Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

bidi senin çocuğun varmı rahim filmini neden çektirmiştin tüpler içinmi rahimde şekil bozukluğu içinmi

benim 1.5 senedir olmuyo hormonal bozukluk var bi de rahimde şekil bozukluğundan şüphelendi doktorum bakalım hayırlısı

bidi senin çocuğun varmı rahim filmini neden çektirmiştin tüpler içinmi rahimde şekil bozukluğu içinmi

yok hayatım bende hiçbir sorun yoktu.Bebeğimiz olmuyordu 2 senedir,doktorum tahlillerle beraber onu da çektirmemi istemişti.İçimiz rahat olsun diye o yüzden yani.a.s

allah tamamına erdirsin cnm çok çok sevindim kendiliğindenmi oldu yoksa aşılama falanmı benim filmden sonra galiba aşılama olacak

hayır aşılama olmadı canım kendiliğinden geldi,bize sürpriz yaptı :)) İyi ki de yapmış.2 kere aşılama yaptırdık biz geçen sene ama tutmamıştı ne kadar üzülmüştüm (

peki cnm aşılama zor bi işlemmi ya çok soru sordum ama çaresiz hissediyorum kendimi

yooo hayır hiç zor bir işlem değil.Nasıl yapıldığını biliyor musun ayrıntılı anlatayım mı

doktorunla gün için randevulaşıyorsun.Aşılamadan yaklaşık 3 saat önce labaratuarda eşin sperm veriyor.O spermler bir sürü işlemlerden geçiyor ve sağlam ve hareketli (!)spermler seçiliyor ve ince bir"termos" un içinde size veriliyor.Termosla verilmesinin sebebi spermlerin dışardaki sıcaktan etkilenip ölmemesi için.Belli bir sıcaklıkta yaşıyor ya onlar.Labaratuarla doktorun arası mesafenin yakın olması çok önemli çünkü labaratuardan alındıktan sonra aşılama işlemi yarım saat içinde yapılması gerekiyor.Normal muayene olur gibi bacaklarını açıyorsun,doktor şırıngaya benzer özel bir kanül yardımıyla ( ama bunun ucu spermleri yumurtaya en yakın yere bırakabilmek için çok daha uzun) rahme salıyor spermleri.Ortalama 40-45 dk dinleniyorsun ve yine yaşamına kaldığın yerden devam ediyorsun.Sonra da adet tarihini beklemeye başlıyorsun :))

kesinlikle öyle.Daha az acı diye birşey yok,bunda hiç acı hissetmiyorsun.Çok basit bir işlem

ya arkadaşlar çok teşekkürler verdiğiniz bilgi için hele bidi sen o kadar rahatlattınki beni karın ağrılarım hafifledi valla

rahatlamana ben de çok sevindim cnm benim.Sen rahat ol lütfen.İnan ki sıkıntılarımızın büyük kısmı psikolojik.

ya o ilaçlı suyu tazyikli verecekler fikri beni mahvetti spekulumdan çok korkmuyorum

arkadaşlar bişi sorucam spekulum takarken doktor aynı ultrasondaki gibi kayganlaştırıcı kullanıyomu yoksa öle kuru kurumu sokuyo o aleti?????????????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…