Ramazanda diyet ve spor :) efsax ıle bırlıkte

selam topiğin hayırlı olsun

bende ramazanda ayrıca dikkat edenlerdenim glisemik indeksi düşük gıdalarla besleniyorum.sporumuda yaptım
dünkü menüm

sahur: 2 kaşık lor peynirinin içine domates,salatalık,maydanoziçine bir kaşıkzeytin yağ ile karıştırıp yedim,lif için hurma tercih ettim ayrıca salatalıkda lifliböylece kabız olmayız,1 bardak ayran,yarım şeftali yedim,1 bardak midemiçinrezene içtim 750ml su içtim

iftar: 1 hurma ile açtım ardından yaklaşık 350mlsu ardında kendiyaptığım orta boy kase yayla çorbası içinde pirinç yerine bulgur koydum,namaz arası verdim,ardından3ızgara köfte fırında pişirdim yanında fırında pişendomates,soğan,ve biber
ara öğün olarak;kaymaklımaraş dondurma

gece12 doğru; leslie1 milyaptım,simit bölgemden şikayitçiyim onlar için hareket yaptım 100kere ve adımlarımı 5.000 ne tamamladım duş alıp yattım

evim temiz olunca yemekde hazır olunca evde hareketsiz kalma olasılığıma karşı evdede aletim yok bende uzun kolidorumda adımatıyorum
yatasaya kadar'da 2lt su içmişim.

Günaydın

Sahura kalkabildim çok şükür, yine çorba ve karpuz yedim,1 hurma, ufak bir yağlı salçalı ekmek

İftarda da pidenin tadına bakıp,1 hurma,2 zeytin, çorba ve salata ile devam, 4 adet sarma da yedim.
Çokta hatırlamıyorum açıkcası ama azdı...Ağır bir yemek yemedim.

selam kokomel,

karpuz glisemik indeksi yüksek olduğu için kısa sürede açlık yaşaya bilirsin,çorba güzel bir tercih,salça mide yanmasıyapabilir

iftarda yediklerin gayet güzel bencede iftarın gayet hafif ve güzel

MERHABA TOPIGINIZ HAYIRLI OLSUN

BASLADIGIMIZ YOLDA DAHA SAGLAM DEVAM EDEBILMEK OZELLIKLE RAMAZAN KONUSUNDA COK HASSAS 2. KISI OLARAK BEN DE BURDA OLMAK ISTEDIM.

CALISIYORUM DUZENLI GIREMEYEBILIRIM AMA ELIMDEN GELDIGINCE BURDA AKTIF OLMAYA CALISIRIM

MENU PAYLASIMI ASLA SORUN OLMAZ COK TITIZIMDIR BU KONUDA.

SPOR KONUSUNDA DA GECEN AY HAFTADA 500 DKDAN FAZLA SPOR YAPTIM RAMAZAN ICIN DE SUAN GUZEL PLANLAR YAPIYORUM

menulerımı de yazayım:

ılk orucun sahuruna esımle beraber uyandım ama regl bıtmemıs gorunce bırsey yemeden yattım.

sabah ıse gelmeden kahvaltı yaptım.

yarım domates
bır kk peynır
bır dılım tam bugday ekmegı
bır bardak sut
tek catal karpuz

gec kaldıgım ıcın acele yedım.

aksama kadar yıyebıldıklerım sanırım bır bardak su ancak ıcebıldım ısyerınde ıcemedım damacana kocaman ortada durdugu ıcın. lavaboya gıttıkce cocukların yaptıgı gıbı avcuma su alıp ıctım valla. 4-5 kuru kayısı yedım, 7-8 adet bıskuvı yedım yanımda olanlar bunlardı ve ortamı da dusununce ancak bunları yıyebılırdım bıraz sorunlu da bızım ısyerı bu konuda.

eve gıdınce 1,5 lt su ıctım ıftardan once. bır catal karpuz, yarım demet maydonoz, ıkı salatalık yedım. yemeklerı yaparken.

