• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Rahim filmi çekilecek ve çektirmiş olanların paylaşım alanı

bende 4-5 ay önce çekilmiştim ve çok canım yanmıştı saniyelik bir acı fakat baya can yakıyo imkanı olan arkadaşların norkozlu çekilmesini tavsiye ederim.

slm arkadaşlar. ben dün hsg filmi çektirdim daha doğrusu çektiremedim. çektirecek arkadaşlar bence burda yazılanlara çok bakmayın. siz kendinizi zaten tanıyorsunuz acı eşiğinizi biliyorsunuz. bazıları adet sancısı gibi diyo bazıları canım çok yandı diyo.
amacım kimseyi korkutmak değil ama siz kendinize göre değerlendirin. ben alttan muayene olurken bile çok zorlanıyordum. acı eşiğimde çok düşük. buna rağmen anestezi almadan denedik ve ben işlemin ortasında avaz avaz bağırıp işlemi yarıda kestirdim. büyük aptallıktı narkozsuz yapmak. bugün tekrar anestezi altında yapılacak.

eğer korkuyorsanız hiç riske girmeyin. randevu alırken en baştan anestezi istediğinizi söyleyin. çünkü anestezi içinde bazı tahliller yapılıyor.

tekrar söylüyorum amacım kimseyi korkutmak değil bu çok kişisel bir durum herkes dayanabilir diye bir şey yok. benim yaptığım aptal bir cesaretti alttan muayene olurken bile ecel teri döken ben gidip bu işlemi yaptım.
bugün anestezi ile yapılacak ama dünden dolayı daha beter korkuyorum. tek umudum inşallah tüplerim açıktır.

allah hepinizin gönlündeki hayırlı muratları versin.

Canım çok haklısın bazıları acı çekmedin abartmayın felan diyor ama digital makine değilse ve tüpler tıkalıysa çok problem oluyor bende durumumu bilmediğim için anestezili oldum iyiki öyle yapmışım benim tüpler açık çıktı çok şükür darısı başına..
herkese anestezi tavsiye ediyorum boşuna strese de gerek yok 15 dk sürüyor sonrasında ağrıda olmuyor fitil kullanmıştım çok rahat geçirdim ben yani.

slm kızlar bende bugun hsg cektırdım ama malesef canım yandı hemde cok yandıı amacım korkutmak degıl ama acıya tahammulunuz yoksa anastezı ısteyın bence sonrasında benım goz kararmam vede bulantım oldu acıdan tansıyonum dusmus ama cektırmekte fayda var korkmayın sonucta 10 dakıkalık bır olay

slm kızlar bende dün hsg çektirdim gerçekten inanılmaz bir acıydı anestezi olmadım.o acıya dayandım hiç sesimi bile çıkarmadım çünkü biran önce olsun ve o masadan kalkıyım dedim toplam 5 dakika sürdü.ama içimden hep bağırdım.birde arkadaşlar çok pahallıymış ben muaneyle birlikte 350 ytl ödedim.ama neyseki tüplerim açık çıktı .herkeze geçmiş olsun.

Tamam arkadaşlar canınız çok yanmış olabilir ama bunu söylerken lütfen bu filmi çektirecek arkadaşları da düşünüp korkutmayın.Bir çoğu anasteziyle çekinin demiş ama bunu her doktor kabul etmiyor ki örneğin benim doktorum anasteziye karşı küçük bir işlem için seni riske atıp anastezi veremem dedi.Dolayısıyla ben de ona güveniyorum.Rahat geçmesini tabiki beklemiyordum ama keşke bu yorumları da hiç okumasaydım.Yine de sakin olup öyle gitmeye çalışacağım.

kızlar ben gecen hafta cektirdim...yemin ediyorum adetliyken daha cok sancı cekıyorum...hiç canım yanmadı..radyotom bu işte cok profesyonel cok ozenlı davrandılar...ilk once sohbet ettik baya rahatladım...ama benim tüplerim acıktı hıcbı sorun yok belki o yuzden rahat gecmıstır...ben bu kadar kolay olucagını beklememiştim.eve gelınce cok az sancım oldu biraz uyudum kalktım hersey gecmıstı kanamamda olmadı...anestezi parası vereceğinize adam gibi bi yerde cektirin rahat olun...radyotom da rahim sabitlemesi yapılmadan cekılıyo bu yuzden acı fazla olmuyo..spekulumla rahım agzını acıp kateteri sokuyolar ilacı verıyolar sadece 2 dk..dr. bu yontemı sadece biz ve capada bi hastane kullanıyo dedi.bunun için anstezi almaya gerek yok....

