Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

en iyisini yaparsınız.. benim hiç anlatılan gibi korkunç geçmedi.. hiiç canım yanmadı.. dediğim gibi ilaç verildiğinde kasıklarda batma oluyor.. kramp giriyor gibi.. o da anlık zaten.. geçmiş olsun şimdiden.. ben 11. gün çektirdim..

korkma valla.. ben hiç okuduklarımdan da etkilenmedim.. sadece heyecan vardı bilmediğim için.. evet bizde bebek istiyoruz.. 6 yıllık evliyiz.. 2 yıldır istiyoruz.. eşimde varikosel vardı.. ameliyat oldu.. yeni düzelmeler var.. bende emin olayım diye hsg çektirdim.. açık çıktı şükür.. ben hormon testimi 3. ve 21. gün yaptırdım.. doktor mu dedi 4. gün gel diye.. ben 3. gün biliyorum.. aklını karıştırmak gibi olmasın ama bilgin olsun.. 3. gün istiyorlar hep.. geç kalmışta değilsin git bi kan aldır.. inş sizinde bebişiniz sizi fazla bekletmeden gelir..

arkadaşlar sakın ama sakın yorum felan yapanları duymayın ne olur ben oyüzden az daha vazgeçiyodum çektirmekten ne olur arkadaşlar sakın dinlemeyin ve biran önce çektirin ben bugün çekindim okadar korkuyodum ki duyduklarımdan dolayı ama vallahi 2dk birşey ve eğer sancılı adet görüyosanız inanın o bundan çok daha kötü ağrı değil bu sadece birazcık sızı okadar çok şükür benimde sonuçlar çok iyi çıktı lütfen çektirin

merhaba kızlar bend eadet düzensizliği nedeniyle doktora gittim ve allttan bakınca bi problem görmedi ultrasonla bakınca rahim şeklimi çengel şekline benzetti çocuk düşündüğünüz zaman rahim filmi çektirin dedi beni bi korku aldı tabi .Sizce ultrasonda bakılınca rahim şeklini %100 bilinebilir mi ve tüplerin tıkalı olup olmadığı hakkında bi bilgi verilebilir mi? sizce çektireyim mi rahim filmini Teşekkürler

Son düzenleme:

Evet hsg hem rahim şeklinizi hemde tüplerin tıkalı olup olmaması hakkında bilgi veriyormuş. Bende önümüzdeki pazartesi çektirecegim hsg, inşallah iyi sonuçlar alırım.:Saruboceq:

çok korkmana gerek yok bende çektirdim aynen adet sancısı gibi bir ağrı kasıklarda....
ama hemen voltaren iğne yaptırırsan kalçandan anında kesiyor ağrıyı ben dayanamadım ve yaptırsım...
hsg çekilirken de ağrı yok ama o ilacı içine verince biraz baskı hissediyorsun o kadar
bebişler için değer korkma ve git.......
aynı bende senin gibiydim anne olmak için değer herşeye.....

öncekle geçmiş olsun,
Eğer ki çocuk istiyorsanız rahim filmi hamilelik için çok önemli,rahmin yapısı,tüplerin durumu(açık-kapalı olması) hakkında kesin sonuca ulaşabilmek için, bu filmi çektirmeniz gerekiyor..bence hiç zaman kaybetmeden çektirin...

3 hafta önce çektirdim.dayanılmayacak bir ağrı değil, biraz cesaret hepsi bu...

teşşekür ederim adet gününün bitmesini beklicem artık peki siz nasıl aldınız bu kararı ultrasonda bi problem olduğumu ortaya çıkmıştı acaba ayrıca maliyeti ne kadar bu filmin?

benim için bu flim kabustu ne olacağını bilmeden gittim ve yanlız gittim adet sancısı çekmediğim için belkide bana çok ağır geldi.ilaç verildiği anda dünya başıma yıkıldı sanki masadan kalktım zorla giyindim ve fenalaştım bir saat gözlem odasına aldılar ve benim kanamam çok oldu... ama benden sonra başka bir arkadaşım çektirdi hiç anlamadım çok basitmiş dedi demekki kişiden kişiye değişiyor korkmayın arkadaşlar yazılanlardaki gibi bu şekilde tüpler açılıyormuş gerekiyorsa yaptırmak lazım ne yapalım kader..

teşşekür ederim adet gününün bitmesini beklicem artık peki siz nasıl aldınız bu kararı ultrasonda bi problem olduğumu ortaya çıkmıştı acaba ayrıca maliyeti ne kadar bu filmin?

canım ben yaklaşık 8 aydan beri korunmuyoruz ve hamile kalamıyordum,13 ocakta hamile kaldım ve düşük yaptım,doktora gittiğimde doktorum kafadan bişey yapmak istemediğini söyledi ve film çektirmemi istedi bu yüzden çektirdim.
Ayrıca bu film adetin 8 ile 10 arasında çekiliyor.
Maliyete gelince 220.00 tl ödedim filme.

Geçmiş olsun...

Merhaba ben dün hsg çektirdim ve korkulacak bişey olmadığını gördüm.O kadar büyük bir stresle gittim ki anlatamam. Sonrasında ise bitti mi yani deyince doktor güldü.
Merak edenler için anlatayım: Jinekolojik muayeneden daha hassas bi şekilde rahim açılıyor ve ilaç veriliyor. Ben ilacı hiçbir şekilde hissetmedim. Sonrasında bikaç damla leke olabilir dedi doktor o da olmadı.
. Ben Medicana' da yaptırdım. Maliyeti de bana fazla gelmedi. Emekli sandığı mensubu olduğum için 200 civarında bi ödeme yaptı eşim.