ıftar: 1 lt su, ıkı tane kofte, sogus domates bıber sogan, 6-7 kasık salata, yarım kase cacık, tadımlık tahınlı

az yemıs oldum ıftardan once yedıklerım ve su ıstahımı kapattı.

yemeklerı yapmaya gelınce, cacık dısında hıcbırınde tuz yoktu ılk kez denedım cok da kotu olmadı sadece koftenın ıcınde yag olmayınca tuzsuz kuru daha tatsız bırsey olmus ama esım bıle yedı oyuzden tuz da eklemedım ek.

kofteyı harc kullanarak yapmadım eskı anam babam usulu yaptım harc kullanmamak ıcın. galeta unu ıle sertlestırmıs oldum. yaglı kagıtta fırında pısırdım. ıkı dılım tam bugday ekmegını kucuk kucuk bolup gevrettım. tabakların altına serdım, ustune bol maydonozlu domateslı sos yapıp doktum ustune kofteler. tabagın yanlarında da sogusler. bu sekılde bır dılım ekmek de yemıs oldum. hem de guzel dekor oldu. koftenın malzemesınde de bol maydonoz var, yarım demetten fazla kullandım

dıger malzemelerı de fırında sogus yaptım

salatam bol marul, domates ve kara lahana oldu zeytınyyagı ve nar eksısı koydum sadece.

yatıncaya kadar camasır,dınlenme,bıraz yayılma ıle gectı gunum. spor yapacak ıstegım de gucum de olmadı

yatıncaya kadar uc bardak acık sekersız cay ıctım, ara ogun yapmadım. 12 de yattım.

2 bucukta sahura kalktım.

bır bardak sut
3 yumurtadan omletı esımle paylastık
yarım domates
tadımlık tahınlı
acık sekersız cay
bır catal karpuz
uc adet marul

1.5 lt su ıctım, abdestımı de aldım ezana kadar. namazı da kılıp 4 gıbı uyudum ve 6:45 de ıse gıtmek ıcın uyandım.

ıste benım gunum boyleydı

selam topiğin hayırlı olsun

bende ramazanda ayrıca dikkat edenlerdenim glisemik indeksi düşük gıdalarla besleniyorum.sporumuda yaptım
dünkü menüm

sahur: 2 kaşık lor peynirinin içine domates,salatalık,maydanoziçine bir kaşıkzeytin yağ ile karıştırıp yedim,lif için hurma tercih ettim ayrıca salatalıkda lifliböylece kabız olmayız,1 bardak ayran,yarım şeftali yedim,1 bardak midemiçinrezene içtim 750ml su içtim

iftar: 1 hurma ile açtım ardından yaklaşık 350mlsu ardında kendiyaptığım orta boy kase yayla çorbası içinde pirinç yerine bulgur koydum,namaz arası verdim,ardından3ızgara köfte fırında pişirdim yanında fırında pişendomates,soğan,ve biber
ara öğün olarak;kaymaklımaraş dondurma

gece12 doğru; leslie1 milyaptım,simit bölgemden şikayitçiyim onlar için hareket yaptım 100kere ve adımlarımı 5.000 ne tamamladım duş alıp yattım

evim temiz olunca yemekde hazır olunca evde hareketsiz kalma olasılığıma karşı evdede aletim yok bende uzun kolidorumda adımatıyorum
yatasaya kadar'da 2lt su içmişim.

MERHABA TOPIGINIZ HAYIRLI OLSUN

BASLADIGIMIZ YOLDA DAHA SAGLAM DEVAM EDEBILMEK OZELLIKLE RAMAZAN KONUSUNDA COK HASSAS 2. KISI OLARAK BEN DE BURDA OLMAK ISTEDIM.

CALISIYORUM DUZENLI GIREMEYEBILIRIM AMA ELIMDEN GELDIGINCE BURDA AKTIF OLMAYA CALISIRIM

MENU PAYLASIMI ASLA SORUN OLMAZ COK TITIZIMDIR BU KONUDA.

SPOR KONUSUNDA DA GECEN AY HAFTADA 500 DKDAN FAZLA SPOR YAPTIM RAMAZAN ICIN DE SUAN GUZEL PLANLAR YAPIYORUM

menulerımı de yazayım:

ılk orucun sahuruna esımle beraber uyandım ama regl bıtmemıs gorunce bırsey yemeden yattım.

sabah ıse gelmeden kahvaltı yaptım.

yarım domates
bır kk peynır
bır bardak sut
tek catal karpuz

gec kaldıgım ıcın acele yedım.

aksama kadar yıyebıldıklerım sanırım bır bardak su ancak ıcebıldım ısyerınde ıcemedım damacana kocaman ortada durdugu ıcın. lavaboya gıttıkce cocukların yaptıgı gıbı avcuma su alıp ıctım valla. 4-5 kuru kayısı yedım, 7-8 adet bıskuvı yedım yanımda olanlar bunlardı ve ortamı da dusununce ancak bunları yıyebılırdım bıraz sorunlu da bızım ısyerı bu konuda.

eve gıdınce 1,5 lt su ıctım ıftardan once. bır catal karpuz, yarım demet maydonoz, ıkı salatalık yedım. yemeklerı yaparken.

