- 16 Eylül 2006
- 24.056
- 18.169
- 823
- 37
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Baştaki sandalye senin canımımmmm muhteşem masa
çekilin bakim ordannnnnn
tişikkirlerrrrrBaştaki sandalye senin canım
Tarif garanti diyorsun yani.O zaman mutlaka ramazan bitmeden deneyeceğim.Ben karamelli yaparım belki.Meyveli pek yenmiyor bizde.Denersem mutlaka sonucu bildiririm canım.Çok teşekkürler.Üzerine sos sana aid adram ne dökersen . Bende her seferinde farklı meyveden yaptım , bilirsin tarif kalıbına sığmam
Tarif gerçekten güzel 5 kere yaptım sonuç hep güzel oldu , dene ve sonucu banada bildir canım , şimdiden afiyet olsun .
maalesef canım sene sonu okul işleri birde üstüne menüsküs ameliyatı oldum ziyaretçiler derken yoğunluk had safhadaTeşekür ederim laceyim , yarışma olmasa seni göremeyeceğim
Geçmiş olsun canım . İyimisin şimdi ?maalesef canım sene sonu okul işleri birde üstüne menüsküs ameliyatı oldum ziyaretçiler derken yoğunluk had safhada
daha iyiyim canımGeçmiş olsun canım . İyimisin şimdi ?
ellerine saglık adracım nefis görünüyor . Afiyet olsunaeben tarifini denedim.Gerçekten güzel oldu.Ben üstüne dökülen süt miktarını biraz azaltıp karamelli yaptım.Teşekkür ederim canım tarif için.
Bu da resmi.
Eki Görüntüle 1849164
Adram kramelin tarifini alabilirmiyim canım ?aeben tarifini denedim.Gerçekten güzel oldu.Ben üstüne dökülen süt miktarını biraz azaltıp karamelli yaptım.Teşekkür ederim canım tarif için.
Bu da resmi.
Eki Görüntüle 1849164
Bir buçuk çay bardağı şeker ve bir çay bardağı suyu ocağa kisik ateşe alıp karamel rengi olana kadar karistiriyorum. Sonra da bir tatlı kaşığı nişastayı bir su bardağı suyla açıp üzerine dikkatlice dokuyorum sıçrayabilir bu aşamada. Önce sertlesiyor ama sonra açılıyor. Soguyana kadar ara ara karistiriyorum. Sonra buzdolabına koyup dilimledigim trilece üzerine bu sostan gezdiriyorum. Komple sos yapınca ustune ağır olur gibi geliyor. Bir de krema vs. İle de bu sosu hazırlayanlar var.Adram kramelin tarifini alabilirmiyim canım ?
Bir buçuk çay bardağı şeker ve bir çay bardağı suyu ocağa kisik ateşe alıp karamel rengi olana kadar karistiriyorum. Sonra da bir tatlı kaşığı nişastayı bir su bardağı suyla açıp üzerine dikkatlice dokuyorum sıçrayabilir bu aşamada. Önce sertlesiyor ama sonra açılıyor. Soguyana kadar ara ara karistiriyorum. Sonra buzdolabına koyup dilimledigim trilece üzerine bu sostan gezdiriyorum. Komple sos yapınca ustune ağır olur gibi geliyor. Bir de krema vs. İle de bu sosu hazırlayanlar var.
Karamellisini de mi yapacaksın?
Canım benim yaptığım biraz sulu oldu ben de Vuslat'tan yeni tarif aldım onu deneyeceğim.Dün gece benim sayfaya ekledi çok güzel görünüyordu.Bir su bardağı şekeri karamelize edip 1 paket kremayı ekleyip hızlı hızlı çırpıyormuşuz.Adram kramelin tarifini alabilirmiyim canım ?
Ouuuu ablammmhamarat ablam benim elllerine sağlıkMerhabalar hepinize hayırlı ramazanlar dilerim.
Bu seferde ramazan soframla karşınızdayım . Aslında katılmam ani bir kararla oldu. yaprak sarmasını Önceki gün yapmıştım aklımda yarışma yoktu . Fırında tavukla katılacaktım ,tatlım yoktu treliçe aklıma geldi . Şerbetli tatlı yarışmasında aslında baklava yerine onunla katılacaktım çok ısrar gelince ve söz verince baklava açtım . neyse iyikide öyle olmuş ilk madalyamı aldım geçelim tarifimize ve soframıza .
Öncelikle menüm:
Ezo gelin çorba
Fırında tavuk but
Yaprak sarma
Salata
Yoğurt
Hoşaf
Trileçe
TRİLEÇE
MALZEMELERİMİZ.
Eki Görüntüle 1844499
KEKİ İÇİN :
5 yumurta
1,5 su br.şeker
1.5 su br. un
yr. br. sıvıyağ
kabartma tozu
vanilya
SÜTÜ İÇİN.
1 lt süt
2 paket krema
1 br şeker
SOSU İÇİN.
Eki Görüntüle 1844500
Tercih ettiginiz 2 br.meyve .(vişne, kayısı ,çilek ,ahududu vs.)
1 br şeker
1-1.5 kş nişasta (kıvamına göre )
YAPILIŞI.
5 yumurtayı sarısı ve beyazı ayrılarak kaba alınır . 1.5 br. şekerin yarısı beyazına yarısı sarısına eklenir. ve köpürüne kadar ayrı ayrı çırpılır ...sonra bir kapta birleştirilir ama artık çırpılmaz .
Eki Görüntüle 1844501
Bu karışıma yağda eklenir ve arkasından unumuz ve karbarta tozu vanilya elenerek spatula yardımıyla karıştırılır.
Eki Görüntüle 1844502
Eki Görüntüle 1844503
Yağlanmış tepsimizle pişirilir .. biraz soguyunca kekimizi keselim
Sütümüz 2 paket krema ve 1 br. şekerimiz bir tencerede kaynatılır ...
sütümüz ılıyınca keke dökülür.
Eki Görüntüle 1844504
Sosumuza gelince .meyvemize 1.2 br su ve nişasta eklenerek pişirilir ve blendırdan geçirilir .. SOS NE ÇOK KATI NEDE ÇIVIK OLACAK ..
Meyveli sosumuz soğuyan sütlü kekimizin üstüne dükülür ve sogumaya bırakılır.
Eki Görüntüle 1844505
Bu arada yaprak sarma ve tirileçe servisinde kulandıgım servisler @Nevreste ve @Kazen beyin yarışma hediyesidir .Bir kez daha teşekkür ederim. gördükçe kk yı anıyorum
Eki Görüntüle 1844533
Eki Görüntüle 1844507
Eki Görüntüle 1844509
Eki Görüntüle 1844510
Eki Görüntüle 1844511
Eki Görüntüle 1844512
AFİYET OLSUN
Eh bi o kaldı yapmadıgım karemelin başı kelmiKaramellisini de mi yapacaksın?
Teşekkür ederim rabişimOuuuu ablammmhamarat ablam benim elllerine sağlık
BakıyımCanım benim yaptığım biraz sulu oldu ben de Vuslat'tan yeni tarif aldım onu deneyeceğim.Dün gece benim sayfaya ekledi çok güzel görünüyordu.Bir su bardağı şekeri karamelize edip 1 paket kremayı ekleyip hızlı hızlı çırpıyormuşuz.
Ünlü rabia gelmiş sonundasendemi sarma yaptin inadima gözüme gözüme sokar gibi
cok mükkemmel sofra olmus bayildim ellerinize saglik
yarismada basarilar dilerim
cimcimegfb
pisti olmussunuz sarmayla tahtina göz dikmis sarma yapmis