kızlar ben de çektirdim hsg, anestezi ya da ağrı kesici gibi bir şeyler almadım.
normal muayene esnasında takılan karter mi neydi adı ondan takıyorlar sonra doktor nefesinizi tutun diyor zaten her aşamasını söylüyor hastaların bu işlemden ürktüklerini doktorlar da biliyor. sonra da iki kez film çekiliyor. ama boyalı ilaç verilirken sadece basınçlı olduğu için küçük tuvaletim geldiği hissine kapıldım ve doktorum baştan böyle hissedeceğimi söylemediği için çok gerildim sonuçta muayene pozisyonundaydım ama ne ağrı hissettim ne sızı. sadece basınç hissettim bir şeyin içime dolduğunu hissettim o kadar. bence bunu abartmayın evet ben de çok korkmuştum ama çok kısa süren bir işlem bu. ve ben sürekli bebeğim için bebeğim için diye tekrarladım içimden, işe yaradı:)
sonuç ise bir tüpümün hafif tıkalı olduğu yönünde oldu. herhangi bir kanama, ağrı sızı vs olmadı. (internette doktor sitelerinde yazanlara çok da itibar etmeyin onlar en kötüsünü söylüyor oysa en kötüsünü herkes yaşayacak diye bir şart yok!)
ben de doktora gitmeyi kestim.
şu anda hamileyim doğal yollardan hamile kaldım. (doktorum aşılama demişti)
bazen her şeyi akışına bırakmak daha doğru oluyor.
korkmayın, ve eğer çok da gerekli değilse, 2 yıl gibi bir süre hamile kalmayı denemişseniz hemen gidip hsg çektirmeyin, birçok bayan 2. yılda hamile kalıyor ben öyle oldum mesela.
üstelik stres hamile kalmayı daha da geciktiriyor.
sakin olun, ilişki esnasında ve hemen sonrasında 20 dk ayaklarınızı duvara dikin, sonra da cenin pozisyonunda 3-4 saat sağ tarafınıza yatın.

nix ve şekercik yorumlarınızı okuyunca içim rahat etti teşekkürler.umarım benimki de sizinki gibi ağrısız geçer.Sonuçta birşeyler için zorluklara katlanmak gerekiyor.benim doktorum da anesteziye karşı.sadece ağrı kesici içip gideceğim bakalım artık.:Saruboceq:

Bu arada şekercik tebrik ederim hamileliğin için Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip ettin inşallah.darısı başımıza.

bende pazartesi günü çektireceğim doktoruma anesteziyi sordum hiç gerek yok istersen yaparım dedi ama 2 kat fazla para ödemem gerekiyormuş bende aslında acıya katlana bilen bir tipin iğne batması gibi oluyormuş bakalım inşallah iyi geçer...

valla ben çektirmişsem herkes çektirir,3 aydır korkudan hastane kapısından geri dönüyodum.salı günü çektirdim ve devlet hastanesi olmasına rağmen doktorda teknisyende inanılmaz anlayışlıydı,doktorumun eli çok hafifti,son ilacı vericem dediğinde şok oldum çünkü diğerlerini hissetmemiştim bile.inanın ben canımı alıcaklar diye gittim,ama aylardır çektiğim sıkıntıya değmezmiş.hiiiç korkmayın,gitmeden yarım saat önce bi ağrıkesici alın,bide o esnada başka şeyler düşünün,dua edin herşeyi yapın ama kendinizi asla kasmayın.hem bu kadarcık şeye dayanamıyosak biz nasıl çocuk doğurucazkaydirigubbakcemile3 geçmiş olsun hepimize.

