- Konu Sahibi hxuxrrem 2000
-
- #1.681
slm kızlar bende 15 aralıkta rahim film çekilicem rodyo mar fındıkzadede çekilenler varmııı ama ben bayan dr olsun istiyorummm
Arkadaşlar size tavsiyem anestezi almayın bu işlem çok kolay basit ve acısız inanın bana lütfen boşuna almayın anesteziyi
arkadaşlar bişey sormak istiyorum. bu gün doktorum rahim filmi çektirmemi önerdi. bende nete girip biraz araştırma yapmak istedim. sizin bu rahim filmini hangi sebeple çektirdiniz yada çektireceksiniz merak ettim benimkisi ile aynı sebep diyemi.
ben yaklaşık 8 ay önce bir dış gebelik geçirdim. ve vurulan 2 iğne ile dış gebelikten ameliyata gerek kalmadan kurtuldum. ve yaklaşık 4-5 ay iğnenin etkisi sebebiyle korundum. şimdi 2 aydır korunmuyorum ve bu gün doktora gittiğimde bir kist meydana geldiğini söyledi doktor. ve ayrıca tüplerimin kapalı olup olmadığını rahim filmi çektirerek görelim dedi. fındıkzadede bir yer önerdi. ağrısız 330 tl ye çekiyorlarmış. fiyatı da yüksek geldi baya. sizce bu film gerçekten gerekli mi. size hangi durum için önerildi acaba. çok korkuyorum ama sağlıklı bir gebelik için buna da katlanırım. görüşlerinize ihtiyacım var arkadaşlar...
arkadaşlar bişey sormak istiyorum. bu gün doktorum rahim filmi çektirmemi önerdi. bende nete girip biraz araştırma yapmak istedim. sizin bu rahim filmini hangi sebeple çektirdiniz yada çektireceksiniz merak ettim benimkisi ile aynı sebep diyemi.
ben yaklaşık 8 ay önce bir dış gebelik geçirdim. ve vurulan 2 iğne ile dış gebelikten ameliyata gerek kalmadan kurtuldum. ve yaklaşık 4-5 ay iğnenin etkisi sebebiyle korundum. şimdi 2 aydır korunmuyorum ve bu gün doktora gittiğimde bir kist meydana geldiğini söyledi doktor. ve ayrıca tüplerimin kapalı olup olmadığını rahim filmi çektirerek görelim dedi. fındıkzadede bir yer önerdi. ağrısız 330 tl ye çekiyorlarmış. fiyatı da yüksek geldi baya. sizce bu film gerçekten gerekli mi. size hangi durum için önerildi acaba. çok korkuyorum ama sağlıklı bir gebelik için buna da katlanırım. görüşlerinize ihtiyacım var arkadaşlar...
anestezi dediğiniz şey ameliyat anestezisi değil, sedamed denilen bir iğne hafif kısa süreli operasyonlarda kullanılan bi ilaç.hepi topu 10 dk sürdü. Eğer hastanın o anda çok acısı olabiliyorsa kendini kastığı için sıvı geçişi olmayıp tüpler kapalıda sanılabiliyormuş. Bu yüzdende sırf anestezili uygulayan doktorlarda var. Tabi herkes kendi bilir durumunu. Acı eşiği yüksek olanlar anestezisiz yaptırabilir ancak ben anestezili yaptırdım ve çok memnun kaldım sonrasındada herhangi bir ağrım sızım olmadı.
selam kızlar bende bugün çektirdim anestezili. eğer düşünen varsa kesinlikle anestezili öneririm çok rahattı. anestezi uzmanı şimdi vücutta sıcaklık hissediceksin dedi , 1 sn sonra hissettim gerisini hatırlamıyorum uyandığımda biraz saçmalamışım uyumaya devam etmek istemişim o kadar :)) bu arada benim tüplerde açık çıktı çok şükür
çok geçmiş olsun canım. ben 3 gebelik kaybı yaşadım hiçbiri dış gebelik değildi. sonuçta 2 kürtaj oldum. henüz korunma dönemindeyim önümüzdeki 3 ayda düşünmüyorum. bana drum tüplerde ve rahimde bir problem olmadığından emin olabilmek için rahim filmi istiyorum dedi. önümüzdeki adetten sonra çektiricem. ayrıca hamileliklerimden öncede çektirmiştim ama o zaman dr çok gerekli görmemişti ben hemen hamile kalamadığım için istemiştim. radyotom radyomarda fındıkzadede çektirmiştim çok rahattı o zamanki fiyatı 280 tlydi. sonuç temiz çıkmıştı. eğer oraya gidiceksen hiç korkma inan normal muaynede bile daha çok zorlanırdım. inşallah sonuçlarımızda temiz çıkar canım.
alyaya katılıyorumm haklısın alyacım cımcıme canım benım sen radyomarda cektırdın ...ve o dedın yer ıtınalı ve son makına ıle cekılen bı yer her yer radyomar dgll....
