Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

İğne yapılmıyor hiç korkma. Rahimden ilaç veriliyor içeri; ama iğnesiz şırıngayla... İlaç tüplere doğru ilerlerken adet sancısı gibi bir ağrı oluyor sadece ama çok az bir süre (5-6 saniye). İşlem yapılırken bazı şeyler söylüyor ama kesin sonuç filmi alıp doktora gösterince tabi...

merhaba vıcdan bana yenı cektıler once dıazem vurup acılde yarım saat kalmamı ıstedıler yanı yarım saate yakın acılde yattım
ondan sonra amelıyat onlugu gıyıp fılm odasına gırdım basımda 1 hemsıre doktorum ve fılmı ceken bır bey cvardı fılm mamsasının uzerıne yattım cok korkuyodum
ve bana cok zor cektıler rahım donukmuş yapalacak ışlemı yanı ilacı bana tam 4 kez verdıler
işlem sırasında hıc korkma
fakat ılac verıldıkten sonra cıldırıyorum zannettım
aman allahım ne agrım oldu sonra agrı kesıcı verdıler serum taktılar
4,5
saat sonra cıktık hastaneden
tuplerım acık cıktı allahtan
gecen ay oldum
bu ayda 9 gun adetım gecıktı persembe gunu asım var rahım azı kanser asısı allahım ınsallah gebeyımdır dua edın allah yardımcıcnız olsun yanı hepımızızn vıcdancım sanada sımdıden cok buyuk gecmışler olsun
allah yardımcın olsun
:1no2::1no2::1no2:

slm arkadaşlar hatırlarsanız cumartesi günü hsg çektirmekten çok korktuğumu söyledim ve sizleden yardım almıştım çok sağolun arkadaşlar inannın sizin sayenizde bugün yani 1 saat önce filmi çektirdim...hep diyordum benim kadar korkan olmaz gerçektende filme giderken bacaklarım titriyordu...oysa abartılacakk bişey yokmuş önce beni film çekilen odaya aldırlar doktor, hemşire vs konuştuk hazırmısın dediler ben heyacanla hazırım dedim ve sırt üstü yatıyorsun dizlerini kırıkyorusun ve rahime bi alet yerleştiriyorlar,ordan da sıvıyı veriyorlar,sıvıyı verirken adet ğrısı gibi ağrın oluyor ama dayanılmayacak kadar değil tabiki ( abarttığım kadar) sonra filmi hemen çekip kalkıyorsun ama bunun içinde anastezi almak çok yersiz olur die düşünüyorum artık çünkü tebrüben oldu o yüzden böle rahat konuşuyorum ....benim şanssızlığım ilk çekimde tüplerimin ikiside kapalı çıktı ve çok korttum tekrar kas gevşetici iğne yaptı yarım saat sonra tekrar işlemi tekrarlayınca sol tüpüm allahtan açıldı ve hamile kalmak içinde tek tüp yeterliymiş... sonuç olarak sakın korkmayın inanın çok basit bir işlem...bu arada şunuda söylemede yarar bluyorum benim yaptırdığım cihaz yeni çıkmış o yüzden rahmi tutup şekil veren cinsinden değil sadece rahim içine bir alet yerleştriyorlar ve sıvıyı verip akımı bilgisayardan görüyorlar..sağlıkla kalın sakın korkmayın kızlarr......

çok geçmiş olsun cnm inşallah hayırlısı olur...

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım, internette staj notlarım için olgu sunumu ararken burayı buldum. stajyer doktorum, yazdıklarınızı okudukça daha iyi gördüm ki internet çok iyi bir paylaşım alanı olmasının yanı sıra kötü etkileri de var, onun için şöyle bir yorumyapayım istedim, herhangi bir rahatsızlığınızda internetten hastalıklarınız ile ilgili fazlaca araştırma yapmayın, biz artık hastaları hastalıklarının etiyolojisi, fizyopatolojisi hakkında ikna edemiyoruz, çünkü en kötüsüne şartlanmış olarak geliyorlar.

