- 19 Temmuz 2007
- 4.166
- 5.395
oda doğru :)
öyle deniyim o zaman
kızartmayı çok severim ama annem diyette olduğu için yapmıyorum kızartma. Akşam denemeliyim o zaman .
Hepsini halka halka mı kestin? Sadece yağ mı koydun ?baharat felan koydun mu değişiklik olur iyi olur bu akşama
Dolmasını da sevmem. Sakatat olarak sadece ciğer ve kokoreç yerim
mesela fırın poşetinde patates yaptın mı hiç köfteli tavuklu güzelce pişip kızartma gibi oluyor. Haa tavadaki gibi hepsi çıtır çıtır olmuyor ama bençok beğendim.
Patatesi yarım ay gibi doğradım , diğerlerini normal yağda nasıl kızartıyorsam öyle yaptım halka hakla. Istersen pul biber kekik filan koyabilirsin ama ben kızartma gibi yoğurtlayacağımı düşünüp yağ ve tuzdan başka bir şey koymadım. Malzemeyi doğradıktan sonra normal yemeğe yağ koyar gibi koy. çok abartma zaten yağ altta biriktiği için pişmesine yetiyor. Bir saat önce orta sıcaklıkta fırına koy. Altı kızarınca anlarsın pişip pismediğini.
hımm ben fırında normal patates yaptım poşete koymadan .
Hepsini çğden kyup yağ ve tuzla harmanlayıp poeşete koyayım o zaman . Fırına vereyim .
Teşekkür ederim .
sonucu yarın yazarsın. Fırın çok harlı olmasın 1 saatte içini çeke çeke pişer çok rahat.
Saygı duyarım efenim
160 derecede pişirmek makul mu ?
iyi geceler hanımlar başlık çok güzel olmuş....
Allah kabul etsin herkesin orucunu...
yarın akşam eşimin ailesi iftara gelecek biraz kalabalıklar çocuklarla birlikte 25 kişi falan olacağız.. şöyle bi menü oluşturdum ama az mı diye içime sinmiyor fikir verirsniz çok sevinirim...
mercimek çorbası
orman kebabı
nohutlu pilav yanına tavuk
su böreği
z.yağlı sarma
çoban salata
vişne komposto
tatlı olarak da şekerpare
bunları yapıcam yanına bi çeşit daha salata yada z.yağlı eklesem mi yada şeker parenin yanına bi tatlı daha,sütlü bişey de olabilir yada eşime baklava aldırabilirim ne dersiniz?
yada yeterli mi?
İnşallah canım. Ya karnıyarık var dünden bu akşama, ama yarına ne yapsam bilemiyorum çalıştığım için bir gün önceden yapmayı tercih ediyorum işten gidince pek halsiz oluyor insan ancak günlük yenecek tavuk vs. şeyleri işten gidince yaparım ama şu an 2 gün gidecek bir yemek arıyorum her gün yemekle uğraşmıyım diye. Kuru fasulye yapcaktım canım istemedi haftaya yaparım dedim. Dolmalık biberim var ama köfte ve karnıyarık çok etli yemek oldu onu zeytinyağlı yapayım bugün diyorum ama yanına ne yapayım :26:
İnşallah canım. Ya karnıyarık var dünden bu akşama, ama yarına ne yapsam bilemiyorum çalıştığım için bir gün önceden yapmayı tercih ediyorum işten gidince pek halsiz oluyor insan ancak günlük yenecek tavuk vs. şeyleri işten gidince yaparım ama şu an 2 gün gidecek bir yemek arıyorum her gün yemekle uğraşmıyım diye. Kuru fasulye yapcaktım canım istemedi haftaya yaparım dedim. Dolmalık biberim var ama köfte ve karnıyarık çok etli yemek oldu onu zeytinyağlı yapayım bugün diyorum ama yanına ne yapayım :26:
konusunu alıntı yapmadım tavuk sucuğunun zararı ne olaki denmiş
sucuğunu bırakın tavuğun kendisini bile alıp yemeye cesaret lazım içerdiği antibiyotikten dolayı
tabi yine yumurtanın da öyle .....
ben 2 senedir belki daha fazla köy tavuğu alıyorum ve de köy yumurtası
ben de köy yumurtsı alıyrm birkaç aydır rengi tadı başka güzel oluyor çok fark ediyor, sütü de yakınımızda bi aileden alıyoruz, yoğurdu da kendim mayalıyrm baya doğalcı olduk satılanlara güvenemiyor insan, tavuk sucuğu hiç yemedim ama tavuk sosis salamdan da uzak duruyrm ben de , dana etinden olandan alıyrm arada pizza falan yapacaksam
konusunu alıntı yapmadım tavuk sucuğunun zararı ne olaki denmiş
sucuğunu bırakın tavuğun kendisini bile alıp yemeye cesaret lazım içerdiği antibiyotikten dolayı
tabi yine yumurtanın da öyle .....
ben 2 senedir belki daha fazla köy tavuğu alıyorum ve de köy yumurtası
ben de köy yumurtsı alıyrm birkaç aydır rengi tadı başka güzel oluyor çok fark ediyor, sütü de yakınımızda bi aileden alıyoruz, yoğurdu da kendim mayalıyrm baya doğalcı olduk satılanlara güvenemiyor insan, tavuk sucuğu hiç yemedim ama tavuk sosis salamdan da uzak duruyrm ben de , dana etinden olandan alıyrm arada pizza falan yapacaksam
Çok haklısınızTavuk ve yumurtaya hatta bir çok katkı maddeli gıdaya dikkat etmek gerekiyor Göz göre göre zehirliyorlar insanları
Ben sütü bir çiftlikten alıyorum yoğurdu kendim mayalıyorumArada tereyağıda alıyorum çok sık gelmiyor yetiştiremiyorlar Sucuk,sosis,salam eve sokmuyorum çocuklarımda yemiyorlar
Sucuğu kendim yapıyorum ne kadar çakmada olsa gönülleri geçiyor.
Kola ,meyve suyuda neymişMecburi durumlar dışında alınmıyor,içilmiyor
Ama yumurta ve tavuk için aynı şeyi yapamıyorum
kıl tüy sorununa dikkat çeken bir arkadaşımız vardı kendi bloğunda
özellikle yumurtaya dikkat çeken bir yazı paylaşmıştı
buraya kopyalıyorum