- Konu Sahibi hxuxrrem 2000
-
- #2.441
slm kızlar sizleri bilgilendirmek için yazıyorum.Ben 1 yıl denemeden sonra her testi eşimle birlikte yaptırdımm.Her şey pozitif gözüküyordu.Sağolsun özel hastanede ki doktor HSG çektir tüplerde problem var mı bakalım dedi.Ben de çektirdim.Sağ tüp tıkalı sol açık gözüküyordu film de.Üzüldüm.Çektir ve adetinin 3.günü gel demişti..Ama bana çok şükür gitmek nasip olmadı.Çünkü adet olmadım.10 gün geçti doktora gitttim ve keseyi gördüm.En son adetim 11 eylül.HSG yi 19 eylülde çektirdim.Şimdi 8 hafta 3 günlük hamileyim.Sakın acı çekecekmiyim demeyin.Bende belkide ikiside tıkanıktı işlem sırasında biri açıldı.Nasipte varsa oluyor.İnşallah Allahım herkese nasip etsin.
merhaba arkadaşlar. Ben de çektircem ama öncesinde doktora muayene olmam gerekirmi. Yani enfeksiyon var ise çekilemiyormuş. Siz nasıl çektirdiniz. Doktorunuz baktımı enfeksiyon varmı yokmu diye. Bi de bu rahme taktıkları normal muyaneden farklı bişeymi? Rahmi öne çekiyorlarmış filan... Doğrumu tırsıyoruummm:18:
Merhaba arkadaşlar. ben de çektircem ama öncesinde doktora muayene olmam gerekirmi. yani enfeksiyon var ise çekilemiyormuş. siz nasıl çektirdiniz. doktorunuz baktımı enfeksiyon varmı yokmu diye. bi de bu rahme taktıkları normal muyaneden farklı bişeymi? rahmi öne çekiyorlarmış filan... doğrumu tırsıyoruummm:18:
Kızlar, bugün sabah rahim filmimi çektireceğimi yazmıştım önceden hatırlarsanız... Karar verene kadar çok düşünmüş, zar zor karar almış ve en sonunda randevumu almıştım. Dün gece uykularım kaçtı, yazılıp çizilenler, izlediğim videolar inanılmaz korkuyla dolmuştu içim. Hatta öyle ki sabah uyandığımda, ben bugün korkudan o masadan kalkıp geri dönmezsem iyidir dedim eşime. Hatta birşey olursa diye annem de geldi bizimle. Neyse gittik sabah 08.45 te beni içeri aldılar. Kalbim küt küt atıyor, annem ardımdan dua okuyor. Neyse içeride kabinde alt bölümümü çıkarıp üzerime önlük, ayaklarıma temiz ve dezenfekte edilmiş terlikleri giyip odaya geçtim. Cevat Hoca geldi yanıma, işlemden bahsetti, merak ettiğim birşey olup olmadığını sordu... Biraz rahatlattı beni tabi ama, heyecanlıydım hala. Neyse sonra masaya uzandım ama öyle jinekoloji masası gibi ayakları havaya dikmeli değil, bildiğiniz uzandım oraya. Sonra hemşire hanım geldi, önce yukarıdan görüntüleme yöntemi ile karnımdan film çekti. Sonra doktor Cevat Bey geldi, aletleri yeni paketinden çıkarttılar. Bacaklarımı karnıma doğru çekip hafif yana açmam istendi. Sonra başlayabiliriz dedi ve başladı. Alttan bir alet yerleştirdi, vajinal ultrason muayenesi esnasında duyulan hissiyattan bile hafifti. Sonra ekrandan izlemeye başladık. Tüplerimi gördüm, aynı zamanda ilacı da vermeye başladı, ilacın tüplerden gidişini izliyorduk, izlerken aynı zamanda anlatıyor da doktor. Görüntülerin resmini kaydettiriyor hemşireye. İlacın geçişini izliyorduk hep beraber. Sonra doktor dedi ki işlem bitti, yukarı doğru kayabilirsiniz. Nasıl yani dedim bitti mi,bu kadar mı?Evet, bu kadar. 