- 5 Eylül 2008
- 6.147
- 36
- 39
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
karnıyarığın yanına makarna ,erişte, ya da pilav ( pirinç ya da bulgur ) olabilir
dün akşam :
Mercimek çorbası
Arnavut ciğeri
Pilav
Karpuz
Ayran
Tatlı : dondurma
Arnavut ciğeri benimde aklımda yapıcam bir ara ama köfte karnıyarık çok etli gittim yarın öbür gün sebze ağırlıklı yiyeyim de cuma ya da c.tesi yaparım.
Bende kokoreç hastasıyım belli bir yaşa kadar tatmadım sonra annem tattırdı vay be ne kaçırmışım ben dedim o gün bugündür müptelasıyım İstanbul'da yemeyi çok severim ama Eskişehir'e geldim evlendim burada da şampiyon var zaten bir İftarım kokoreç menüsü olacak kesin aklımda yani ama işkembe çorbasını bende içemiyorum ikisi çok farklı şeyler.
amiinn çok teşekkür ediyorum
teşekkür ederim canım dışarda yeme planı yapamadık böyle bi çare bulduk
25 kişi çok kalabalıkmış benim eve sığmaz sanırım o kadar kişi ama ramazanın da tadı boyle oluyor bir kişi bile gelse eve sofra bereketleniyor şenleniyor ne mutlu tüm ailenz birarada menü gayet güzel olmuş bence zaten iftarda çok bişey yenilmiyor ellerinize sağlık
ben de henüz böreğimi sıcak sudan soğuk suya sokamadım zamanla öğreniriz inşallah bu arada ben de işkembe yiyemem kokusu da rahatsız edıyor beni ama kokoreçe alıştım baharatlı olunca ne yediğin tam anlaşılmıyo ondan galiba balık da yıllarca yemedım 3-4 yıldır alıştım şimdi canım istiyor bi yesek diye.. cips gibi nugget gibi balık yapan yerler var çok lezzetli oluyr bi de frında çupra çok güzel oluyor
kekiiiik olmazsa olmazım hep sofrada durur omlete, ymeklere, köfteye herşeye illa ki eklenir
ben de küçük yerde olduğum için ulaşıyorum hepsine ,eşimin akrabalarından da hayvancılıkla tarımla ilgilenenler var her çiftliğe gidişte bişeyler verirler sağolsunlar, balkonda maydonoz soğan sarımsak ekmiştik saksılara son bir aydır da onları yedik maydonoz ben yetiştirdiysem herkes yetiştirr bahçeye toprağa çok uzak biriydim ama insan bereketini görünce hevese gelıyoraynen canım ben yaşadığım yer itibariyle doğal ürünler bulabilme açısından şanslıyım ve de bunu sonuna kadar kullanmaya çalışıyorum....
insanlar para kazanma hırsıyla birçok insanımızın sağlığıyla oynuyorlar
bir sürü hastalık türü arttı gitti daha bebek çağından başlayan
Çok haklısınızTavuk ve yumurtaya hatta bir çok katkı maddeli gıdaya dikkat etmek gerekiyorGöz göre göre zehirliyorlar insanları
Ben sütü bir çiftlikten alıyorum yoğurdu kendim mayalıyorumArada tereyağıda alıyorum çok sık gelmiyor yetiştiremiyorlarSucuk,sosis,salam eve sokmuyorum çocuklarımda yemiyorlar
Sucuğu kendim yapıyorum ne kadar çakmada olsa gönülleri geçiyor.
Kola ,meyve suyuda neymişMecburi durumlar dışında alınmıyor,içilmiyor
Ama yumurta ve tavuk için aynı şeyi yapamıyorum
Benim gibi biri daha su böreği hiç denemedim duyumlarıma göre zor diye biliyorum uğraştırıyor sanırım oldukça ama birgün denemek isterim Ben de baharatı inanılmaz seviyorum sanırım o yüzden beni ne midye ne kokoreç rahatsız etmiyor Çupra falan da yemedim hiç:26:
Eki Görüntüle 1174386 Eki Görüntüle 1174386
kızlar sahurda bunu yapmayı düşünüyorum fırında yapılıyomuş hiç denememiştim yapan var mı bi tarif alayım :)
Immm enfes görünüyor bilen çıkarsa bende yapayım
Eki Görüntüle 1174386 Eki Görüntüle 1174386
kızlar sahurda bunu yapmayı düşünüyorum fırında yapılıyomuş hiç denememiştim yapan var mı bi tarif alayım :)
buldum dur yazayım canım
Malzemeler:
- 2 yumurta (Başka yemekten artan sarılar, beyazlar da karıştırılabilir.)
- Yarım avuç ezilmiş/rendelenmiş bir çeşit peynir (Ben lor ekledim.)
- Yarım avuç maydanoz
- Kırmızı toz biber
- 8 ince dilim ekmek
Ekmek hariç tüm malzemeleri karıştırın, bir bulamaç oluşturun. Ekmeklerin üzerine önce tereyağı sürün sonrada karışımı, doğru fırına! 15-20 dakika 180 derece fırında tutmak yeterli. Son 5 dakikada ızgarayı da açabilirsiniz.
Afiyet olsun.
bizde bi değişiklik yapmaya karar verdik..
ıftara kahvaltı :)
anne kız dağıttık açlıktan iyice pazar kahvaltilarimizi çabuk özledik sahurda da yiemioruz hamur kizartalim yanina da kahvaltı ve karpuuuzzz birde yufka ekmek ve patates haslayalim dedik. .
Hayurlisiyla tabi yemek de nasip olursa :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.