- Konu Sahibi hxuxrrem 2000
-
- #1.441
Kızlar size bir sorum olacak. Ben 5 sene önce gebe kaldım ama istemediğimiz bir bebekti aldırdık. Şimdi 5 aydır korunmayı bıraktım gebe kalamıyorum. Doktor hemen bir sürü tahliller yaptı hem bana hem eşime ikimizinkide mükemmel çıktı, herşey yolunda gözüküyor. Bu durumda doktor diyor ki o zaman bir de HSG yapalım bakalım tüplerin mi tıkalı? Ama tereddütlerim var 5 aylık denemeye olmuyor diye HSG çekilir mi daha erken degil mi? Şahsen hastane özel oldugu için tereddütte kaldım acaba dedim para için mi hemen HSG dediler Bu arada Medipol Hastanesinde HSG 330 TL + 45 TL de muayene ücretini alıyor doktor. Sizce çektirim mi bekleyim mi?
merhaba
ben de rahim filmi çektirdim 1 ay kadar önce fakat bunu aşılama öncesi doktor kontrolleri sonrasında yaptık.yani bizde de problem çıkmadı. ama biz 1yıl beklemiştik. doktorlar en az 1 yıl beklemeyelim diyor herhangi bir işlem yapmadan önce. yine de sen bilirsin rahim filmi çektireceksen de mutlaka anestezili çektir derim.o acıya katlanmak istemezsin...
mrb kizlar bnde 1 yili askin zamandr bebek istedgmden artik hsg zamani geldi dye dusundum ve cektrmeye karar verdim buludgum yerde ozel bi hastanede 250tl istediler esimle paylastim o da erteleyelim biraz dediama ben beklemek istemiyorum artik bi ay bile 1000yil gbi geliyo bana... size sunu sormak istiyorum bu hsg filmini devlette yda ssk kadin dogum hastanelerinde de cektrebiliyomuyuz ucretsiz yda dha dusuk ucretli, oluyo diyelim cektrsek sorun olur mu guvenli sonuc cikar mi ki??? var mi bi bilgisi olan paylasirsaniz cok sevinirim cok ihtiyacim var bu cevabaaaaa
mrb kizlar bnde 1 yili askin zamandr bebek istedgmden artik hsg zamani geldi dye dusundum ve cektrmeye karar verdim buludgum yerde ozel bi hastanede 250tl istediler esimle paylastim o da erteleyelim biraz dediama ben beklemek istemiyorum artik bi ay bile 1000yil gbi geliyo bana... size sunu sormak istiyorum bu hsg filmini devlette yda ssk kadin dogum hastanelerinde de cektrebiliyomuyuz ucretsiz yda dha dusuk ucretli, oluyo diyelim cektrsek sorun olur mu guvenli sonuc cikar mi ki??? var mi bi bilgisi olan paylasirsaniz cok sevinirim cok ihtiyacim var bu cevabaaaaa
arkadaşım hiç düşünme çektir.bende çektirdim.ben 1.5 yılda üst üste 3 kimyasal gebelik yaşadım.doktorum 3.den sonra rahim filmi dedi.bende senin gibi çok tereddüt ettim çektirsem mi diye.rahim filmim pek iç açıcı değildi.sol tüpüm tamemen kapalı sağ tüpümde tıkalıydı onuda rahim filmiyle açtılar.ve rahimde perde ve parçalar oldugunu söyledi doktorum.buyüzden kimyasal gebelik yaşıyorsun bebek rahimde perdeden dolayı beslenemiyor ve düşüyor ameliyatla almamız gerek dedi.hiç düşünmeden 1 ay sonra ameliyat oldum.doktor 3 ay korunucan dedi.ben dayanamadım 2 ay korundum.3.ayda yani geçen ay hemen hamile kaldım.allaha çok şükür şuan herşey yolunda.6 haftalık hamileyim.bebeğimin kesesini bile gördüm oyüzden hiç düşünme gerçekten bebekistiyorsan çektir hemen.tüplerin tıkalı olabilir.rahim filminde zaten büyük ihtimal açılıyor.benim sağ tüpümdeki tıkanıklık rahim filmiyle açıldı.ve adetimin bittiği gün hamile kaldım ilk günden.ilk gün oldugunu biliyorum çünkü beta hcg ve ultrason 6 haftalığı gösterio.ve hiç kimse korkmasın rahim filminden.abartılacak hiçbişey yok.en fazla 20 dk sürüyor zaten.en fazla adet sancısı gibi.ve sonrasında normal yaşantına dönüyorsun.ne bi ağrı ne bir sancı hiçbişi yok.ki ben okadar korkarak gittim