5 dk. bile sürmedi. Belki 3 dk... O an ağzım kulaklarıma vardı sevinçten.Evet hiç mi hiç acı, yanma vs. duymadım, inanılır gibi değildi bu benim için Ama dedim ki doktora hiç okuduklarım gibi olmadı, hiçbirşey hissetmedim. O da insan kendini ne kadar rahatlatmaya çalışsa da yine de tedirgin oluyor tabi, ben de dişçimin koltuğuna oturunca aynı korkuyu, heyecanı yaşıyorum dedi Bir de bizim cihazlarımız en yeni teknoloji ile, onun da etkisi var tabi dedi, bir tek burada var bu cihaz dedi... Ben de dedim ki doktora, eve gider gitmez kadınlar kulübü diye bir forum var internette oraya yazacağım Cevat Hocam dedim, gülümsedi Sonra teşekkürlerimle ve yüzümde bir tebessümle çıktım odadan. Üzerimi değiştirip eşimin ve annemin yanına gittim, iyi olduğumu görünce onlar da sevindi tabi Olanları anlatırken sonuç raporum da geldi bile... Herşey normal, tüplerim açık Sevincimiz daha da arttı böylece... Yani kızlar diyeceğim o ki, bütün korkularım, endişelerim ve ertlemelerim boşunaymış. Sakın korkmayın ve ertelemeyin sizler de. Hatta imkanınız varsa benim yaptırdığım görüntüleme merkezine gidin, ağrısız, acısız ve son teknoloji Bu arada sonra Cerrahpaşa'daki doktoruma gittim sonucu göstermeye, önerdiği merkez ve doktor için teşekkür ettim, bana dedi ki benim kardeşim, daha doğrusu kuzenim dedi vajinismus problemi olmasına rağmen gitti oraya ve hiçbir acı, rahatsızlık hissetmedi, düşünün artık dedi. Dedim o durumda bile hissetmemiş yani, bravo E artık kızlar siz de korkusuzca gidebilirsiniz yani
Benim Cerrahpaşa'daki doktorum da RADYOTOM'u önerdi, kendi kardeşi de oraya yaptırmış hatta, o yüzden ben de oraya gideceğim birkaç aylık ertelemem sonucunda. Pazartesi yada salı günü, adetimin 5 veya 6. günü yani. Randevu almadım henüz, yarın aramayı düşünüyorum... Kredi kartı taksitlendirmesi yapıyorlar mı acaba? Bilgin var mı canım?
TATLIM İNAN BEN SPKEULUMDAN ÇOK KORKUYORDUM YANİ ONUN KORKUSUNDA İLACIN ACISINI DÜŞÜNEEMİYORDUM BİLEE.....OKADAR ÇOK ARAŞTIRDIM ..OKUDUM...ARAMADIĞIM ÖZEL HASTANE KALMADI BİLGİ ALMADIĞIM YER KALMADI (ÜMRANİYE-ÜSLÜDAR-KADIKÖY)HEMEN HEMEN TÜM ÖZEL HASTANELERİ ARADIM VE BİLGİ ALDIM!... İNANA YOKTU YANİ BÖLE BİR KORKU ... NERDEYSE VAZGEÇECEKTİM ÖLE BİR KORKU 2 GECE RÜYAMLA HSG ÇEKTİRDİĞİMİ GÖRÜYODUM..GECE UYANDIĞIM DA TERDEN SU İÇİNDE KALDIĞIMI BEN BİLİRİM BUNU YANIN DA SİTRESİ DE CABASI..GİTTİK FİLMİ ÇEKTİRMEYE DETAYLI ANLATIYORUM ÇÜNKÜ MERAK EDEN ÖZELLİKLE BENM GİBİ OLAN ARKADAŞLAR DİKKATLİ OKUSUN DİYE.
OKADAR ETKİLENMİŞİM Kİ BİR DE TÜPLERİM KAPALIYSA NE OLACAK _?_? DİYE EŞİME GEREKLİ GEREKSİZ ONSA SORU ADAMCAĞIZI BUNALTTIM HEP BOŞAYMIŞ ARKADAŞLAR..
