Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
vicdansız battis soğancıdan ne istedinValla bi keresinde oglum 1.sinifa gidiyodu patatesciiiiiiii soganciiiiiiiiii diye bas bas bagiriyo adam perdenin arkasindan
"Cocuk ders calisamiyo dikkati dagiliyooo git başka yerde bagir "
diye bi bagirdim patatesci sesin nerden geldigini bulamamisti
komşular hep duymuş hep beraber beni tebrik etmeye gelmişlerdi patatesci de bidaha gecemedi yazzık Valla dusunmuyoda degilim yani
Evde yalnızım geçen gün. Zırzır kapı çalıyor gittim dürbünden baktım bi adam. Açmadım geri geldim. Bi ısrar bi ısrar nasıl çalıyor kapıyı. Çok sinirlendim ama yine de açmadım kapıyı. Oh olsun.
çok güzel düşünmüşsün hayatım da kim gidip muhtara al bu da davulcunun rızkı diye para bırakır ki vallahi ben kendim dahil gitmem sanırım ,bu da bizim ayıbımızEvet bir de bu var yalnız olsam ben de acmam, herkesi tutuyomuş farzedip kapı çalmak "bahşis" talep etmek sonrada o insanları ben oruç tutmuyorum demek zorunda bırakmak ayıp bence, kimse bunu deklare etmek zorunda kalmamalı, ne bileyim parası muhtarlıkta vs toplansın isteyen gidip versin yahu 30.günün 1 günü illa ki boş vakit bulunur gidilir muhtarlığa, madem adet gelenek diyip bu kadar sahipleniyoruz
çok güzel düşünmüşsün hayatım da kim gidip muhtara al bu da davulcunun rızkı diye para bırakır ki vallahi ben kendim dahil gitmem sanırım ,bu da bizim ayıbımız
iyiki açmamışsınn açma tabi .. zaten zır zır çalanlarda görgüsüzlerr..Evde yalnızım geçen gün. Zırzır kapı çalıyor gittim dürbünden baktım bi adam. Açmadım geri geldim. Bi ısrar bi ısrar nasıl çalıyor kapıyı. Çok sinirlendim ama yine de açmadım kapıyı. Oh olsun.
yok be park ramazanın yarısında gelir bir davulu çalan birde bahşişi toplayan duyarsın başlar davulu çalmaya anlarsın bahşiş içindir hazırlarsın verirsin ve ben hiç rastlamadım zır zır ısrar edeni bir iki kişi yapıyorsamal etmemek lazımm..
çok güzel düşünmüşsün hayatım da kim gidip muhtara al bu da davulcunun rızkı diye para bırakır ki vallahi ben kendim dahil gitmem sanırım ,bu da bizim ayıbımız
bizde de çok yaşandı bu..bayram günü kapıya dayanan 3 farklı davulcu..para toplama işini ben de sevimsiz buluyorum vermek zorunda değilim zaten verilen parayı da beğenmiyolar, hayır yani bir tarifesi varsa bilelim 20 liraya burun kıvırdı adam geçen sene, bir de gecen sene kapıyı çalan ben davulcu diyodu, e ben verdim para diyorum, kime verdin diyo, davulcuyum dedi verdim dedim onu mu takip edicem adam elinde davulu gelmiş bahşişe, 2.gelenden azar yedim bide davulcu benim o kimmiş neden veriyorsunuz diye, deli mi ne
bizim memlekette de davul çalarak gelinir bahşişe..bursada da bir kez zile basarlar ramazan davulcunuz efendim diye gelirler bahşiş bile demezler manyak değiliz ya anlıyoruz neden geldiğini kapıyı açar bahşşini veririz teşekkür ederim efendim der giderler..ben küçükken osmaniyeden gelirdiler konyaya (Osmaniyeli varsa yanlış anlamasın,konyanın davulcuları oradan gelirdi) eğitimsiz olurlardı.kılık kıyafette sorunluydu anladınız işte .şimdiki davulcuların kılığı kıyafetide gayet düzgün ya da benim şu an bulunduğum yerdekiler böyle bilemeyeceğim.üniversite öğrencisi gibi bakımlı gençler davulun başında burda..yok be park ramazanın yarısında gelir bir davulu çalan birde bahşişi toplayan duyarsın başlar davulu çalmaya anlarsın bahşiş içindir hazırlarsın verirsin ve ben hiç rastlamadım zır zır ısrar edeni bir iki kişi yapıyorsamal etmemek lazımm..