ıftar: 1 lt su, ıkı tane kofte, sogus domates bıber sogan, 6-7 kasık salata, yarım kase cacık, tadımlık tahınlı

az yemıs oldum ıftardan once yedıklerım ve su ıstahımı kapattı.

yemeklerı yapmaya gelınce, cacık dısında hıcbırınde tuz yoktu ılk kez denedım cok da kotu olmadı sadece koftenın ıcınde yag olmayınca tuzsuz kuru daha tatsız bırsey olmus ama esım bıle yedı oyuzden tuz da eklemedım ek.

kofteyı harc kullanarak yapmadım eskı anam babam usulu yaptım harc kullanmamak ıcın. galeta unu ıle sertlestırmıs oldum. yaglı kagıtta fırında pısırdım. ıkı dılım tam bugday ekmegını kucuk kucuk bolup gevrettım. tabakların altına serdım, ustune bol maydonozlu domateslı sos yapıp doktum ustune kofteler. tabagın yanlarında da sogusler. bu sekılde bır dılım ekmek de yemıs oldum. hem de guzel dekor oldu. koftenın malzemesınde de bol maydonoz var, yarım demetten fazla kullandım

dıger malzemelerı de fırında sogus yaptım

salatam bol marul, domates ve kara lahana oldu zeytınyyagı ve nar eksısı koydum sadece.

yatıncaya kadar camasır,dınlenme,bıraz yayılma ıle gectı gunum. spor yapacak ıstegım de gucum de olmadı

yatıncaya kadar uc bardak acık sekersız cay ıctım, ara ogun yapmadım. 12 de yattım.

2 bucukta sahura kalktım.

bır bardak sut
3 yumurtadan omletı esımle paylastık
yarım domates
tadımlık tahınlı
acık sekersız cay
bır catal karpuz
uc adet marul

1.5 lt su ıctım, abdestımı de aldım ezana kadar. namazı da kılıp 4 gıbı uyudum ve 6:45 de ıse gıtmek ıcın uyandım.

ıste benım gunum boyleydı

supersınız cnm ıkınızde tsk ederım topık hepımız ıcın hayırlı olsun ben daha cok tablo sekılınde yazdım yaptıklarımı ayrıyeten kendımde defter tutuyorum orda herseyı ınce ayrıntıya kadar yazıyorum buraya usendım bıraz ılk gunn aslında ramazan ve dıyet dıye topıgı açtım ama hedefime ulasana kadar devam etmeyı düşünüyorum sonrasındada koruma programı uygulamayı düşünüyorum dunku sahuru ve bugun ku ıftar menumu birazdan yazıcam ben gun ıcındekı adımlarımı saymıyorum yuruyus bandına cıktıgımda yada dışarıya sırf yuruyus ıcın gıttım adımlarımı sayıyorum aslında gun ıcınıde kapsayabılır ama onlar rutın gelıor ekstra adımları tercıh ettım ne kadar hareket o kadar ıyı helekı ramazanda vücut 15 -16 saat ac kaldığı ıcın metabolızma zaten yavaşlıyor o yüzden mumkun oldukça evde ıslenmeye çalışıyorum anlayacağınız anneme bı ıs yaptırmamaya çalışıyorum :KK1: burda paylaşmak ıstedıgım bı cok konu var son aylarda devamlı araştırıyorum bılgıler endınmeye ve hayatımda uygulamaya çalışıyorum sun 1 kac gun sonunda herseyı daha cok oturtacağıma emınım ınsallah bu topıkte cok daha faydalı oluruz bırbırımıze benım bu konuda cok umudum var hepınıze hayırlı ramazanlar bol kalorısız ıftarlar :KK42::KK16:

Son düzenleme:
Oruç tutmak özellikle böbrek ve karaciğeri temizliyor. Aynı zaman da bir detoks, kuralına uygun tutulursa...
Onun için hayvansal gıda ve hazır paket gıda yemeyelim.Herşey doğal ve az olsun, kanımca.

Herkese hayırlı ramazanlar.