FİLM ÇEKTİRMEYE GİTMEDEN ÖNCE 1 SAAT YAKLAŞIK OLARAK MAJEZİK İÇTİM .. SPEKULUMU HİSSETMEDİM BİLE BEN ŞU MAKAS GBİ BİRŞEYLE SIKIŞTIRMAK MI RAHİMİ TUUTMAK MI BİLMİYORUM HATTA BİR ARA OKUYANLAR BİLİR YAZILARIMI RAHİMİ ÇEKİYOLAR SANIYODUM İNANIN ARKADAŞLAR SPEKULUM DAN SONRA SADCE KARNIMA (( Çok şiddetli gaz sancısı, adet sancısı gibi bir ağrım oldu meğer o sırada doktor ilacı vermiş ben çok kasmışım kendimi )DOKTOR BİTTİ DEDİĞİN DE İNANAMADIM O MAKASIN MI ŞIKIŞTIRMAIN MI ONU HATRLAMIYORUM BİLE..NASIL HİSSETMEDİM CİDDEN Kİ BENM DE RAHİM ÇATIM DAR DİYE BİLİYORDUM VE 2 KAT FAZLA KORKUYORDUM ..HATTA DOKTOR İLAÇDAN SONRA SPEKULUMU ÇIKARMADI ÇOK KASTIN FİLM BOZUK ÇIKMIŞ OLABİLİR DEDİ BEKLEDİK ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN ULAŞMIŞ VE GEREK KALMADI ÇIKARDI SPEKULUMU BUARADA O SANCI DA EN FAZLA 20-30 sn sürdü..ben eve dönüş iin kapıda taksi bekletecektim gülüyorum şimdi kendime arkadaşlar la hastaneden çıktık 2 saat ümraniyeyi altına üstüne getirdik :)))) demem o ki kızlar lütfen rahat olun ben kastığım halde böyleyse rahat bırakırsanız gerçekten acınız olman DÜN BU OLAYI YAŞAYAN BİRİSİ OLARAK SÖYLÜYORUM Kİ .. KESİNLİK LE İYİ DÜŞÜNÜN ..HEPİNİZE GEÇMİŞ OLSUN UMARIM AĞRINIZ AZ SONUCUNUZ AÇIK ÇIKAR...
Arkadaşlar baslığı görünce deneyimimi paylaşmak istedim..
3 ay klomen kullandım, 2 ay doktora gitmeye ara verdim.
zaten doktorda rahim filmi çekeceğini söyledi..çünkü her ay gayet güzel yumurtam gelisiyodu ama hep bi tane..
sonra rahim filmi çekildim..filmi özel hastanede 210 lira vererek çekildim, şunu da belirteyim, aynı hastanenin bi şubesi 400 lıra isterken, dier subesi devletin bir kısmını ödediğini söyleyerek 210 lıra istedi..o yüzden iyice arastırın derim.
ve rahim filmi çekilirken ufak bi doz madde verdiler..15-20 dakkalık baygınlık sağlayan bise..anestezi değil yani..uyandığımda filmim çekilmisti..onun stresini acısını yasamadım ve kesinlikle sizlere de tavsiye ediyorum..
filmi çekildikten sonrakı ay doktor klomen verdmedi,oluşuna bırakalım bu ay, adet olunca gel dedi..adet oldum gittim ,klomen verdi .kontrole gittiğimde yumurtam sadece 16 mm idi ve kendiliğinden çatlamıstı..
ve o ay o yumurtayla hamiş kaldımümidinizi kaybetmeyin, herseyin bir zamanı var, her belirtiyi hamıslığe yorumlamayın çünkü cok yıpranmıstım ben..
vede son olarak dahim filmi çekildikten sonra hamıs kalma sansınız gerçekten artıor, çünkü tüplerde yapısıklık varsa o açılıyor..
en kısa zamanda hayırlısıyla sizinde göbüsleriniz dolar insallah:26::26:
Canım, bu filmi zaten doktorun yaptırmanı istemiştir senden, sorun teşkil edecek birşey yoktur da istemiştir muhtemelen. Enfeksiyon olayını bilmiyorum açıkcası. Bak ben önceki sayfalarda deneyimimi paylaşmıştım, bir oku istersen, fikir olur sana da, korkma sakın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?