O acıdan bunu bılsın cektırcek olan arkadasalrr
rahim filmi için anstesi yaptırmak bana hata geliyor... ben de yaptırdım... ve ben hiç raatırmadan gittiğim için:))) ben normal ciğer filmi gibi sanıyordum.. cihaza yaklaştıracaklar çekecekler hehe o nedenle yanlız gittim herneyse nasıl olacağını öğrendiğimde bir an panikledim ama okadar rahattımki ya adet sancısı gibi bir ağrıdan başka ağrıda hissetmedim... yeni yaptıracak olan arkadaşlar panikle gitmesin tansiyonu düşenlerin çoğu panik sebebişyetiyle düşüyormuş zaten... sadece çektirip eve geldikden sonra karnımda acı oldu oda verilen sıvının kanallardan vurarak sert geçmesinden kaynaklanan acıymış. yani nasıl bir yerinizi bir yere vurursunuzda etiniz acır bir iki gün o şekilde karnınızın içi acıyor... çok acı çektiğini söyleyenlerin çoğu panikleyerek ve korkarak gidenler... panikleyip kendilerini sıkıyorlar bundan dolayı canları acıyor ve tansiyonları düşüyor baş dönmesinide bundan yaşıyorlar... korkmadan rahat gidin çok basit bir işlem... pipet kalınlığında bir şey le sıvı veriyorlar içinize o pipet kalınlığındaki çubuğu ben hissettim diyen yalan der... verdiği sıvıyı hissediyorsunuz evet o an yanmada yapıyor ama anlık ve inanın adet sancısından kötü değil... herşey rahatlığa bakıyor...
evet güzel bir noktayada değindin radyomarın makineleri dijital olduğu için gerçekten ağrısız çekiyormuş. yakın bir arkadasımda tecrübe etti ve onunda söylediği buydu ancak benim bursada aramadığım yer kalmadı dijital makineyle çeken yer yok. hatta bu teknolojiden haberleri bile yok.
canım ben çok okudum kimisi acıdan bayılmaktan söz ederken kimisi çok rahat geçtiğinden bahsediyor. acı duyulmasına etken başka faktörler var. dediğin gibi paniklemek, tüplerin açık yada kapalı olması, çeken doktor,makineler vs.. o yüzden herkes kendi kararını kendi vermeli diye düşünüyorum. belki benimde ağrısız geçecekti ama ben riske girmek istemedim. önceki sayfada da söylediğim gibi anestezi denen şey sedamed denilen basit bir iğne. bildiğimiz ameliyat anestezisi değil. zaten iğne olmam işlemin bitmesi ve uyanmam hepsi 10 dk sürdü. sonrasındada ne ağrı ne sızı. ben memnun kaldım ama herkes kendi kararını kendi verecek tabi.
canım bazıları bence gerçekden abartıyorlar... ve başkalarının paniklemesine neden oluyorlar.. benim yengende çektirdi onun bir kanalı kapalı çıkdı o bile ben bu kadar rahat olduğunu bilseydim daha önce gelir ertelemezdim dedi. korkudan ay erteledi. bilmiyorum acıya dirayetle alakalı bir durummu ama en önemli faktör kendini germeden paniklemeden doktora güvenilir bir yerde yaptırmak... demin bir arkadaşında yazdığı gibi bundan korkan hamile kalmayı çıkarsın aklından.. şuan son haftasını yaşayan hamileyim... son iki haftadır yaşadıklarımın yanında bir hiç rahim filmi... uyuyorsun uykunda ayağın kasılarak uyanıyorsun canın yanıyor.. ellerim haftadır uyuşuyor.. uykudan uyandırıyor. jarnımda kasılmalar başladı.. vucüt rahim kendini dooğuma hazırlama evresiymiş... evet ne yazıkki bayan olmak zor. canımız yanar kaş aldırırız canımız yanar ağda yaparız.. bebek isteriz biz çekeriz bayan olmak zor.. inanın herşey paniklemekle alakalı.. bilmemek bilmediğimiz şeydende korkmamızdan dolayı .... rahat olsun yaptıracaklar.. yoksa elbette diğer seçimler kişiye özeldir...
cimcimexxx bende şimdi eldim hsg den. anestezili çekildi ama korktum diğerinden. bundan sonraki 2. adetinde gel dedi doktor neden bilmiyorum sence niye bu kadar uzağa atmış olabilir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?