Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

bende rahim filmi cektirmeden önce cok arastırdım okudum ama bazı arkadaslar ya gercekleri yansıtmıyolar (cok acı verici falan diye korkutuyorlar) yada gercekten baska sorunları oldugu icin cok canları yanıyor. Ben gittim labaratuara bir jinekolog birde film ceken kisi vardı. Sana ameliyat önlügü giydiriyorlar sonra metal bir masaya yatırıyorlar tabi sen bu sırada ter atıyosun korkudan titriyorsun. Bir aletle rahmi asagıya cekiyolar sabitleniyo sanırım sonrada ilacı sırıngayla veriyorlar sonrada film cekiliyo. Ben dr elinde sırıngayı görünce simdimi agrılı kısım baslıyo dedim kadın güldü yok yok hepsi bitti cektik filmi dedi yani inanın hicbirsey hissetmedim. hic korkmaya gerek yok. beni cok korkuttular ama gercekten abartmıslar. Bende diger arkadaslar gibi korkarak girmistim ama gülerek cıktım. sonrada agladım bu kadar strese gerek yokmus diye :) ertesi günde ılgaza kayaga gittim :)))

arkadaşlar izmir'de nerde ve nasıl çektirebilirim HSG'yi?
9 eylül'de çektirsem öncesinde randevu mu almak lazım, bi de iyi bi doktor tavsiye edebilir misiniz izmirde?

Canım ben İrenbe'den Dilek Arslan'ı tavsiye ederim.Hem mükemmel bir doktor hem de hsg çekilirken birşey hissetmiyorsun.Ben daha önce ssk'da çektirmiştim müthiş canım acıdı. Dr Dilek HN.a ilaçlı hsg çektirdim,memnun kaldım.

valla kızlar bende dün çektirdim, bence bu kişiden kişiye değişiyor
benim baya sancılı oldu, özellikle ilacı verirken ani ve şiddetli bir adet ağrısı başladı
film sonrasında ağrıdan duramadım, soğuk terler döktüm ve tansiyonum düştü
hemen müşahadeye alıp serum taktılar
benden tavsiye filme girmeden 1 yada yarım saat öncesi ağrı kesici için
ne olur ne olmaz diye..
dediğim gibi kimseyi korkutmak istemem ancak kişiye ve rahime göre değişir ağrı sancı
ağrımın şiddetli olması tüplerimin açık olduğunu gösterir dedi doktorum, ve film çıkınca gerçekten açıktı elhamdülillah, herkese şifa diliyorum Rabbimden

çok geçmiş olsun eslem bende bu hafta çektireceğim umarım iyi geçer dua edin benim için..

asyacan film çektirmeden önce ağrı kesici falan aldın mı?

ben filmden 30dk önce agrıkesici aldım bir tane hic sakıncası yokmus sizde alabilirsiniz. Ben filmden önce anestezili istemistim cok agrılı oluyor diye sonra hemsire gerek yok bazıları cok abartıyorlar sen gelmeden 30dk önce bir adet agrıkesici al yeter dedi. Gercekten hic bisey hissetmedim.

evet bana da doktorum 1 saat önce gel sana ağrıkesici ile kas gevşetici bir iğne yapayım rahat ol dedi sanırım işe yarar

bende çrşmb günü çektirdim dr.da çok önemli iki hafta önceki tam bir kabustu yarıda kaldı zaten çekemedi gerizekalı dr. aptalın tekiydi zorlamaktan yara yapmış rahmimi beceremedi zaten bi işi.geçen hafta kendi dr.um çekti inanın buymuş yani rahim filmi okadar sorunsuz ve kısa sürdüki inanın geçen haftayla uzaktan yakından alakası yoktu regl sancısı gibi biağrı hissettim okadar toplasan 5 bilemedin 10 dk sürüyor zaten...dr.unuzu iyi seçin yaptıracak olan arkdşlar yaklaşım çok önemli kimisi öküz gibi muamele yapıyor zaten gergin oluyor insan iyice geriyorlar. dr tatlı dilliyse inanın işindede başarılı oluyor sizde daha az korku ve stres yaşıyorsunuzz...allah heryerde iyilerle karşılaştırsın.yaptıracak olan arkdşlar sakın korkmayın inanın aynı jinekolojik muayene gibi bişey

ben anestezılı cektırdım cok da rahatım hıc anlamadım her sorana da anestezı olmadan olmaz dıyorum tabı karar sızı anestezı olmadan zormus ayrıca narkozsuzsan ve kendını sıkarsan rahım zarar goruyormus.......yınede ağrı esığı yuksekse bılemem ama hassassanız anestezı derım...