aynen canımm ve ramazanda uygulanan harika bir gelenek..bizim memlekette de davul çalarak gelinir bahşişe..bursada da bir kez zile basarlar ramazan davulcunuz efendim diye gelirler bahşiş bile demezler manyak değiliz ya anlıyoruz neden geldiğini kapıyı açar bahşşini veririz teşekkür ederim efendim der giderler..ben küçükken osmaniyeden gelirdiler konyaya (Osmaniyeli varsa yanlış anlamasın,konyanın davulcuları oradan gelirdi) eğitimsiz olurlardı.kılık kıyafette sorunluydu anladınız işte .şimdiki davulcuların kılığı kıyafetide gayet düzgün ya da benim şu an bulunduğum yerdekiler böyle bilemeyeceğim.üniversite öğrencisi gibi bakımlı gençler davulun başında burda..
ha bak bu kadar savundum benim eşimde sevmiyor ramazan davulcusunu oruç tuttuğu halde ben zaten kalkıyorum diye bir tomar saydırıyor evde onla da bu mevzu yüzünden birbirimize giriyoruz her ramazan..aynen canımm ve ramazanda uygulanan harika bir gelenek..
park vallaa bizim burda çalan hiçte öyle çalmıyor..sanırsın dalga geçiyor..iki kişi dolaşıyor tahminim..boş tenekeye ardı ardına vurma gibi ses çıkıyor..eskiden böyle değildi..hel bi sene adamlar iftarda bile çalıyorlardı hergün bahşiş topluyorlardı...bizim memlekette de davul çalarak gelinir bahşişe..bursada da bir kez zile basarlar ramazan davulcunuz efendim diye gelirler bahşiş bile demezler manyak değiliz ya anlıyoruz neden geldiğini kapıyı açar bahşşini veririz teşekkür ederim efendim der giderler..ben küçükken osmaniyeden gelirdiler konyaya (Osmaniyeli varsa yanlış anlamasın,konyanın davulcuları oradan gelirdi) eğitimsiz olurlardı.kılık kıyafette sorunluydu anladınız işte .şimdiki davulcuların kılığı kıyafetide gayet düzgün ya da benim şu an bulunduğum yerdekiler böyle bilemeyeceğim.üniversite öğrencisi gibi bakımlı gençler davulun başında burda..
bizim memlekette de davul çalarak gelinir bahşişe..bursada da bir kez zile basarlar ramazan davulcunuz efendim diye gelirler bahşiş bile demezler manyak değiliz ya anlıyoruz neden geldiğini kapıyı açar bahşşini veririz teşekkür ederim efendim der giderler..ben küçükken osmaniyeden gelirdiler konyaya (Osmaniyeli varsa yanlış anlamasın,konyanın davulcuları oradan gelirdi) eğitimsiz olurlardı.kılık kıyafette sorunluydu anladınız işte .şimdiki davulcuların kılığı kıyafetide gayet düzgün ya da benim şu an bulunduğum yerdekiler böyle bilemeyeceğim.üniversite öğrencisi gibi bakımlı gençler davulun başında burda..
yani ben davulu nameli ezgili güzel çalıyor demedim şimdi ama en azından kibar burdakilerpark vallaa bizim burda çalan hiçte öyle çalmıyor..sanırsın dalga geçiyor..iki kişi dolaşıyor tahminim..boş tenekeye ardı ardına vurma gibi ses çıkıyor..eskiden böyle değildi..hel bi sene adamlar iftarda bile çalıyorlardı hergün bahşiş topluyorlardı...
Aslında konu benlik değil. Ama objektif yaklaşmak lazım.
Eğer "eski geleneklere gerek yok, artık çalar saat var alarm var telefon var, var oğlu var" diyorsak, namaz vaktini bildirmek için ezan okunmasına da gerek yok o zaman.
Caminin dibinde oturup ezandan bebeği uyanan insan da var, ama yerse o kalksın deyin.
Olmuyo işte o işler öyle, gelenek evet. Bazı sesler, gürültüler gelenek. Olduğu gibi bırakmak, ilişmemek lazım.
Delinin birinin gelip davul çalması başka birşey yanlız. Davulcular bu iş için geliyorlar memleketlerinden,siz evinizde yemek yerken o insanlar sokak sokak gezip insanları uyandırma hizmeti veriyorlar. Emeğe saygı lütfen. Bende bayılmiyorum ama 1 ay yahu 1 ay.
