı yayın tepsiye ve 180 derecede kızarana dek pişirin.
5. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.
6. Ya da kaşar peyniri rendeleyip fırına verebilirsiniz.
Eki Görüntüle 1174480
Bu tarifi de kayıt ettim. Güzel görünüyor teşekkür ederim. Bu arada kendi tarifime yakın bir tarif buldum nette ;
3 orta boy patates
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1,5 su bardağı un
Kabartma tozu
1/2 demet maydanoz
1/2 dereotu
Pul biber , karabiber tuz , fesleğen
Üzeri için rende kaşar peyniri
Karıştırıp önce borcam a oradan fırına
Burda da patatesi dilimleyip mi yapiyorsun ? maydanozda dereotuda cok yakisiyor patatese bende bunu deneyim
ama adra yaaa gel yap bana da aynısından şimdi süper görünüyor