canim ya gercekten saol yuregime su serptin walla bnde tereddut ediyodum ama bunlari okuyunca cesaretlendim gerci doktorum bizzat kendi korkuttu beni ya yalniz gelme cok agrili sancili dayanirmisin felan dye.. nasi doktorsa dmi gerci filmi bile kendim istedim ona kalsa bekletcek daha ben int. okuduuklarimla benim icin bu asamanin geldigne karar verdim bde bana kim istedi filmi dyo ben istiyorum arastrmalarima dayanarak dedim bnde piskin piskin
zaten su filmi hayrlisyla bi cektreyim doktorumu da sutlayacagm...
ya umitlendim simdi insan o kadar cok hayalkirikligi yasayinca sanki hic hamile kalamayacakmis gbi hissediyor kendini
ne malum belki benim de filmden sonra hemen olur ayyy ne sevinirim yaaa esas tesekkurum o zaman olur tabi sezen arkadasim sana
canım vala dediğim gibi hiç düşünme çektir.bendede kafamı karıştırlar.çoğu dediki rahim filmini çocuğu olmayanlara çekerler senin düşüğün var ne alaka dedi.kimi dediki para için istiyor.en son başka şehirde arkadaşımın abisi dktr onu aradım sordum durumumu anlattım oda bana aynen hiç korkma çektir.rahim filmi tek amaçlı değildir dedi.hiç bir faydası olmasa tüplerini temizler enfeksiyon varsa ilaçla onlar gider daha kolay hamile kalırsın dedi.ve ben şuan hergün dktruma dua ediyorum.şuan bebeğimi ona borçluyum.ve hamile olduğumu duyduğunda inan benden daha ççok sevindi.bence sende doktorunu değiştir.1 yıldır olmuyor diyorsun her doktor 1 yıldan sonra rahim filmi ister canım o nasıl bir doktormuş yaa.ücretide seni hiç korkutmasın inan bebek için herşeye değer
cok tesekkur ederim canim beni ole motive ettin ki minnettarim sana.... cok sabirsizlaniyorum bi an once cekilmesini istiyorum artik... hem korksam da dedgn gbi bebis icin her aciya dayanilir sonucta film acisi ,bebisin gelmesini beklerken cektigm acilardan daha fazla olamaz nihayetinde...
doktorumu degistrmem zaten farz oldu bna canim cok ilgisiz ve bnce de bilgisiz ayrica..kucuk yerdeyim fazla secenegim olmadgi icin simdilik ona gtmek zorundayimhsg cektireym de bdha isim olmaz onla:)
icim bi rahatlasin istiyorum artik cok yoruldum her ay husrana ugramaktan cevremdeki baskilardan...
ben elimden geleni yapmis olayim da sonuc ne olursa olsun kabullenirim ALLAHTAN GELEN HERSEYI..
ben tedbrimi alayim takdir ALLAHIN..
beklemem gerekiyosa da eger cocuk icin yine beklerim zaten ama icim rahat etmis sekilde olurum en azindan..
tekrardan saol canim ilgin icin.. cektrdikten sonra tekrar burda bulabilirsem seni yazarim yine olur mu kendine ii bak HOSCAKAL SIMDILIK,,,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?