Yöresel Tarif Ramazan Sofrası-Hindi Kapama-Banvit Hindi Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler

xpreiaZ

(Eski nick: Xpreia Z )
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2014
12.534
23.227
348
Herkese selamlar,hayırlı ramazanlar Kkda mapusluk hiç bu kadar zor geçmemişti, dünden beri siteye geri dönüş saatlerimi hesapladım yarışmaya katılmak için bu ilk yarışmam heyecanlıyım biraz

Hem yarışmaya katılma kararının heyecanı hem misafir telaşı derken kendimi manik manik yemek yaparken buldum dün, şimdi 3 günlük yemeğimiz var dolapta

Menüme gelecek olursak ;

Kulak çorbası
Güveçte etli yaprak sarması
Hindi kapama
Kremalı patates
Fellah köftesi
Kuşüzümlü pilav
Çoban salata
Güllaç
Meyve

Evet abarttım biliyorum ama çöpe dökmedik hepsini ilerleyen günlerde de yicez

Tarifim
Marketten paket halde satılan hindimizi alıyoruz

Yıkayıp düdüklü tenceremize alıyoruz

Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişiriyoruz, hindimiz düdüklüde iken terbiyesini hazırlıyoruz

3 diş sarımsak
3 tepeli yk yoğurt
1yk salça
1çay kaşığı kimyon, karabiber, kekik, kırmızı biber ve tuz (baharatlar isteğe göre değiştirilebilir)

Tüm bunları derin bir kaba alıp

Karıştırıyoruz

Haşlanan hindilerimizi fırına girecek

bir kaba alıp

Terbiyesini üzerine sürüyoruz

Ve önceden ısınmış 170 derece fırına yolluyoruz, üzeri kızarana kadar (takribi 25-30 dakika) pişiriyoruz...

Evet gelelim soframıza, 3 senelik evliyim estetikten o kadar bihaberim ki annemin çeyizime koyduğu masa örtüsü peçeteleri ilk defa kullandım, herşey kk için
Ee biraz acemice yerleştirmiş olabilirim affola

Başlangıç iftar sofrasının olmazsa olmazı Hurma

Kulak Çorbası

Hindi Kapama

Güveçte Etli Yaprak Sarması

Fellah Köftesi

Kuşüzümlü Pilav

Kremalı Patates

Çoban Salata

Ve bir ramazan klasiği olan Güllaç

Karpuz

Ve soframız hazır 

Ellerinize emeğinize sağlık sofranız ve yemekleriniz harika görünüyorKK yemek yarışması bizlere neler yaptırıyor değil miÇeyizler ortaya çıkmışKalabalık,bereketli ,bol sohbetli güzel sofralarınız olur inşallah
Yarışmada başarılar dilerim

Annem görse gözleri yaşarırdı eminim misafir falan dinlemedim , çorbaları koyunca herkes sofraya oturdu "kalkın önce resim çekicem, yarışmam var benim ya " diye kaldırdım milleti sofradan
Kazanana ne veriyorlar diye sordular madalya deyince bir algılayamadılar ama inşallah kazanırsın dileğinde bulundular yine de

Misafirleriniz çok anlayışlıynış çok şanslısınızAllah gönlünüze göre versin,inşaallah kazanırsınız
Bu arada sadece madalya değil 1.ye hediyemiz var

Ay evet canlarım geldi 10 senelik dostlarımdı, onlara ayıp yok
Herkese bol şans katılması bile keyifli
Rabbim daim etsin inşaallah
Teşekkür ederizTabi canım ben her seferinde farklı bir heyecan ile katılıyorum.Oylama başlayınca yeni kategoriyi düşünmeye başlıyorum..

Rabbim daim etsin inşaallah
Teşekkür ederizTabi canım ben her seferinde farklı bir heyecan ile katılıyorum.Oylama başlayınca yeni kategoriyi düşünmeye başlıyorum..

Amin ben çorbalara katılcaktım olmadı bir türlü cesaretimi toplayamadım, "yapamam ben yea " diye, ilkini atlattım ya bundan sonra ben de sıkı takipteyim

Ban yeme riski en düşük bölüm

Amin ben çorbalara katılcaktım olmadı bir türlü cesaretimi toplayamadım, "yapamam ben yea " diye, ilkini atlattım ya bundan sonra ben de sıkı takipteyim

Ban yeme riski en düşük bölüm
Aynen canım burada kavga pek olmaz o yüzden ban yeme riski yok
İnşaallah hep birlikte oluruz

Aynen canım burada kavga pek olmaz o yüzden ban yeme riski yok
İnşaallah hep birlikte oluruz

Ayyy ben kavgacı değilim aslında beni yanlış tanımanızı istemem ama çok uyumlu sakin zeki çevik ahlaklıyım Nasıl bir anda ban yiyecek kelimeler parmaklarımdan dökülüyor diye mapısta çok düşünüyorum

2 gün kk dan uzakta çok özledim burayı böyle ayrılıklar olmadan hep birlikte yarışmalarımızla devam ederiz inşallahh

Diğer bölümler için kasdetmedimBu bölümde ban yemek için kavga etmek lazım başka türlü çok zor
Diğer bölümlerde bölüme uygun mesaj olmayınca ban alabiliyoruzKK bağımlılık yapıyor,ayrı kalamıyoruz..

Eline sağlık canım başarılar dilerim Güveçteki dolmalar harika görünüyor
Asıl iddialı olduğum tarif oydu ama gel gör ki sarma için geç kaldım Hindi kapama yardımcı yemeğimdi ama sağlık olsun ilk yarışmaya katılmayı atlatmış, katılmanın öcü olmadığını anlamış oldum
Çok teşekkür ediyorum

Ellerine sağlık canım..Bayağı lezzetli yemekler seçmişsin.Zaten misafirin varmış ,nasıl bitiremediniz ki?Sarmayı tek başına yerdim ben mesela.Gerçi ramazanda 1 tabak yemekle insan tıkanıyor,su daha cazip geliyor insana.Ben de 2 kere katıldım ,şeytanın bacağını da kırdım ama gerisi gelmiyor bir türlü.Masan bayağı şık olmuş,yarışmada başarılar dilerim canım

Xperim ellerine sağlık balım
Herşey çok hoş olmuş . Artık sende yarışma müdavimlerinden biri olursun
Başarılar kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…