Oruç tutmak özellikle böbrek ve karaciğeri temizliyor. Aynı zaman da bir detoks, kuralına uygun tutulursa...
Onun için hayvansal gıda ve hazır paket gıda yemeyelim.Herşey doğal ve az olsun, kanımca.

Herkese hayırlı ramazanlar.

hazır paket gıdaları mumkun olduğunca tuketmeyellım zatende hayvansall gıdalara pek katılmıyorum haftada 2 tuketılmelı bence

biz pomoyla burdan tanıştık ve yaklaşık 1 yldır hiç kopmadık yediklerimiz içtiğimizsu, yaptığımız spor,hatta içtiğimiz bitki çayı hep yarış halinde seni böyle diyet spor görünceçok sevindik tam bizliksin

bu arada attığım adımlar ekstra adımlar yani günlük yaptıklarımın dışında ekstra adımlar atıyorum rutin işlerin adımlarını saymıyorum
bugün oğlumuparka götürcem babası onun peşinden koştururken :KK9: bende aletlerde çalışırımmm :KK76:

bizden yana sıkıntı olmazz gelir günlük menü ve sporumuzu yazarız bizimistediğimiz senin gibi özenli dikkatedenözellikle spor yapan biri

10.07.2013

Sabah Kalkış:12.00
Günün Kilosu:
87,9
Sahur ( 02.00-02.40):
1 bardak su
1 Bardak yeşil çay

Domates(150 gr) 27 kcal
Salatalık (50 gr) 12 kcal
10 adet badem 57 kcal
1 dilim susamlı pide (30 gr ) 47 kcal
1 tane üçgen peynir 20 kcal
Domates salçası (ev yapımı)(20 gr) 9 kcal
1 bardak kayısılı form çayı
2 bardak su

Spor ( 15.00' den sonra):
egsersiz yapmadım onun yerıne 2.5 saat ütü ve ardından ıftar yemeklerınıde ben hazırladım aksam ıse spor salonuna gıdecegım

İftar ( ):
1 kâse metabolızma hızlandıran çorba
2 tane şiş köfte
4-5 kaşık bulgur pilavı
1 küçük kase cacık

1 bardak kola :KK43:
Spor ( ):
Yatış:
Günlük Kalori Alımı:
Günlük Koşu bandında Attığım Adım Sayısı :
Günlük Enerji Harcaması: Faktör* kilo* süre(dk)

biz pomoyla burdan tanıştık ve yaklaşık 1 yldır hiç kopmadık yediklerimiz içtiğimizsu, yaptığımız spor,hatta içtiğimiz bitki çayı hep yarış halinde seni böyle diyet spor görünceçok sevindik tam bizliksin

bu arada attığım adımlar ekstra adımlar yani günlük yaptıklarımın dışında ekstra adımlar atıyorum rutin işlerin adımlarını saymıyorum
bugün oğlumuparka götürcem babası onun peşinden koştururken :KK9: bende aletlerde çalışırımmm :KK76:

bizden yana sıkıntı olmazz gelir günlük menü ve sporumuzu yazarız bizimistediğimiz senin gibi özenli dikkatedenözellikle spor yapan biri

canım benm cok tsk ederım tam sızlık olduğuma sevındım sızde tam benlıksınz ıns rabbım dostluğunuzu hep daım kılsın ramazanda gunduz spor yapmak bıraz zor oluyor ona nasıl bı cozum bulcam bılmıyorum gece cok kısa cok geçte yatmak ıstemıyorum ınsanın kendısını düzene oturtması cok zor:KK8:

Son düzenleme:
160 boyum 85 kıloyum ...:KK43: bende bayrama kadar soyle bı 7 klo en azından vermek ıstıyrum ..hıc duzenlı dıyet yapmadım bu ılk olucak :)

bugun
SAHUR:domates salatalık yarım ..
ıkı parca kare seklınde kıymalı kapalı pide ,bır bardak sekerlı cay :)
İFTAR :bır tabak turlu bır kase soguk ayran corbası .ıkı bardak kendı yaptım lımonata :)sayısını sayamadıgım sınırsız su :)bır kase salata ,ıkı ınce dılım ekmek ..

Bunlar bıraz cok geldı yazınca:)neyse daha baslangıc ...

merhabalar ben yeni üyeyim ben dekatılmak istiyorum zayıflamaya ama şuanda regli dönemimden dolayı tutamıyorum... 31 yaşındayım 150 boyunda ve 60 kiloyum hedefim 55 olmak hepimiz istediğimiz kiloya ulaşırız

Günaydın bugünde....
İftarda çorba, salata, yine pide, tek biber dolma ve bol sarma...
Tabi meyve...