Bu arada şekercik tebrik ederim hamileliğin için Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip ettin inşallah.darısı başımıza.

gerçekten korkacak bir şey yok ama insan internetten okuyunca doğal olarak korkuyor. ama bence fazlaca abartılıyor iğne acısı dahi duymuyorsun ben dikkat kesilmiştim özellikle ne kadar acı duyacağım diye, ama hiç acı duymadım tek duyduğum şey basınç oldu basıncın veriği rahatsızlık ve tuvaletimin gelme hissi. sadece bundan rahatsız oldum.

evet canım hamileyim Allah hepinize nasip etsin inşaallah:)
dediğim yöntemi uygulayın.
1 ayda hamile kalmayı başaracaksınız:)
valla...
sonra bana dua edeceksiniz.

bende pazartesi günü çektiricem sitedeki yorumları okuduktan sonra acayip tırstım ama sağol şekercik beni biraz olsun rahatlattın..ne olur dua edin lütfen ağrısız bir şekilde atlatayım şu işi arkadaşlar:(

korkmayın kızlar ya...
rahat olun.
kendinizi kastıkça doktorun işini zorlaştırır ve süreyi uzatırsınız.
ben ağrı kesici bile almamıştım doktor hiçbir şey söylememişti.
gerek de yokmuş.
hatta doktor baan teşekkür bile etmişti:) ne akdar sakin olursanız o kadar rahat geçecek bir işlem teknik olarak acı verseydi eğer doktorların tamamı anesteziye gerek duyardı merak etmeyin sadece psikolojik olarak acı duyulduğunu düşünüyorum acı duymayacağınıza inanırsanız duymazsınız.
hem her şey meleklerimiz için değil mi.
bir hastalığımız varsa onun tespiti için bu işlemin yapılması gerekiyor.
üstelik eğer hafif bir tıkanıklık varsa tüplerde bu işlemle kolayca açılıyor:)
pek çok bayan hsgden sonraki aylarda hemen hamile kalıyormuş bana hemşire söylemişti.
Allah hepinize melekler nasip etsin.
kolay yoldan hamile kalmayı nasip etsin.
benim önerilerimi dinleyin. ne kadar kolay hamile kaldığınız görecek ve şaşıracaksınız.mucize gibi bir şey. ben artık umudumu kestiğim anda hamile kaldım.

canım selam benım esımde balıkesırlı neysee senın sıkıntın ne nıye hamıle kalamıyosun hsg den sonra kaldınmıı -merak ettım benım polıkıstık overım vardı 3 ay catlatma ıgnesı oldum ama olmadı sonra hsg cektırdım doktor 2 ay tedavısız deneyın dedı bakalım bu ay noolcak

canım selam benım esımde balıkesırlı neysee senın sıkıntın ne nıye hamıle kalamıyosun hsg den sonra kaldınmıı -merak ettım benım polıkıstık overım vardı 3 ay catlatma ıgnesı oldum ama olmadı sonra hsg cektırdım doktor 2 ay tedavısız deneyın dedı bakalım bu ay noolcak

canım doktor bana bir tüpün tıkalı dedi myom var dedi aşılama yapıcaz dedi ama ben bi daha doktora gitmedim doğal yoldan hamile kaldım. bazen doktorlar çok abartıyor.
yani bende aslında bir sebep yok-muş.
bence tedavi süreci,nde hamile kalmak daha zor ben isyan ettim doktorlara güvenim kalmadı evde kendi kendime hamile kaldım işte.
ama kendime soğan kürü eşime keçiboynuzu kürü uyguladım ilişkiden sonra ve ilişki esnasında ayaklarımı diktim sonra sağıma dönüp cenin pozsiyonunda yattım. bunu denediğim ilk ayda hamile kaldım.
hsg bazen hafif tıkanıklıkları açıyormuş ama bende bir kanama olmadı mesela. hsgden hemen sonra bazı bayanlar hamile kalabiliyormuş bana hemşire söylemişti ama ben hsgden bi 6 ay sonra filan hamile kaldım. onunla ilgisi olduğunu sanmıyorum açıkçası. en azından benim durumumda.
bence tek sebep stres kızlar boşuna aramayın kendinizde bişeyler.
pko da tedavisi olan bir problem...
içinizi ferah tutun..

Back