canım benimde hsg filminde tüpler kapalı çıktı şimdi ayın 10 unda ikincisini çektirceğim kas gevşetici iğneden bahsetmişsin iğnenin adı neydi ve birde iğne yerine kas gevşetici
hap içilebilirmi bilgin varmı

arkadaşlar bende ilk çektirdiğimde tüplerim tıkalıydı açık ameliyat oldum 2sene oluyor 6ay önce tekrar çektirdim tıkanma ihtimali oluyormuş ama ameliyat olduğuma okadar pişmanım ki buyazılar dan sonra bana doktor hiç film tekrarlanırsa açılır demedi allah odoktoru nası biliyorsa öyle yapsın bana buacıyı çektirdiya para almak için bende ona kan dım iyi doktor diye benden size tavsiye 1 2 sinin dediğine kan mayın ararş tırın

arkadaşlar merhaba bende ilk kez doktora gıdecem cuma gunu 9 ay oldu hamile kalamadım bı sorun mu var acaba dıye merak ediyorum benden ne gıbı seyler ıster acaba nasıl muayene eder bılen var mı sağlıkçı olmama ragmen cok korkuyorum

canım adetin bittikten sonra gidip çektiriyorsun sana hiç birşey istemiyor para hariç ama daha önce den tedavi başladı demi korkmana gerek yok ben 2kere çektirdim kendini sıkma

canım sen ilk defa gidiyorsun ben seni film çektirecek sin san dım pordon önce ilk muaniyeye başlar alttan yumurtalıklara bakıyor son ra tes istiyor senden kanda hormon değerlerine bakıyor sen git gerisi gelir

Canımm diazem yaptılar.kas gevşetici içilirmi die sormuşsun bilgim yok o konuda canımm.. Geçmiş olsunn inşallah hep beraber hayırlı haberleri alırız...

ArkadaŞlar cuma gÜnÜ doktora gıttım ve tek tÜpÜm kapalı dıe aŞılama yÖntemı falan dedı doktor benımde kafam karıŞtı,yumurtalıklara bakmadan nasıl bÖle bır kanıya varıyor..tÜplerımın ıkısıde tıkalıydı ama fılmden sonra sol tÜpÜm aÇıldı tek tÜple hamıle kalınabılırmı? Şımdıden teŞekkÜrlerr...

geçmiş olsun canım tek tüple hamile kalınıyo normal yoldan çok var öyle olan.hatta annem bile kardeşime tek tüpü açıkken hamile kaldıa.s

arkadaşlar rahim yapışıklığı olan ve normal yoldan hamile kalan varmı???

geçmiş olsun canım tek tüple hamile kalınıyo normal yoldan çok var öyle olan.hatta annem bile kardeşime tek tüpü açıkken hamile kaldıa.s

canımm çok teşşükkür ederim inan o kadar rahatladımki... o gün doktorum panik yaptı beni, iyiki sizler varsınız....

arkadaşlar rahim yapışıklığı olan ve normal yoldan hamile kalan varmı???

Canım bendede olmuştu kürtajdan sonra doktorum açtı onu şimdi yok çok şükür ama gebe kalmayı engellio tabi sendede mi var???

Canım bendede olmuştu kürtajdan sonra doktorum açtı onu şimdi yok çok şükür ama gebe kalmayı engellio tabi sendede mi var???

evet bendede var şuan maliyatı düşünmüyor dr önce iğne hap tedavisi uygulamak istiyor.olmadı sanırım ameliyat olcam.normalde ameliyat gerektiren bişi değilmiş.benimki aşırı kreçlenmeden kaynaklanan bir yapışıklık.%1 ihtimal bende çıktı mevlam hayırlısını versin.ameliyattan önce kalamadınmı sende?ameliyattan sonramı oldu yada çatlatma iğneleri oldunmu?büyük geçmiş olsun.

merhaba arkadaşlar bugün rahim filmi çektirdim size bilgi olsun diye yazıyorum .1 ay önce izmir tepecik doğum evinde hsg çektirdim çekim 5 dakika sürdü işlemin sonuna doğru az acım oldu .çekim makinası eski modeldi,soyunma odası diye bişey yok elbise dolabının arkasında giyiniyorsun tam kapının karşısında biri girse içeriye sizi görecek .filmi verdiler elime yanında rapor yok sonuç 2 tüpümde tıkalı görünüyordu .laporoskopi için gün verdiler .bu ayın 16 sına.
Neyse ben tatmin olmadım 9 eylül üniversitesine gittim .bütün tahlillerim tekrarlandı ,bugünde hsg çekildim hsg makinası son modeldi skopi ekranı vardı .ekranı takip eden bir başka dr filmin sağlıklı olması için pozisyonlarımı değiştirdi dr u yönlendirdi,yarım saat kadar çekim sürdü verilen sıvı çok zor geçti tüplerden ve ben çok bağırdm sıvı verilirken en son ağzımı kapattım elimle öyle bağırdım çok canım yandı ama tüplerim açıldı ALLAH a şükürler olsun çok dua etmiştim çok mutluyum .bir kaç gün sonra tahlil sonuçlarımı göstermeye gidiceğim.birde ben çekimden 3 saat önce 2 tane kas gevşeticide içtim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…