• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Ramazan sofrası -Trileçe- Efsane un sponsorlugunda.

Yöresel Yemekler
Offf sofra enfess :rolleyes: Mash aebencim ,dokturmusun resmen :KK19: Ellerine kollarina saglik ,harika gprunuyor canim ,basarilar diliyorum :KK60:
Masa 2-3 saatte ortaya çıktı nurum . ikindi vakti yarışma aklımda yoktu Bİ bismillah dedim iftara böyle oldu :KK51:
laf aramızda adam fark etmedi bile sofraya oturunca . artık nasıl alıştırdıysam bu durumlara :KK11::işsiz:

Ellerine saglik abla agzim sulandi valla simdi kocami trilice almaya gonderecem. Buhun cok yorgunum ama sonra tarifini deneyecegim senin kullandigin meyve ahududumu?

Masa 2-3 saatte ortaya çıktı nurum . ikindi vakti yarışma aklımda yoktu Bİ bismillah dedim iftara böyle oldu :KK51:
laf aramızda adam fark etmedi bile sofraya oturunca . artık nasıl alıştırdıysam bu durumlara :KK11::işsiz:

Oyy mash canim ,Acayip guzel gorunuyor ,bayildimm :rolleyes: Benim kucuk kizim da babasi tam yemege baslayacakken basti cigligi "Duuuy baba ,bojma annem risim cekicik yeaaa " diye :D :D Gul gul öldum :KK53: Nasil alistirdiysak aile halkini artik :KK30:
Ben.senin evli oldugunu bilmiyordum canim ,hele kizlarin oldugunu simdi ogrendim :)

Merhabalar hepinize hayırlı ramazanlar dilerim. :KK68:
Bu seferde ramazan soframla karşınızdayım . Aslında katılmam ani bir kararla oldu. yaprak sarmasını Önceki gün yapmıştım aklımda yarışma yoktu :-). Fırında tavukla katılacaktım ,tatlım yoktu treliçe aklıma geldi . Şerbetli tatlı yarışmasında aslında baklava yerine onunla katılacaktım çok ısrar gelince ve söz verince baklava açtım . neyse iyikide öyle olmuş ilk madalyamı aldım :KK54: geçelim tarifimize ve soframıza .

Öncelikle menüm: :kk77:

:KK200:Ezo gelin çorba
:KK200:Fırında tavuk but
:KK200:Yaprak sarma
:KK200:Salata
:KK200:Yoğurt
:KK200:Hoşaf
:KK200:Trileçe

:KK200:TRİLEÇE:hamarat::hamarat:

MALZEMELERİMİZ.

KEKİ İÇİN :
5 yumurta
1,5 su br.şeker
1.5 su br. un
yr. br. sıvıyağ
kabartma tozu
vanilya

SÜTÜ İÇİN.
1 lt süt
2 paket krema
1 br şeker

SOSU İÇİN.
tercih ettiginiz 2 br.meyve .(vişne, kayısı ,çilek ,ahududu vs.)
1 br şeker
1-1.5 kş nişasta (kıvamına göre )

YAPILIŞI.
5 yumurtayı sarısı ve beyazı ayrılarak kaba alınır . 1.5 br. şekerin yarısı beyazına yarısı sarısına eklenir. ve köpürüne kadar ayrı ayrı çırpılır ...sonra bir kapta birleştirilir ama artık çırpılmaz .

bu karışıma yağda eklenir ve arkasından unumuz ve karbarta tozu vanilya elenerek spatula yardımıyla karıştırılır.
yağlanmış tepsimizle pişirilir .. biraz soguyunca kekimizi keselim :hamarat:

sütümüz 2 paket krema ve 1 br. şekerimiz bir tencerede kaynatılır ...
sütümüz ılıyınca keke dökülür.

sosumuza gelince .meyvemize 1.2 br su ve nişasta eklenerek pişirilir ve blendırdan geçirilir .. SOS NE ÇOK KATI NEDE ÇIVIK OLACAK ..
meyveli sosumuz soğuyan sütlü kekimizin üstüne dükülür ve sogumaya bırakılır.

Bu arada yaprak sarma ve tirileçe servisinde kulandıgım servisler @Nevreste ve @Kazen beyin yarışma hediyesidir . Bir kez daha teşekkür ederim. gördükçe kk yı anıyorum :KK19:

Eki Görüntüle 1844499

Eki Görüntüle 1844500

Eki Görüntüle 1844501

Eki Görüntüle 1844502

Eki Görüntüle 1844503

Eki Görüntüle 1844504

Eki Görüntüle 1844505

Eki Görüntüle 1844533

Eki Görüntüle 1844507

Eki Görüntüle 1844509

Eki Görüntüle 1844510

Eki Görüntüle 1844511

Eki Görüntüle 1844512

AFİYET OLSUN :kk77:
Bu sofradan sonra ben katılmam :KK35: sözde bu sefer birinci olacaktınm, aşk olsun ablam :cry:

Yaş HA-Rİ-KA olmuş :KK73::KK73::KK36::KK36:

Çok güzel görünüyor hiç yapmadim:-)daha zahmetli sanıyordum. Mutlaka deniycem.
Ellerine sağlık

Çok güzel görünüyor hiç yapmadim:-)daha zahmetli sanıyordum. Mutlaka deniycem.
Ellerine sağlık
Tam trileçede farklı bulması zor süt çeşitleri var . Ama onunda kolayını bulduk aynı lezzeti kremayla yakalıyoruz ;).
Püf noktaları iyi oku garanti tarif elifim ;).