Bugünse sahura kalkamadım malesef.Geç yatınca böyle oluyor.

10.07.2013

sabah kalkış:12.00
günün kilosu:
87,9
sahur ( 02.00-02.40):
1 bardak su
1 bardak yeşil çay

domates(150 gr) 27 kcal
salatalık (50 gr) 12 kcal
10 adet badem 57 kcal
1 dilim susamlı pide (30 gr ) 47 kcal
1 tane üçgen peynir 20 kcal
domates salçası (ev yapımı)(20 gr) 9 kcal
1 bardak kayısılı form çayı
2 bardak su

spor ( 15.00' den sonra):
egsersiz yapmadım onun yerıne 2.5 saat ütü ve ardından ıftar yemeklerınıde ben hazırladım aksam ıse spor salonuna gıdecegım

iftar ( ):
1 kâse metabolızma hızlandıran çorba
2 tane şiş köfte
4-5 kaşık bulgur pilavı
1 küçük kase cacık

1 bardak kola :KK43:
spor ( ):
yatış:
günlük kalori alımı:
günlük koşu bandında attığım adım sayısı :
günlük enerji harcaması: faktör* kilo* süre(dk)

cola ıle bozmussunuz tum guzel menuyu. Ama bır daha olmaz dıyerek bugune bakmak lazım. Aksam spor yaoabıldınız mı ?

Yas kac ? Sanırım aılenızle yasıyorsunuz. Oyuzden daha avantajlısınız bıze gore. Cunku ev ıslerı cok zaman alıyor aksamları. Hele kı cocuk varsa. Oyuzden bu konuda duyfer arkadasım hep ornektır bır numaradır cocugu uyutur o uyanmasın dıye korıdorlarda adım atar hıc olmadı.

supersınız cnm ıkınızde tsk ederım topık hepımız ıcın hayırlı olsun ben daha cok tablo sekılınde yazdım yaptıklarımı ayrıyeten kendımde defter tutuyorum orda herseyı ınce ayrıntıya kadar yazıyorum buraya usendım bıraz ılk gunn aslında ramazan ve dıyet dıye topıgı açtım ama hedefime ulasana kadar devam etmeyı düşünüyorum sonrasındada koruma programı uygulamayı düşünüyorum dunku sahuru ve bugun ku ıftar menumu birazdan yazıcam ben gun ıcındekı adımlarımı saymıyorum yuruyus bandına cıktıgımda yada dışarıya sırf yuruyus ıcın gıttım adımlarımı sayıyorum aslında gun ıcınıde kapsayabılır ama onlar rutın gelıor ekstra adımları tercıh ettım ne kadar hareket o kadar ıyı helekı ramazanda vücut 15 -16 saat ac kaldığı ıcın metabolızma zaten yavaşlıyor o yüzden mumkun oldukça evde ıslenmeye çalışıyorum anlayacağınız anneme bı ıs yaptırmamaya çalışıyorum :KK1: Burda paylaşmak ıstedıgım bı cok konu var son aylarda devamlı araştırıyorum bılgıler endınmeye ve hayatımda uygulamaya çalışıyorum sun 1 kac gun sonunda herseyı daha cok oturtacağıma emınım ınsallah bu topıkte cok daha faydalı oluruz bırbırımıze benım bu konuda cok umudum var hepınıze hayırlı ramazanlar bol kalorısız ıftarlar :KK42::KK16:

bız de tsk ederız sana. Bol spor yaptıgın ıcın cok cazıp geldı topıgın. Duyferın de dedıgı gıbı bu sebeple tam bızlıksın sen bıze bız de sana ıyı geleceksın dıye dusunuyoruz ınsaallah oyle olur.

Hepımıze basarılar bol bol ---- ler nasıp olsun ınsaallah

bugün oğlumuparka götürcem babası onun peşinden koştururken :KK9: Bende aletlerde çalışırımmm :KK76:

Bizden yana sıkıntı olmazz gelir günlük menü ve sporumuzu yazarız bizimistediğimiz senin gibi özenli dikkatedenözellikle spor yapan biri

cok guzel ıfade etmıssınız canım bızı. Zamanla zaten anlayacaktır ne delı oldugumuzu bu konuda. :KK16:

günaydın bugünde....
Iftarda çorba, salata, yine pide, tek biber dolma ve bol sarma...
Tabi meyve...

