Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

:asigim:Selam canım bende senin gibii flimden önce hep kafama takıyordum felakett sorun yapmıştım kendıme ama hiç gerek yokmuş.:)anestezıcı koldan damar yolundan narkozu veririken 4 saniyede uykuya dalıyorsun ve daha sonra uyandırıyorlarr .genel anestezı ıle yaptırdım ben ...Benim odaya girmemle ayılmam toplam 15 dk.sürdü..15.dk sonra beni uyandırdılar :) sonra biraz dinlenme odasına alındım ve evime :) mutlu bir şekilde yürüyerek gittimm:) uyumak cokk güzel bişimişş hiçbir acıı,korkuu yaşamadan hersey olup bitiyorrr:jeyyar:

cok tskr ederım canım, dr konustum anestezıye gerek yok dedı ama bılmıyorum bakalım hayırlısı olsun, zaten esımle tartıstım sanırım artık devam edemıcem bebek konusunda fazla caba gosteremıcem, karar verdık esımle herseyı yarıda bırakıyorum kendılıgınden olursa olur olmazsada yapacak bsıey yok belkı tedavı surecım cok kısa ama bazı sebebler benı cok ama cok yıprattı o gucu devam etme gucunu kendımde bulamıyorum....

Selam bende cektirdim,bende cok korktum ve narkoz aldım 45 dk sonra kendime geldim kanam da yoktu,agrım da yoktu.hersey allahıma şukur temiz cıktı.Dilerim allahtan sizlerede rabbim en kısam zamanda bebiş versin,tabii benide unutmasın...

ben nazrkozla çektirdim .ama narkoz çok az veriliyor 15 dk uyandım daha sonrada agrım sızım olmadı keşki kafama takmasaydım dedim.benim doktorum narkozlu önerdi digerini düşünmedim.ama sonrasında agrı olmuyor.şimdiden geçmiş olsun .asıl önemli sonuç umarım iyi çıkar sonucun .benim perde septum görüldü çok bügük oldugu için 12 gün önce ameliyat oldum.herşey bebişler için saglıkla kalın...

bugün çektirdim ve temiz çıktı herşey çok şükür bu arada rahim filminden sonra normal hamile kalanlar çoğunlukmuş bununla ilgili bişey bilen varsa yazsın doktorum bana belkide bu günden sonra hamile kalabilirsin dedi inşallah da öyle olur inşallah Allahım tüm isteyenlere bebişlerini en kısa sürede veriri sağlıklı sıhhatli amin:CüvCüv:

Slm arzubeyda burada yeniyim bu rahim filmini ne için çekiyorlar vajinal ultrason yeterli olmuyormu?Ben çektirmedim.Bebeğim olmuyor prolaktin tedavisi görüyorum.Belki ilerde bu filmi ister doktor diye soruyorum.Beni aydınlatırsanız sevinirim

Bu arada kızlar inşallah en kısa zamanda bebişlerinize kavuşursnuz.Ben de tabiki.......

merhaba nergis.. hsg yani rahim filmini tüplerin açık olup olmadığını görebilmek için çekiyorlar.. normal muayene gibi sayılır.. herkese göre değişse de korkulacak bir durum değil.. spekulum takılıyor .. rahmi sabitleştirmek için başka bir alet daha.. sonra ince bir kataterle ilacı veriyorlar.. ilaç tüplere geçerken film çekiliyor.. her ihtimale karşı gerekli olan birşey.. en azından durumunu öğrenmiş olursun.. inş sende bebeğine kavuşursun bir an önce..