Son düzenleme:
Merhabalar hepinize hayırlı ramazanlar dilerim. :KK68:
Bu seferde ramazan soframla karşınızdayım . Aslında katılmam ani bir kararla oldu. yaprak sarmasını Önceki gün yapmıştım aklımda yarışma yoktu :-). Fırında tavukla katılacaktım ,tatlım yoktu treliçe aklıma geldi . Şerbetli tatlı yarışmasında aslında baklava yerine onunla katılacaktım çok ısrar gelince ve söz verince baklava açtım . neyse iyikide öyle olmuş ilk madalyamı aldım :KK54: geçelim tarifimize ve soframıza .

Öncelikle menüm: :kk77:

:KK200:Ezo gelin çorba
:KK200:Fırında tavuk but
:KK200:Yaprak sarma
:KK200:Salata
:KK200:Yoğurt
:KK200:Hoşaf
:KK200:Trileçe

:KK200:TRİLEÇE:hamarat::hamarat:

MALZEMELERİMİZ.
Eki Görüntüle 1844499
KEKİ İÇİN :
5 yumurta
1,5 su br.şeker
1.5 su br. un
yr. br. sıvıyağ
kabartma tozu
vanilya

SÜTÜ İÇİN.
1 lt süt
2 paket krema
1 br şeker

SOSU İÇİN.
Eki Görüntüle 1844500

Tercih ettiginiz 2 br.meyve .(vişne, kayısı ,çilek ,ahududu vs.)
1 br şeker
1-1.5 kş nişasta (kıvamına göre )

YAPILIŞI.
5 yumurtayı sarısı ve beyazı ayrılarak kaba alınır . 1.5 br. şekerin yarısı beyazına yarısı sarısına eklenir. ve köpürüne kadar ayrı ayrı çırpılır ...sonra bir kapta birleştirilir ama artık çırpılmaz .

Eki Görüntüle 1844501

Bu karışıma yağda eklenir ve arkasından unumuz ve karbarta tozu vanilya elenerek spatula yardımıyla karıştırılır.

Eki Görüntüle 1844502

Eki Görüntüle 1844503
Yağlanmış tepsimizle pişirilir .. biraz soguyunca kekimizi keselim :hamarat:
Sütümüz 2 paket krema ve 1 br. şekerimiz bir tencerede kaynatılır ...
sütümüz ılıyınca keke dökülür.

Eki Görüntüle 1844504

Sosumuza gelince .meyvemize 1.2 br su ve nişasta eklenerek pişirilir ve blendırdan geçirilir .. SOS NE ÇOK KATI NEDE ÇIVIK OLACAK ..
Meyveli sosumuz soğuyan sütlü kekimizin üstüne dükülür ve sogumaya bırakılır.

Eki Görüntüle 1844505

Bu arada yaprak sarma ve tirileçe servisinde kulandıgım servisler @Nevreste ve @Kazen beyin yarışma hediyesidir .Bir kez daha teşekkür ederim. gördükçe kk yı anıyorum :KK19:

Eki Görüntüle 1844533

Eki Görüntüle 1844507

Eki Görüntüle 1844509

Eki Görüntüle 1844510

Eki Görüntüle 1844511

Eki Görüntüle 1844512

AFİYET OLSUN :kk77:
Ellerine sağlık mükemmel olmuş :kk77::kk77:sofran şahane:KK200: Başarılar

Ellerine saglik abla agzim sulandi valla simdi kocami trilice almaya gonderecem. Buhun cok yorgunum ama sonra tarifini deneyecegim senin kullandigin meyve ahududumu?
Ayy kelebeğim canını çektirdim :(.
Yok canım yazdan dolapta vişnem vardı . Bak onu yazmayı unutmusum :)
Karadut ve kayısıylada yaptım ;)

Oyy mash canim ,Acayip guzel gorunuyor ,bayildimm :rolleyes: Benim kucuk kizim da babasi tam yemege baslayacakken basti cigligi "Duuuy baba ,bojma annem risim cekicik yeaaa " diye :D :D Gul gul öldum :KK53: Nasil alistirdiysak aile halkini artik :KK30:
Ben.senin evli oldugunu bilmiyordum canim ,hele kizlarin oldugunu simdi ogrendim :)
Oy yerim o kuzuyu ben :-)
Nurum 40 yaşındayım 22-18-16 yaşında evlatlarım var ;).
Ama gencim he çillop gibiyim bakma yaşıma :D:D

Bu sofradan sonra ben katılmam :KK35: sözde bu sefer birinci olacaktınm, aşk olsun ablam :cry:

Yaş HA-Rİ-KA olmuş :KK73::KK73::KK36::KK36:
Kız cadı one demek katılmam ,almayım elime sopamı :sopa: seninde ne marifetli oldugunu biliyoruz . Ayrıca kk hatunlarının nasıl oy kullanacagını bilmiyoruz , bekliyorum sofranı ;).:68:

Back