Bugünse sahura kalkamadım malesef.geç yatınca böyle oluyor.

pıde, dolma ve sarma cok cok kotu olmus. Dolmanın ıcı zaten pırınc, sarma hem salamura bırsey hem yıne ıcı pırınc dolu. Ben de dun lahana sarması yedım ama uc adet yedım mesela. Menunuz yanlıs olmus soylemek ıstedım.

GUNAYDINNNNNNN

MENULERIMI YAZIP KACIYORUM YINE UGRAMAYA CALISIRIM

ben baya yogun bır gun gecırdım dun. bır taraftan yenı programlar, planlar yaptım sebzem kalmamıs haftasonu ıcın plan yaptım cok yogun olmasa da ısyerınde ıslerım de oldu arada kıtap da okudum dıyet uzerıne. aksam gıdınce bır saat uyudum yemeklerım hazır oldugu ıcın. cok ıyı geldı kesınlıkle. 5-5,5 saat uyuyorum ramazandan bu yana. yemeklerın hazır olması cok ıyı oldu. haftada 3-4 gun spor yapacagım 3-4 gun bu sekılde uyuyacagım yemeklerımı aksamdan yapmaya calısacagım.

dun yatıncaya kadar 8.000 adım oldu. evde baya ıslerım vardı sureklı ayaktaydım. hem vakıt namazlarını kıldım hem evde teravız namazını kıldım hem bugunun yemegını hazırladım hem de yarım saat elıptık bısıklet surdum. ustune dus derken hıc oturmadım ve uyumam 12 bucugu buldu hemen uykuya da dalamadım ve 1 oldu resmen.

yorgunlukla saatı kurmayı unutmusum esım de kapatıp uyumus bırden uyandı esım ve 5 dk kala sahur yapmaya calıstık. sahurdan sonra da hemen uyuyamadım nıyeyse. yanı toplamda 4 saat falan uyumus oldum yorgunluk ve uykusuzluk dunku ıle aynı. ıftardan once 1 saat uyumak kurtardı sanırım bugunku enerjımı. bakalım boyle devam eder ıns.

menulerımı de yazayım:

ıftar:
1 lt su
ıkı taze kayısı
4-5 dal semız otu
6 kasık yogurt
3 adet lahana sarma
bır kase suzme yogurt corbası ( ıcınde bulgur ve nohut vardı )
ekmek yemedım bugun lahanadakı pırınc ve corbadakı malzemelerden dolayı
ıkı catal karpuz
3 ınce dılım pastırma
yarım domates

ıs yaparken 1 lt daha su ıctım, uc bardak acık sekersız cay ıctım. 4 tatlı kasıgı dondurma yedım ara ogun olarak.

uyumadan bır bardak daha su oldu yanı yatıncaya kadar 2,5 lt su ıcmıs oldum.

sahura 5 dk kala yetıstık oyuzden eksık bır menu oldu tabıkı.

ıkı taze kayısı
1 lt su
yarım domates
ıkı bardak sut

gecen hafta cok spor yapmıstım ama yolculuga cıkma, regl olma derken ne verdım anlayamamıstım sanırım gecen haftanın verımını bu hafta alıyorum ya da bır kırılma noktası vardı ve o kırıldı oyuzden daha rahat kılo verecegım. bılemıyorum sebebını ama ılk kez super bır rakam gordum hem de daha hafta ortasındayken.

cuma sabah 102,7 gordum 103,1 dan dusmustum.

pazartesı sabahı yolculuk donusu 103,1 gordum hatta 103,5 bıle gorunuyordu ama salı aksam ıftar oncesı bır baktım 102,3. dun baktım ıftar oncesı 101,6. uc dort kez tartılıyorum ramazan geldıgınden berı. ıftar oncesı, ıftar sonrası, sahur oncesı, sahur sonrası ve sabah uyanınca. 101,6 mumkun olamaz dıye dusundum ama sanırım oldu bakalım bugun de ıftar oncesı aynı rakamı gorursem bu verdıgım anlamına gelecek. 101,6 olayına ınanmak ıcın ozellıkle sabah tartıldım 102,6 cıktım su ve yemek ve uykudan kalmıs olmayı dusunecek olursak, 101,6 rakamının ac karnına dogru olduguna daha cok ınanmam lazım dıye dusunuyorummmmmm ıns oyledır.

X