Gebe kalamadığım ıçın doktorum rahim fılmı ıstedi,bende bunun ne olduğunu dığer bayanlar gıbı araştırdım yalnız kımısı ağrı yok dıyor kımısı düşüp bayıldım dıyor .ben Çektırdıkten Şunu anladım kı herkezın vücudunun dayanıklık değerlerı farklı ımış .bazı arkadaşlar korkma dıyor ama korkulmayacak gıbı bışeyde değıl .ben merakıma daha fazla dayanamayıp Çektıreceğım hastanedekı hemşırelerle görüştüm ,hatta parası neyse verelım anestezı yaptırıyım dedım ama bana hemŞıre o anda doktor sızın reaksıyonunuzu ÖlÇÜyor ve tÜpler tıkalı deĞılse aĞrı Çekmezsınız demıŞtı bende ne gelır elden dıe mecburen sÖyledıklerıne uymak zorunda kaldım ÇÜnkÜ Özelde 350 ıla 500 arasında deĞıŞen rahım fılmı Ücretını ÖdeyemedıĞımden .ama araŞtırmam ıyı olmuŞ en azından fılmden hemen Önce aĞrı kesıcı ateŞ dÜŞÜrÜcÜ ıÇtım o Şekılde Çektırdım .ben dayanılmaz bır aĞrı Çektım arkadaŞlar adet sancısını aĞrılı geÇıren bayanlar bılır ondan bıraz daha fazla oluyor ama sonuÇta o aĞrıya magruz kalmak zorundayız ..tabı ben fılmden sonra kÖtÜ oldum bırde doktorda Çok Önemlı sızı telkın edıp sakınleŞtırmesıde etken benım doktorum tam bır canıydı ben orda can ÇekıŞırken bana baĞırıp ÇaĞırdı ıyıce psıkolojık olarak yıprandım zaten daha Öncesınde kÜrtaj gıbı bır geÇmıŞım var adamın o muamelesıde tuzu bıberı oldu .neyse sonuÇ olarak kasıklarda ve belde yarım gÜn aĞrı oluyor ama aĞrı kesıcılerle ıdare edılır .sonrasında sonucu almaya gıttık dedıĞım gıbı bana hemŞıre eĞer tÜplerın tıkalıysa aĞrı olur demıŞtı ya bende tabı merakla sonucu beklıyorum ÇÜnkÜ Çok aĞrım oldu ve aha kesın tÜplerım tıkalı dıe dÜŞÜndÜm .doktorun sÖyledıklerı benı rahatlattı en azından tÜplerım tıkalı falan deĞılmıŞ ..e Şımdı ben o hemŞıreye ne deyım hanı tÜpler tıkalı deĞılse aĞrı olmazdı ...neyse ben bunları neden anlattım dıĞer arkadaŞlar aĞrı olmadıĞını sÖylemıŞler aĞrıda oluyor demek ıÇın bÜnyeden bÜnyeye deĞıŞıyor bunu sÖyelmek ıÇın yazdım ..ve bayanlar eĞer Çektıreceksenız muhakkak Önlemınızı aln ya paranızı verıp uyuyun yada aĞrı kesıcı ıÇmeyı ıhmal etmeyın ..bılgınıze ....

Son düzenleme:
slm arkadaşlar ben 26 yaşındayım 6 yaşında bir oğlum var ikinci bebeği düşünüyoruz ama bir buçuk sene olasına rağmen olmadı çok iltihabım var daha tedaviye başlamadık ayrıca benim rahim ters ilk çocuğum oldu ama ikincisi biraz uğraştıracak galiba

arkadaşlar ben de gebelık için daha yenı tedavıye başladım 9aydır bebeğimiz olmuyodu prolaktınım 40.08cıktı onun için haftada 1 tane ostınez içiyorum onun dısında yumurta takıbı yaptı doktorum ve 12.gun yumurtam çatladı bu ay olurmu bılmem ama benden rahım fılmı istemedı suanda ben sordum o da somnrakı aşama onlar dedı arkadaşlar tuplerımın tıkalı olmadığını oğrenmemının başka bı yolu yokmudur yanı yumurtam olgunlaşıyor çatlıyor adetlerım çok duzenli ve ağrılı olmuyor yanı kan tahlıllerımden de sadece prolaktın bıraz yuksek çıktı onun dışında suan herşey normal gıbı yanı tek yolu rahım fılmımı ben de cok korkuyorum o fılmden ve tuplerımın açık olup olmadığını nasıl oğrenebılırım bende gebelık için uğrasıyorum neden benden istemedı aşama aşama dıyor ama insanın psıkolojisi dde kaldırmıyor nıye hepsını aynı anda istemedı?

merhaba herkese. bugün 1 de rahim filmi çektircem. yazılanları genel olarak okudum. kimisi acıyo dio kimisi hiç acımıo dio. sanırım yasayarak öğreneceğim. ama yine de cok korkuyorum :1no2:

Son düzenleme:
merhaba herkese. bugün 1 de rahim filmi çektircem. yazılanları genel olarak okudum. kimisi acıyo dio kimisi hiç acımıo dio. sanırım yasayarak öğreneceğim. ama yine de cok korkuyorum :1no2:

slm arkadasım,
ben gecen ay hsg cektırdım, 10 gun oncede laporoskopı oldum... ıkısınde de bır sorun cıkmadı...anestezı altında cektırıceksen korkulacak bırsey yok.. ben anestezı ıle cektırdım....oncesınde kabuslar gormeye baslamıstım ama bosuna kendıme stres yapmısım.uyudum ve uyandıgımda hersey bıtmıstı...ınşallah senınkıde boyle kolay olur ve sonucların temız cıkar....a.s.

canım az önce geldim hastaneden. bilseydim anastezi ile olurdum çünkü kimseyi korkutmak istemem ama resmen cıldıracaktım acıdan. kiminde hiç acımıyor ama ben resmen bittim. hastaneyi birbirine kattım çığlıklarımla. kimse kendini riske atmasın ve mutlaka anesteziyle yaptırsın lütfen. sakın bu riski göze almayın. çok pişmanım .yasadığım en büyük acıydı. hala etkisindeyim ve hala ağlıyorum. ağrı eşiğimde yüksektir. canım öyle kolay kolay yanmaz ama mahfoldum. kimisinde de hiç acımıyormuş ama benimki acıdı işte. önleminizi alın. ya mutlaka uyuştursunlar ya da anestezi alın kızlar. öpüyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. kadın olmak cok zor senağlama

sidelya mrh cnm nasılsın hatırladın beni umarım rahim filmi çektirmişsinn galiba bende çektirmiştim ama anestezi yaptırdım anlamadıydım inş.bi sorun çıkmaz bide filmden sonra hamiş olma ihtimalin çok yüksek biliyon dimi 3 ayiçinde ben 2 inci ayında kalmıştım ama düşükle sonuçlandı biliyosun inş.sende hemen kalırsın bizde bu ay çalışmalara başlıcaz artık 2 ay geçtibakalım hayırlısı olsun

canım benim hatırladım tabi. rahim filmi çektirdim. bi önceki yazımda yazdım yasadıklarımı canım. dilerim biran önce hamile kalırız da bu yasadıklarımıza değer. öpüyorum kuzum yaz bana gelişmeleri :teselli:

Canım geçmiş olsun bende cuma günü dr a gidicem büyük ihtimal pzt rahim filmi çok korkuyorum.Gerçekten çok mu kötü ?Ne kadar sürüyor

Canım geçmiş olsun bende cuma günü dr a gidicem büyük ihtimal pzt rahim filmi çok korkuyorum.Gerçekten çok mu kötü ?Ne kadar sürüyor

canım kimseyi korkutmak istemiyorum. sadece tedbir alın die söylüyorum. kiminin canı acırken kiminin canı acımıo. ama riske atma derim ben. gecmiş olsun canım

selam herkese, kızlar benim de adetime 2 gün var, olursam eger bitiminde ben rahim filmi çektireceğim ve çok korkuyorum, gerçi doktoruma sordum ağrılı birşey mi diye, ağrısız diyemem ama yeni bir cihazla yapılıyor artık daha ağrısız dedi...

benim ağrım olmadı canım.. biraz zaman uzadı bu yüzden de 3 tane ağrı kesici içtim onunda faydası olabilir bilmiyorum.. ama okuduğum gibi geçmedi sadece ilaç verildiğinde rahimde kasılma oluyor.. adet ağrın varsa o da fazla değil.. kiminin çok canı yanıyor bilmiyorum.. doktorunun dediği doğru arkadaşlarımdan da aynı şeyi duydum.. yeni alet konusunda.. normal sedyeye uzanıyor ve bacaklarını karnına çekip duruyorsun.. spekulum ve rahmi sabitlemek için bir alet daha takıyorlar.. sonra da ince bir kataterle ilacı veriyorlar.. ağrı ilacın verildiği an oluyor sadece.. rahim genişlediği için baskı oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…