Benimde çocuğum var,bebekken uyandı Ramazanda birkaç kez ama öyle düzeni bozuldu vs diyemem,Ramazan bitince düzenine döndü. Davulcu gelmese bile sizin yemek hazırlarken yaptığınız seslere uyanabilir yani. Bebek bu mışıl mışıl uyuyacağının garantisi varmı?
ben sevıyorum o sesı kı senelerdır oruc olayınıda bıraktım, ama ınanın o sesı cogu gece duymuyorum bıle, bazen wc ye falan kalkarsam denk gelıyor o kadar .... hem her gun bır ton gurultuye katlanıyorken, ramazanın sembolu ıkı taktıkı tak takı da kafaya takmamak lazım bence
Yılın sadece 1 ayı çalınan davullardan rahatsız olmuyorum hatta bizim burada belediyenin bandosu geziyor sokak sokak, her gece Ankaranın bağları ile uyaniyoruz
ha bu senede aldım oğluma bir küçük davul işten babaannesine gidiyorum onu almaya yavrum çala çala geliyoruz evimize herkeslerde sen ramazan davulcusumu oldun diyorlar.. seviniyor hoşuna gidiyor keratanın.ve sadece davullada alakalı değil bu durum oğlum 5 yaşını bitirdi ama bebekliğinde tam uyutursun korna sesleri asker uğurlama ağlenceleri komşuların matkap sesleri .. ses her yerde yani bir davulmu battı gözünüze..
Allahtan bebeğim davul sesine uyanmıyor yoksa belki bende sinir olurdum.
Ama birgün davuldan değil ama tam sahurda uyandı eşimle sırayla yedik. :)
Şimdi büyüyünce yaşasın diyorsun e senin çocuğun küçükken başkasının büyümüş çocuğu var. :) Bu artık bir meslek, hiçbir işe yaramıyor olabilir ama gelenek görenek. Ramazan'da davul çalınmasın, camilerin hoparlörlerinin sesi kısılsın sabah ezanına çocuk uyanıyor vs. bunlar olmaz. Sen 1 ay çocuğunla idareediver veya çocuğu arka odada yatır vs. Yemeğini erken hazırla, son dakika ye gibi çözümler üretmelisin. Bu bir dert değil maalesef, yaklaşım ise bencilce. Benim çocuğum küçük.. Ee seninki büyüyünce başkasınınkini umursamayacak mısın? Ben de oruç tutmuyorum her gece o sesle uykum bölünüyor, dert değil.
bu gelenek insanları daha önceden hiç rahatsız etmiyordu
neden bi kaç senedir ediyor
insanlar rahatlarına çok düşkün oldularr da ondan sudan sebeblerle orucu terk ettilerde ondan
herkes için konuşmuyorum sağlık problemleri olabilir
ama yok dayaamıyrum yok susuz olmaz sigara içmessem ölürüm
gece birlere ikilere kadar tv izlerkende sabah erken kalkıyorsun dimi
sen o sesi duymak istemiyorum diyebilirsin blki
ama bende o sesi duymak istiyorum diyorum
mutlu oluyorum
canım davulcu kötü bişiy yapmıyo ki 11 ayda bir vuruyır davuluna çocuğunun kulağına pamuk yada başka bişiy tak bende severim davulu
Benim cocukta uyaniyo bazen ama beraber sahuru yapip oyle yatiriyorum,sizinki agliyosa haklisiniz tabi ama bu bi gelenektir bizim hosumuza gidiyo,ama her calmasinda bende biraz tedirgin oluyorum uyanicak diye,benim cocuk sıkıntı yapip aglamiyo ama kucuk bebekler birden korkabilor belki.
inan benim gibi yurtdisinda yasiyor olsan... hasret kalirsin böyle adetlere...
burda ne ramazan davulcusu var ne ezan okunuyor..... bence böyle sikayetçi olmak yerine mutlu olmalisin.
Davulcuyu ele geçirmek yerine gördüğünüz zaman rica etseniz biraz yavaş vurun rahatsız oluyoruz diye? Adamlar da ekmeklerini çıkarıyorlar ne yapsınlar. Zaten genel durumları belli.
bizim burda vermeyen vermiyor ben oruç tutmuyorum diyip kapıyı kapatanlar var söyleniyorlarsa da duymadım..herkes verecek diye bir mecburiyet yok ki..benim eşimde vermeyecek imkanı olsa ben verdirtiyorum valla..eskiden kapıya dilencide gelirdi ben valla bazen vermezdim inanmazdım..eğer ki davulcuya vermek istemiyorsam da vermem yani yalan söylemeyeyim..ben ramazan davulu faslını sevdiğim için veriyorum yoksa beni davulda uyandırmıyor hanipark işte söylemesine gerek yok kapıya gelmiş para diye, peki bu hizmeti ben mi talep ettim, kapına gelince vermeye mecbur gibi oluyorsun baskı oluyo, çoğu kişi ben tutmadım bile diyemiyo çekiniyo