Yöresel Tarif Ramazan Masası Özel Yarışması

Yöresel Yemekler

En başarılı bulduğum Ramazan masası ve tarif tercihim....

• Ankete Katılan
    553
45574_564919896899380_517932576_n.jpg

Küçük çocukla böyle bir sofraya oturmak zor:9:Ama ne güzel kalabalık birileri için hazırlanmış:56:Bayılıyorum kalabalık sofralara:16:

Nevrestecim bu sofralardan bizim burda eşimin köyünde kurulur , adı da imam nöbetidir .

Geleneği şu , köyün cami imamı bir liste hazırlar , bu listeye isteyen adını yazdırır . Haftanın belli günleri o kişinin evinde , bahçesinde böyle büyük sofralar kurulur . Köy halkından kim isterse davetlidir .
Zamanla azalmış tabii bu gelenek , insanlar listeye isim yazdırmaz olmuş ağırlamak için ama bizimkiler hala yaparlar .
Bende giderim o akşam , çok koşturmacalı ve güzel olur .

Nevrestecim bu sofralardan bizim burda eşimin köyünde kurulur , adı da imam nöbetidir .

Geleneği şu , köyün cami imamı bir liste hazırlar , bu listeye isteyen adını yazdırır . Haftanın belli günleri o kişinin evinde , bahçesinde böyle büyük sofralar kurulur . Köy halkından kim isterse davetlidir .
Zamanla azalmış tabii bu gelenek , insanlar listeye isim yazdırmaz olmuş ağırlamak için ama bizimkiler hala yaparlar .
Bende giderim o akşam , çok koşturmacalı ve güzel olur .
Çok güzel bir gelenek ben çok seviyorum kalabalık sofraları:))Çok beğendim ne güzelmiş:56::46:
Tabi yıllardır gurbette olunca insanın en büyük özlemi bu oluyor:31:

Çok güzel bir gelenek ben çok seviyorum kalabalık sofraları:))Çok beğendim ne güzelmiş:56::46:
Tabi yıllardır gurbette olunca insanın en büyük özlemi bu oluyor:31:

Öyle düşünme ama canım , senin sofranın neşesi , sesi de eşin ve pırıl pırıl çocukların :16:

İlerde büyükanne olunca çoluk çocuk , torun torba kendi büyük sofralarının ev sahibi olursun inşallah
:34:

Öyle düşünme ama canım , senin sofranın neşesi , sesi de eşin ve pırıl pırıl çocukların :16:

İlerde büyükanne olunca çoluk çocuk , torun torba kendi büyük sofralarının ev sahibi olursun inşallah
:34:
Tabi ki canım Allah'a çok şükür bizde bayağı kalabalık olduk:nazar:Çocuklarla hep beraber sofraya oturma alışkanlığımız var:31:
Çok sağol canım inşaallah:16:

yarın ya da perşembe benimde Ramazan sofram geliyooooo:52::52::52:
dayanamadım katılmazsam olmaz dedim :9::9::9:
Allahtan mani çıkmazsa bende yarın akşama fotoları yüklerim:32::32::32:

Katılım başlama tarihi : 08 Temmuz 2013
En son başvuru tarihi : 10 Ağustos 2013 / 23:00 CUmartesi
Oylama başlama tarihi : 11 Ağustos 2013
Oylama bitiş tarihi : 18 Ağustos 2013 / 23:59 Pazar
Hayırlı geceler:16:
Yarışmanın sonlanmasına az kaldı:56:Yok mu yarışmaya katılacak başka masa:52::52:
Ama ben yine oy veremiyeceğim galiba:59:Nasıl seçim yapılır bilmiyorum:5:Yarışmaya katılan tüm arkadaşları şimdiden çok tebrik ediyorum:46::46::46:

Hayırlı geceler:16:
Yarışmanın sonlanmasına az kaldı:56:Yok mu yarışmaya katılacak başka masa:52::52:
Ama ben yine oy veremiyeceğim galiba:59:Nasıl seçim yapılır bilmiyorum:5:Yarışmaya katılan tüm arkadaşları şimdiden çok tebrik ediyorum:46::46::46:
kuzucugum bende yardımlarından dolayı sana cok teşekkür ederim :)

katılım süresi uzun olunca daha çok yarışmacı olur daha çok ramazan sofraları görürüz sanıyodum ama olmadı sanırım sürenin uzunluğu insanları rehavete soktu :44::44::44::44::44::44::44::44::44:

Back
X