Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

arkdaşlar ilk defa duydum bunu nasıl bişe bu ya ameliyat yani resmen neden yapılıyor bu

tüplerin acik olup olmadigina bakiliyor. kendini kasarsan cikan sonuc yüzde yüz kesin olmayabiliomus. anesteziyle olunca hem rahat hem kesinlik orani yüksek bence.
rahime bi alet takip iceri bir sivi pompaliyorlar. sivi nereye kadar yayilabilior bakiorlar. eger heryerden normal gecis yaparsa o sivi tüpler acik eger degilse bi yerde bi tikaniklik var demektir. bazen kücük tikanikliklari o sivi acabiliomus. ama ciddi kapaliysa laparoskopi yöntemiyle, göbekden rahimden ve karindan acilan bir delikten girip kapali yerleri acabiliolar.

benim gibi agir apandisit ameliyati gecirenlerin tüpleri yapisik oluyor. ve acilma ihtimali yok:KK43:

merhaba ben yeniyim aranızda ..doktorum bendende kanal filmi istedi ama bende korkanlardanım gecen ay erteledim ama bu ay cektircem galiba.korkuyorum ama deger tabi bende bi gun anne olcam insallah..allahım isteyenlere versin hepimiz bigun insallah anne oluruz.

Kızlar 3 gün önce hsg çektirdim.Reglin 8. günü diye özellikle dr. söyledi.1 hafta boyunca stresten perişan oldum.Çekim sırasında biraz rahatsızlık oluyor tabi ama 5 dak. falan sürdü.Narkoz,anestezi yapılmadı.İlaç verilirken karnımda bi dolgunluk hissi oluştu.Olabildiğince kendinizi rahat bırakın.Başka şeylerle ilgilenip algınızı dağıtmaya çalışın.Benim çekimimi doktorum yaptı.Zor veya rahat geçmesi sanırım doktorun becerisine de bağlı.

canım hiç merak etme hepimiz yaşadık o korkuları ama inan korktuğumuz kadar değil ve dayanılmayacak birşey değil.kalbini ferah tut ve daha fazla erteleme.çektir kurtul bir an önce kafandaki soru işaretlerinden.insan belirsizlik içinde daha çok stres oluyor.sağlıklı günler dilerim.

vicdan selam canim ben rahim filmi cektirdim seni korkutmak istemem ama inanilmaz aci veren bisey icinden bir parca kopariyorlar sanki rahimin icinde iki demir varken saga don sola don diyorlar o sekilde filmi cekiyorlar ben anestezisiz yaptirdim ve cikista bayildim.Mutlaka ikna et doktorunu anestezi icin canim

mehaycım nasıl olur ya bende çektirdim sakın kıpırdama dediler bana sen o acıya nası dayanabildin ayyyyyy ordaki personel ne acımasızmış aletlerle birlikte nası dönülürya hala aklım almıyo gerçekten büyük geçmiş olsun..:1shok:

Vallahi cnm ben ağrı,acı eşiği çok düşük ve panik bir insanımdır,dr'umda bu yüzden anestezili çekime yöneltti beni,iyikide öyle yapmışım diyorum hiçbirşey hissetmedim..

arkadaşlar ptesi bende rhim filmi çektirecem. ama 1 haftadır karnım ağrıyo stresten.
bana ayrıntılı anlatırmısınız nasıl oluyo mesela herkes ameliyat elbisesi giydimi yani tamamen mi soyunuyorsunuz? kaç kişi oluyo toplam kaç dakika sürüyo kaç kere ilaç veriyolar vs. biraz çok oldu ama inanın psikolojim bozuldu ya:

evet canım uzun bir elbise gibi birşey giydiriyorlar.Bir masaya yatırıyorlar,üstünde filmi çeken makina oluyor.Doktorun büyük bir şırıngayla ilacı rahmine vermeye başlarken o makinada filmi çekiyor.İlacın verilme aşaması biraz can yakıyor ama uzun süreli bir işlem değil.Hafif kanaman olabilir endişelenme.Doktorun hemen orda söyleyecek zaten tüplerin kapalı mı açık mı diye.Şans senden yana olsun canım.Benim hiçbir problem yoktu çok şükür.

bidi nerde çektirdin özeldemi ben devlet hastanesinde çektireceğim doktorum orda çalışıyo aslında muayenelerini kendi muayenehanesinde yapıyo ama bu tarz operasyonlarda hastaneye çağırıyo

evet ben özel hastanede çektirdim hayatım.İstanbulda yaşıyorum ben.Burda JFK Hastanesi var,doktorum ordaydı o zamanlar.Orda çektirmiştim.

ya bi atlatsaydım yemek yiyemiyorum 1 haftadır stresten sitede ayılanlar bayılanlar oldum diyenleri okudukça iyice korktum ya

aaaa hiç öyle korkutma kendini canım benim.O kadar da değil yani.Bazı insanların acı eşiği düşük olur canı çabuk yanar duymuşsundur ama abartıldığı gibi değil hiiiiiç korkma sen emi?yasakkelime

sağol cnm doktoruma sordum ağrılı olur dedi 1 saat öncesi ağrı kesici almamı önerdi sen ilaç falan aldınmı

bende dün çekildim rahim filmini ilk başta çok kötüydü ama korktuğum gibi değildi kesinlikle 1 saat önce ağrı kesici aldım ama sonda yı takınca mutlaka ağrı oluyo suyu verdiklerinde neredeyse hiç bişey hissetmedim gayet kolay oldu korkulacak bişey yok stres yapma yeter

hayır ben ağrı kesici almadım hiç,almam gerektiğini söyleyen de olmamıştı.O esnada bir faydasının olacağını pek sanmıyorum,psikolojik olduğunu düşünüyorum.Kafanda büyütme sakın,sonrasında "aaa hiç de korktuğum gibi değilmiş" diyeceksin.O spekulum denilen aleti takarken biraz acı hissediyorsun onu söyleyebilirim sadece.

hayır ben ağrı kesici almadım hiç,almam gerektiğini söyleyen de olmamıştı.O esnada bir faydasının olacağını pek sanmıyorum,psikolojik olduğunu düşünüyorum.Kafanda büyütme sakın,sonrasında "aaa hiç de korktuğum gibi değilmiş" diyeceksin.O spekulum denilen aleti takarken biraz acı hissediyorsun onu söyleyebilirim sadece.

valla rahatlatıyosun sagol bende bu ay cekilcem insallah dedigin gibidir bizde atlatır ve rahatlarız insallah.gerci ben okadar cok korkmuyorum artık alıstım bile oo gelsinde herseye razıyım...

ne demek rica ederim.Hepimiz herşeyimizi paylaşmak için burdayız:)) Ben de korktum ne yalan söyleyeyim, internette o kadar araştırdım ki adım adım başıma gelecekleri ezberlemiştim artık:)) Haliyle kasıyor insan kendini o esnada,herşeyi bilmek de iyi değil yani:)Bittiğinde eşim yanıma geldi hemen,başladım ağlamaya.Sinirlerim bozulmuştu.Ama geçti gitti işte bak,üstünden 1,5 sene geçti bile kızlar.Rahat olun gerçekten

Kızlar bana da doktorum "rahim filmine sıra geldi" dedi ama çok korkuyorum, sırf bu yüzden doktora gidemez oldum :KK43:

korkma hayatım sakın korkma.Seni korkutanlara da göz yumma.Kolay bir işlem inan bana

X