Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar bugün kkda gebelik bölümünde gördüm eski bir habermiş ama ben yeni gördüm.21+6 haftada dogan kız cocugu yaşıyormuş.dünyanın en erken doğan ve yaşayabilen tek bebeğiymiş.1800gram cıkmış hastaneden tabi sonrası hakkında bilgim yok inşallah sağlıklıdır.hep merak ederdim bizim kadar erken doğurupta yasayan bebek varmı diye.ama inşallah bundan sonraki bebişlerimiz zamanında doğup sağlıkla büyürler AMİN.

ben görmedim bu konuyu ama şanslı bebekmiş ben dünyanın en erken doğan ve yaşayan bebeğin hindistanda olduğunu biliyordum tam 19 haftalık müthiş birşey :1shok:

Canım Allah analı babalı buyutsun.. Tam olarak 36 haftanda dogum yaptın sımdı sen dımı... Bebek kac kılo dogdu adını ne koydunuz. hersey yolunda mı:. Kızkardesımde Persembe aksamı dogum yaptı senden bır gun once. Onun da sutu cok az gelıyor ve gogus ucu cıkmadıgı ıcın bebek ememıyor. dun hemen pompa aldılar bıraz ıse yarar gıbı oldu dıyor.
2 gundur sut konusunu arastırıyorum kardesım ıcın. Kesınlıkle humana still tea kullanmalısın. Sutu arttırıyormus. Hem semınerde soylemıslerdı hemde herkes onu yazmıs ve bol bol su ıc...

canım ben 39 haftanın bitiminde doğurdum. mucize gibi.Allah izin verdi.3100 gram doğdu.adını elif beyza koyduk
çok şükür her şey yolunda.bebeğim sağlıklı.bende pompayla uyraştım.bugün biraz sütüm geldi.çok şükür.sütü ve suyu çok içiyorum.faydası oluyor.

canım ben 39 haftanın bitiminde doğurdum. mucize gibi.Allah izin verdi.3100 gram doğdu.adını elif beyza koyduk
çok şükür her şey yolunda.bebeğim sağlıklı.bende pompayla uyraştım.bugün biraz sütüm geldi.çok şükür.sütü ve suyu çok içiyorum.faydası oluyor.

gözün aydın canım ,:lepi:allah analı babalı büyüsün...:emir_bebek:inşallah burdaki arkadaşlarımızın hepsinin böle haberlerini duyar mutlu oluruz...kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile2:ecrin_bebek::emir_bebek::icecream:BİRÇOK BEBEĞİMİZ OLUR...

elif beyzayı öp benim için.:ecrin_bebek:canım sen dikiş alındıktan bir hafta sonra doğum yapmıştın dimi.dikiş alındıktan sonra prolem olmadı yani.bol bol sütün gelir inşallah.beslenmene dikkat et bu aralar.
bugün kimse yok galiba kıslarrrrrrrr

hihoyyytcanım benim senin adına o kadar çok çok çok sevindimki Allah sana bebeğinle beraber sağlıklı mutlu uzun uzun ömürler nasip etsin.. minik meleğinle bir ömür boyu mutlu ol canım..inşallah senin gibi hepimize Allah bu güzel olayı yaşamayı minik yavrumuzun mis kokusunu duymayı.. analık duygusunu daha önce yaşadığımız gibi acı bir şekilde değilde Rabbimin bize verdiği dünyanın en güzel varlığını kucaklayarak onu tüm benliğimizle hissetmeyi nasip etsin inşaaaalllaaaahhhhhh........:Saruboceq:
gülen yüzün solmasın en kötü günün böyle olsun arkadaşım.. kaydirigubbakcemile3

allah o kokuyu hepinize nasip etsin. ama ümidinizi kaybetmeyin.herşey düzeliyormuş.

hihoyyytokadarrrrrrrrrrrrrrrrrr cokkkkkkkkkkkkkk sevindimki anlatamam.ne güzel masallah:nazar::nazar: süt için humananın cayı cok işe yarıyor mutlaka kullan arkadasım cok yararını görmüştü.hersey gönlünüzce olsun.kızının adı ne koydunuz.dileklerin için sağol inşallah hepimize:Saruboceq:
barış bebekten ve hiddenisko arkadaşın bebeğinden sonra topiğin ilk kız bebeği:teytey::teytey::teytey:

teşekkür ederim canım.darısı hepinize kızımın adı elif beyza.

tebrik ederim arkadaşım yavrunuzla bir ömür boyu sağlıklı ve huzurlu yaşarsınız inşallah humana iç mutlaka faydasını görürsün öptüm seni ve bebişi:asigim::1hug:

hadi darısı sana.Allah yardımcın olsun.bebeğini kucağına alınca bu sıkıntıları unutuyorsun.

kızlar bugün kkda gebelik bölümünde gördüm eski bir habermiş ama ben yeni gördüm.21+6 haftada dogan kız cocugu yaşıyormuş.dünyanın en erken doğan ve yaşayabilen tek bebeğiymiş.1800gram cıkmış hastaneden tabi sonrası hakkında bilgim yok inşallah sağlıklıdır.hep merak ederdim bizim kadar erken doğurupta yasayan bebek varmı diye.ama inşallah bundan sonraki bebişlerimiz zamanında doğup sağlıkla büyürler AMİN.

canım evet bılıyorum ben onu y.dısında oldu bu olay.22 haftalık

arkadaşlar ben geldim .dün sabah 12 de çıktık.minicik güzel bir kızım oldu.evdeyiz.süt gelsin diye uğraşıyoruz bu seferde ama çok güzel bir duygu.Allah hepinize bu güzellikleri yaşatsın.

Hoşgeldin Allah analı babalı büyütsün sağlıkla inşallah !
Gözünüz aydın arkadaşım!

elif beyzayı öp benim için.:ecrin_bebek:canım sen dikiş alındıktan bir hafta sonra doğum yapmıştın dimi.dikiş alındıktan sonra prolem olmadı yani.bol bol sütün gelir inşallah.beslenmene dikkat et bu aralar.
bugün kimse yok galiba kıslarrrrrrrr

çok fazla yazmıyorum.dikiş alınacaktı.ama doktor sezeryan sırasında alırız dedi.boşuna sıkıntı yaşama dedi. beyzamda teyzelerini öpüyor.

saliha canım güzel haberlerin bizi mutlu ediyor
yumurcağını bizim için de bol bol kokla
allah ona mutlu, sağlıklı sevgi dolu ve sevdikleriyle paylaşacağı uzun bir ömür versin inş.

Salihacım tebrikler arkadaşım
eminim süper bir duygudur
adıda pek güzelmiş

melekçim seni de tebrik ederim
önce teuzelik
sonra annelik inşallah

X