Düşük yapmanın nedeni neydi acaba, rahim şeklinden mi dolayı şundan soruyrum dr. rahim şeklini farklı bulunca düşük yapabilirsin diyince bu durumdan düşük yapanlar var mı diye merakımdan soruyorum. maliyetide gerçekten çok düşük deilmiş ya teşekkürler bilgin için en kısa zamanda bebeğine kavuşman dileğiyle

Son düzenleme:

mrb,jinekolojik muayenelerim normaldi rahmin yapısı vs...ama şöle bi şanssızlık yaşadım,grip oldum ateşim çok çıktı(38-40)direk özel bi hastanenin dahiliye servisine götürdü eşim, hamileyim die ilaç vermedi.ağrı kesici ateş düşürücü şeklince,bende o ateşle bebeğimi düşürmüş oldum canım.doktorum bu tür ateşli hastalıklarda bebek ya düşer yada sakat doğar dedi,bundan dolayı da bu filmi istedi.

ama ben derim hiç vakit kaybetmeden çektirmekte fayda var...net bilgilere öle ulaşmış olursun ,kafanda da sorun yapma sakın.her şeyin bir çaresi var...

hayırlı haberlerini bekliyorum.

hşk...

anladım canım herşeyde bi hayır vardır işallah son olurda sağlıklı şekilde bebeğini kucağına alırsın. ben de biraz önce geldim dr. çok iyi ilgilendi rahim şeklimin gayet normal olduğunu söyledi çektirmem için bi neden yok dedi . zaten ultrason aleti farklıydı karnımın üstünden deilde aleti içime sokarak ultrasonda baktı sanırım 4 boyutluydu o yüzden baya güvendim . zaten bana şeklini çizp ultrasanda gösterirken şekilleri karşılaştırdı. tşk. sanada bol şans güzel haberlerini bekliorum.:dance:

Arkadaşlar kiminizin hsg filmi ağrısız olmuş. benim ilk filmimde 5 dakika sürmüştü az ağrım oldu .sonuç olarak hsg cihazı görüntülü değildi.dr resmen tesadüf ilacı saldı içime hepsinide vemedi anlaşılan.sonuç kapalı çıkmıştı.eğer tüpler tıkalıysa açılırken ağrı çok fazla oluyor.ikinci hsg mde alet yerleştirilirken bile kameradan kontrol edildi.tüplerim tıkalı olduğu için bağıra bağıra çekildi hsg m ama tüplerim açıldı.özelde çektirmedim üniversite hastanesinde ücretsiz çekildim.

canımmm inşallah hepimiz için hayırlısı olur...güzel dileklerin için çokkk saoll

hşk

mrb arkadaşlar bende rahim filmi çektirdim ve sedasyon anestezi yaptırarak tabi bana toplamda 300 ytl mal oldu ama değdi size anlatayım daha önce anestezisiz çekilecektim ama benim önümde bi bayan vardı ve bizi iki şer kişi olarak aldılar içeri o benden önce yattı masa ya çok ta hevesliydi çekilmeye tabi nasıl bişiy olduğunu hiç bilmiyordu hemen dr çağırmadan yattı masaya nese bende içerideydim tam başladılarki seslerini çok net bi şekilde duydum aman tanrım kadıncağız resmen masada inliyordu ve aynı zamanda kıvranıyordu beni çağırdılar kadın masadan kakltı ve bayılacak gibiydi nese bende yattım masaya korkudan ayaklarım titriyordu dr fahmi açtı ve bana adet tarihimi sordu gebelik olabilir sizde dedi ve filmi çekmeden masadan kaldırdı son anda kurtulmuştum tabi daha sona test yaptım sonuçta bebiş fln yoktu ee bende o kadının durumunu görünce artık asla anestezisiz yaptırmam dedim ve eşim araştırdı özel bi labaratuarda anestezili çekildiğini öğrendik fiyatıda 300 ytl idi yapcak bişiy yok dedik ve anestezili yaptırdık valla onu bunu bilmem ama çok acı çektiren bi yöntem bence gözlerimle gördüm ben bunu..yani anlıyacağınız paraya kıyın ve anestezili yaptırın nasıl olsa bebek sahibi olmak için onca para dökecek değilmiyiz tedavilerin birinin ücretide bu olsun ne olur sanki ama yinede siz bilirsiniz tabi benden sölemesi.....

Bende P.tesi çektirecegim rahat geçirenleri okudukça kendime destek buluyorum arkadaşlar, ilaçları yazdırmak için doktora gittigimde bende sordum anestezili olanı, söyledigi aynen şuydu eger kendinde olursan çok çok daha iyi çünkü kendi arkadaşınında hsg filmini çekmiş çekerken abartmıyorum öksürtmüş ve tıkalı olan bir tüpünü bu vesileyle açmışlar.. Hem acı kısmı kişiden kişiye göre değişiyor ama birazcık katlansan senin için çok daha iyi olabilir dedi.. Bende salı gününe gerçekten ne hissettiklerimi yazarım artık.. Ama bu formda yazanlar bilmeyen kişiler için gerçekten önemli arkadaşlar.. Çok acı çektim şöyle böyle oldu diye yazılıyor ama bunu okuyup vazgeçenler bile olabilir.. Kendi adıma gün yaklaştıkça korku yaratıyor bu anestezili diye okuduklarım.. Hayırlısıyla atlatılır inşallah. Birde hsg yaptıran arkadaşlar ilaçları doktor iç kısma nasıl veriyor, hsg öncesinde nerenize igne vuruyorlar?

bugün rahim filmi çektirdim kzılar eğera det sancısı çekiyosanız bu ağrı yabancı gelmeyecektir benim gibi, adet sancısının çok daha şiddetlisi, bende ilaç içeri verilirken çığlık attım ama dayanılmayacak bi ağrı değil korkupta yaptırmaktan çekinmeyin inşallah çektiğimiz acılara değer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…