bu septum rahimde perde sizde oldugunu nasıl anladınız da doktora gittiniz tam olarak nedir bu kendimiz tespit edebilir miyiz var olup olmadıgını
ameliyat olalı 60 gün oluyor hiç acımadı.tek kötü durum ameliyattan sonra akşama kadar anestezinin etkisindesin.ayağa kalkamadığın için sonda takıyorlar tuveletini yattığın yerden yapıyorsun.komik bir durum.pırt hortumdan aşağıya gidiyor.bide balon takıyorlar perde oluşmasın diye bence üniversitede olun ameliyatınızı çok rahat vede hiç para ödemiyorsunuz ssk lı olunca .ben memnunum.
Canım, bende ünv de ameliyat olmayı düşündüm ancak ünv rastgele canı istediği bir tarihte arıyor ve akşama gelin yatış işlemi yaptırın yarında ameliyatınızı olun diyor. Proflar giriyormuş ameliyata çok iyi olduğu söyleniyor. Senin nasıl yiğit bey girdi ameliyata önceden görüştün mü? Ben Birol bey'e muayene oldum, ameliyatıma kendisinin gireceğini söyledi ancak 2 kere aradılar ikisindede kısmet bu ya şehir dışında olmam sebebi ile ameliyat olmadım. Ben ameliyat olacağımın dr ileride de beni takip etmesini istiyorum.
arkadaşlar bende bu ayın 10 unda ameliyat oldum septumu kestiler ameliyat başarılı geçmiş fakat kahverengi akıntım geçmiyor miktarı değişken olarak nerdeyse hergün geliyor böle bişey yaşayanızınız varmı ameliyattan sonra yardımcı olursanız sevinirm...
Cnm ben de geçen ay histereskopi oldum..Ameliyattan sonra 10 gün devam etti kahverengi akıntı.Doktorum normal olmadığını söyledi ve doğum kont. hap verdi ve o şekilde geçti...geçmiş olsun..
peki kasık ağrıların oldumu canım?
Arkadasım gecmisolsun. İyiki hamile kalmamissin bu 7 ayda diyesim var. Isını tamamen sansa bırakmak demektir bu.
Bende de perde varmis. Varmis diyorum çünkü ben malesef 3 düşükten sonra öğrenebildim. Keske bana da daha oncesinde bir Dr söyleyebilseydi de o ameliyatı olsaydım.
Rahimde perde bazen infertikiteye de neden olabiliyormuş. Bende olmadı istediğim an hamile kaldın keske kalmasaymisim. Ciddi psikolojik yıkım çünkü, Allah hic kimseye yaşatmadın.
Ben o bahsettigin ameliyatı ( histereskopi) 2 kere oldum hemde. Hic korkulacak bir durum degil ve gayet basit bir islem. İsin ehli iyi bir Dr olursa cok rahat atlatirsin. Ertesi gun günlük hayatına devam edersin.
Ben istanbulda yasıyorum. Ben de cok araştırdım. Bu perde durumunun infertiliteye de besen olduğu icin tup bebek merkezlerinde cok daha sik yapıldığı ve bu nedenle kdr karın elinin daha iyi olduğu söylendi. Ben de istanbul kosuyolunda umut tup bebek merkezini sectim. Ve hic pişman olmadım. Burada bazı sıkıntı yaşayan arkadaşların hic bı sıkıntısını da yasamadım.
8 ay arayla iki kere oldum hisetereskopiyi. İkisi arasında korundun. İkinci histereskopiden sonra 2 ay korundum korunma sûrem biter bitmez hamile kaldım. Şükürler olsun31. Haftadayim her sey yolunda.
Çık uzun yazdın kusura bakma ana ayni dertten muzdarip olan arkadaslara mümkün olduğunca yardım etmeye çalışıyorum çünkü ben cok çektim.
Allahım sana da nasip etsin insallah.
Hayır kasık ağrım olmadı ama adetim çok ağrılı geçti..Bu ayda öyle olucak diye çok korkuyorum..Sende daha önce gebelik oluştu mu peki?
ewet canım daha önce gebelik oldu ama 7 haftalıkken kalbi durdu
Merhabalar.
Arkadaşlar çook çaresiz durumdayım...yaklaşık 7 ay önce gebelik düşündüğümüz için doktora gittik ve bize rahmimde perde olduğunu, hamile kalsamda düşükle sonuçlanacağını bu yüzdende ameliyat olmam gerektiğini söylediler. fakat ben ameliyatı göze alamadım ve şansımızı denemeye karar verdik. 7 aydır denememize rağmen hamile kalamayınca dün tekrar doktora gittim. bu sefer profesöre gittim ve doktor bey 4 boyutlu ultrasonda perdenin boyutunu ölçerek 2.5 cm olduğunu söyledi. bu yüzden hamile kalamayacağımıda belirtti. şuan çok endişeliyim.gerçekten 2.5 cm perde hamileliğe engel olacak kadar büyükmüdür? bu yapılacak olan ameliyatlarda rahim delinmesi gibi bir risk olduğunu duydum ve çok korkuyorum. ya böyle bişey olursa diye. ozaman hiç çoçuğum olmazne yapmalıyım ya?? ameliyat olursam kime olucam onuda bilmiyorum.. kocaelide yada istanbulda bu ameliyatı olan varmı?? ve kime oldunuz?? lütfen bayanlar yardım (
merhaba arkadaşlar
bende 1 yıllık evliyim bebek istiyoruz ama olmuyor. 6 ay önce kadın doğumdr gittim bebek istediğimizi ama olmadığını söyledik.ultrasonla baktı yumurtlama için kan tahlili aldı bir problem yok dedi. rahimde perde olsaydı onu görebilirmiydi.nasıl anladı dr lar sizde perde olduğunu.
buket merhaba canım özel msj yazamadım kusura bakmaşimdi senin rahimdeki perdeyle ilgili bir yazını okudum da merak ettim oldun mu sen ameliyat?gerçi bir sene olmuş baya zaman da geçmiş üzerinden.bende de aynı problem var.ben de kocaelideyim bende de perde varmış ama ben de kararsızım ameliyat olup olmama konusunda.bana fikir verebilirmisin biraz
merabalar bende histeroskopiyi 1kez oldum ama tekarar olmam gerktıgını soledıler sımdı laparoskopı ve hıstereskopıyı aynı anda olucam 13 subatta cok korkuyorum bu amelıytan sonra hemen halıme kalabılırmıyım korunma bıter bıtmez
merhaba arkadaşlar
bende 1 yıllık evliyim bebek istiyoruz ama olmuyor. 6 ay önce kadın doğumdr gittim bebek istediğimizi ama olmadığını söyledik.ultrasonla baktı yumurtlama için kan tahlili aldı bir problem yok dedi. rahimde perde olsaydı onu görebilirmiydi.nasıl anladı dr lar sizde perde olduğunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?