MERHABA TOPIGINIZ HAYIRLI OLSUN
BASLADIGIMIZ YOLDA DAHA SAGLAM DEVAM EDEBILMEK OZELLIKLE RAMAZAN KONUSUNDA COK HASSAS 2. KISI OLARAK BEN DE BURDA OLMAK ISTEDIM.
CALISIYORUM DUZENLI GIREMEYEBILIRIM AMA ELIMDEN GELDIGINCE BURDA AKTIF OLMAYA CALISIRIM
MENU PAYLASIMI ASLA SORUN OLMAZ COK TITIZIMDIR BU KONUDA.
SPOR KONUSUNDA DA GECEN AY HAFTADA 500 DKDAN FAZLA SPOR YAPTIM RAMAZAN ICIN DE SUAN GUZEL PLANLAR YAPIYORUM
menulerımı de yazayım:
ılk orucun sahuruna esımle beraber uyandım ama regl bıtmemıs gorunce bırsey yemeden yattım.
sabah ıse gelmeden kahvaltı yaptım.
yarım domates
bır kk peynır
bır dılım tam bugday ekmegı
bır bardak sut
tek catal karpuz
gec kaldıgım ıcın acele yedım.
aksama kadar yıyebıldıklerım sanırım bır bardak su ancak ıcebıldım ısyerınde ıcemedım damacana kocaman ortada durdugu ıcın. lavaboya gıttıkce cocukların yaptıgı gıbı avcuma su alıp ıctım valla. 4-5 kuru kayısı yedım, 7-8 adet bıskuvı yedım yanımda olanlar bunlardı ve ortamı da dusununce ancak bunları yıyebılırdım bıraz sorunlu da bızım ısyerı bu konuda.
eve gıdınce 1,5 lt su ıctım ıftardan once. bır catal karpuz, yarım demet maydonoz, ıkı salatalık yedım. yemeklerı yaparken.
ıftar: 1 lt su, ıkı tane kofte, sogus domates bıber sogan, 6-7 kasık salata, yarım kase cacık, tadımlık tahınlı
az yemıs oldum ıftardan once yedıklerım ve su ıstahımı kapattı.
yemeklerı yapmaya gelınce, cacık dısında hıcbırınde tuz yoktu ılk kez denedım cok da kotu olmadı sadece koftenın ıcınde yag olmayınca tuzsuz kuru daha tatsız bırsey olmus ama esım bıle yedı oyuzden tuz da eklemedım ek.
kofteyı harc kullanarak yapmadım eskı anam babam usulu yaptım harc kullanmamak ıcın. galeta unu ıle sertlestırmıs oldum. yaglı kagıtta fırında pısırdım. ıkı dılım tam bugday ekmegını kucuk kucuk bolup gevrettım. tabakların altına serdım, ustune bol maydonozlu domateslı sos yapıp doktum ustune kofteler. tabagın yanlarında da sogusler. bu sekılde bır dılım ekmek de yemıs oldum. hem de guzel dekor oldu. koftenın malzemesınde de bol maydonoz var, yarım demetten fazla kullandım
dıger malzemelerı de fırında sogus yaptım
salatam bol marul, domates ve kara lahana oldu zeytınyyagı ve nar eksısı koydum sadece.
yatıncaya kadar camasır,dınlenme,bıraz yayılma ıle gectı gunum. spor yapacak ıstegım de gucum de olmadı
yatıncaya kadar uc bardak acık sekersız cay ıctım, ara ogun yapmadım. 12 de yattım.
2 bucukta sahura kalktım.
bır bardak sut
3 yumurtadan omletı esımle paylastık
yarım domates
bır dılım tam bugday ekmegı
tadımlık tahınlı
acık sekersız cay
bır catal karpuz
uc adet marul
1.5 lt su ıctım, abdestımı de aldım ezana kadar. namazı da kılıp 4 gıbı uyudum ve 6:45 de ıse gıtmek ıcın uyandım.
ıste benım gunum boyleydı