Merhaba arkadaşlar,bende bu siteyi sürekli takip ediyorum yazmasamda,bende 1 senedir hamile kalmaya çalışıyorum 2 ay ilaç tedavisi gördüm çatlatma iğnesi yapıldı 1 sefer ama sonuç negatif dr'um da rahim fimi çekelim dedi zaten son 3 aydır istiyodu ama hep kaçtım ben ama gözümü kararttım çektiricem korkuyorum ama ne yapayım,bu kadar kişi çektiriyosa bende çektiririm herhalde,benim canım çok tatlıdır ağrı eşiğimde çok düşük ama vajinal muayenelerde çok rahatım şimdi karar veremiyorum anestezilimi çektirsem yoksa normal mi?Dr'um korkuyorsan anestezili çektir dedi ne yapsam?

o acı kişiden kişiye değişiyor canım ben de senin gibi çok korkuyordum dr uma anestezili çektirmek konusunda çok ısrar ettim fakat o kabul etmedi. değmez narkoz aldığına dedi. ona güvendim iyiki de narkoz almamışım. dayanılmayacak gibi bir şey değil. sen vajinal muayenede hiç rahatsızlık hissetmiyorsan bu onun bir gömlek üstü gibi düşün korkma ilaç ağrısına gelince o da ilaçı verdiği an bir sızı gibi oluyor kasıklarında adet sancısı gibi 1-2 dk. o kadar toplam masaya yatıp kalkman 10 dk falan bence narkoz alma derim gitmeden önce ağrı kesici ve kas gevşetici vurdur bir eczaneye o da senin rahat olman için başkada bir şeye gerek yok tabii yine son karar senin

Teşekkür ederim içimi birazda olsa rahatlattın,aslında araştırınca istisnalar dışında o kadar acı çeken yok gibi geldi bana umarım bende o istisnalardan olmam,yarın dr' a gidicem bakalım ne yapacağımıza karar vericez,günü belirlicez..Rahim filminin çekildiği ay korunmak gereklimi acaba,dr'um telefonda ilaç tedavine devam edicez dedi ama pek anlamadım..Birde merak ettiğim birşey var bir arkadaşım rahim filmi çektirmiş "rahmi dışarı çıkardılar film çekerken falan" dedi çok acı çekmiş o yüzden, böyle birşey varmı acaba?

kesinlikle öyle bir şey yok rahmi nasıl dışarı çıkarırlar bir düşünsene hiç mantıklı geliyor mu? rahim filmi çektirdiğim ay drum bana korunma sakın dedi. ama senin drun ne der bilmiyorum sen sorarsın artık hiç korkma bir an önce çektir. ve artık iyi ya da kötü hiç bir yazılanı okuma kafanda senaryo üretiyorsun çünkü. ağrı kesici ve kas gevşeticini vurdur git herşey çok kolay olacak bak göreceksin....

kesinlikle öyle bir şey yok rahmi nasıl dışarı çıkarırlar bir düşünsene hiç mantıklı geliyor mu? rahim filmi çektirdiğim ay drum bana korunma sakın dedi. ama senin drun ne der bilmiyorum sen sorarsın artık hiç korkma bir an önce çektir. ve artık iyi ya da kötü hiç bir yazılanı okuma kafanda senaryo üretiyorsun çünkü. ağrı kesici ve kas gevşeticini vurdur git herşey çok kolay olacak bak göreceksin....

Alllah allaha nasıl rahmi çıkarıyorlar bende çektirdim hiç öyle dışına birşey çıkmadı insanlar bunları nasıl üretilorlar şaşıyorum.

Banada mantıklı gelmedi kızlar ama yinede bi sorayım dedim sizlerede..

Banada mantıklı gelmedi kızlar ama yinede bi sorayım dedim sizlerede..

Sen hiç seöylenenlere kulak asma gayet normal birşey tahammül edilemeyecek birşey değil ama insanlar nasıl böyle korkutuyorlar çok kzıyorum böyle şeylere.

bence hiç korkulacak bişey yok sadece ilaç verirken çok az ağrı oluyor canım çok tatlıdır ama ben bile dayandım hayret ettim kendime doktor tamam bitti dedi şok oldum..

arkdaşlar ilk defa duydum bunu nasıl bişe bu ya ameliyat yani resmen neden yapılıyor bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…