Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Saolun kızlar sabah işlem oldu ama benim çok ağrım oldu yeni yeni haffliyor çok zor geçti, drum rahim çok yumuşaktı bayağı yukardan diktim dedi ilaçlarımı alıyorum yatıyorum hayırlısıyla geçeçek hepimiz sağlıkla alacağız kucağımıza
Canım çok geçmiş olsun. Benim de 3-4 saat ağrım olmuştu. Uyuyup uyanınca sabaha kalmaz birşey. Şifa olsun :dua:

Selamlar hanımlar tekrardan,

Serklajdan bu yana 1 ay geçti Allah’a çok şükür. Doktor evden oturarak çalışabilirsin dedi, ama son muayenede bebek makat geliş hafif baskı yapıyor çok ayakta durma dedi. Ben de ona takıldım. Bir şey olsa doktor söylerdi değil mi? Ya da randevuyu 2 hafta sonraya değil haftaya alın yine bakayım derdi diye düşünüyorum.
Bir de bazen burada okuyorum riskli haftalar, rahat haftalar diye yazıldığını acaba kaçıncı haftalar oluyor bunlar? Hiç bebek eşyası almadım 30lu haftalara kadar da almayı düşünmüyorum. Bi hamile kalmadan önce çok beğendiğim 3 tulum bir de eşimin aldığı 3 çift çorap var. Allahım inşallah başkalarını da almayı nasip etsin, salı günü 27.hafta olacak inşallah. Rabbim sağlıkla haftalarında kucağımıza almayı nasip etsin.
Canım yer çekimi dolayısıyla rahim ağzına yük olmasın diye uyarmak istemiştir. Sen zaten dikkat ediyorsun stres yapma.

Ben de 2 akşam hastanede kalmıştım ama 22.hafta olmuştum. Senin ne güzel daha erken fark edilmiş, benim aynı anda polip de alınmıştı ondan daha uzun sürmüştü. İçimi ferah tut, gittikçe dikişi unutacaksın bile ☺️
İnşaAllah canm ben hastanede kalmak istemedim evde çocuğum bekliyordu , daha çnce kaybım olduğu için takipteydik ama 19+4 üm bende Allah biliyor çok basit bişey sanıyodum Allahım herkesin kuvağını sağlıklı bebişlerle doldursun

İnşaAllah canm ben hastanede kalmak istemedim evde çocuğum bekliyordu , daha çnce kaybım olduğu için takipteydik ama 19+4 üm bende Allah biliyor çok basit bişey sanıyodum Allahım herkesin kuvağını sağlıklı bebişlerle doldursun
Ben korkutmadan yazmıştım grupta ya belki o yüzden böle kolay diye düşünmüş olabilirsin canım 🙈🙈 bilmeyenleri korkutmamak için seyettim. Ama bak sana da iyi oldu. Bazen bilmemek mutluluktur.🙈😍

Hanımlar, ben 5 haftadır evdeyim ama yalnız olduğum için çok sıkılıyorum. Normalde çalışıyordum ve aşırı sosyal birisiydim. Şimdi alışkanlıktan sabah 6-7 gibi kalkıyorum, 8 gibi eşim gidince tek kalıyorum. TV’de bir şeyler izliyorum ama çok çok sıkılıyorum. Bulmaca çözüyorum, kuran ya da kitap okuyorum ama zaman geçmiyor.
Siz nasıl zaman geçiriyorsunuz?
Bir de bebek eşyası ne zaman almaya başladınız? Ben detaylı ultrason sonrası alırım diye düşünüyordum ama acil serklaj olunca hiçbir şey almadım, hatta bebek eşyaları gördükçe üzülüyorum diye instagramı bile kapadım.

Hanımlar, ben 5 haftadır evdeyim ama yalnız olduğum için çok sıkılıyorum. Normalde çalışıyordum ve aşırı sosyal birisiydim. Şimdi alışkanlıktan sabah 6-7 gibi kalkıyorum, 8 gibi eşim gidince tek kalıyorum. TV’de bir şeyler izliyorum ama çok çok sıkılıyorum. Bulmaca çözüyorum, kuran ya da kitap okuyorum ama zaman geçmiyor.
Bir de bebek eşyası ne zaman almaya başladınız? Ben detaylı ultrason sonrası alırım diye düşünüyordum ama acil serklaj olunca hiçbir şey almadım, hatta bebek eşyaları gördükçe üzülüyorum diye instagramı bile kapadım.

Ya seni çok iyi anlıyorum. Ailemde uzakta olduğu için hep evde tektim. Artık izleyecek bişey bulamamıştım yapacak bişey de. Bebek eşyaları görünce neden üzülüyorsun çok şükür hamilesin ve ne güzel erkenden serklaj yapmışlar. Ben 28 haftayı görünce yani yaşam sınırını geçince almaya başlamıştım.

Aslında aileme özellikle anneme kırıldım bu süreçte, aynı şehirdeyiz ailemle aramızda araçla 20 dk var. Annemler haftada 1 geliyorlar oturmaya. Dün geldiklerinde de hafta sonu gezmeye gittikleri yerleri anlattılar. Eşim de 31.hafta gibi iş için Kıbrıs’a gidecek. Ben ev-hastane dışı bir yer görmediğim için üzülüyorum, onlara benzer bir şey olsa yanlarında geziden bahsetmezdim heralde diye düşünüyorum. Kimseye gel yanıma demem, ama bu tavana baktığım günleri de unutmam.
Şu an 27 haftalık olduk, inşallah zamanıyla gelir yavrum. 22.hafta bir anda bu durum ortaya çıkınca ben çok korktum bebeğimi kaybedeceğim diye. Ondan hiçbir şey almak istemedim, ama 28den sonra alınabilir olmasına çok sevindim. Onun hayaliyle bekleyeyim ne güzel.

Bir de bebek eşyası ne zaman almaya başladınız? Ben detaylı ultrason sonrası alırım diye düşünüyordum ama acil serklaj olunca hiçbir şey almadım, hatta bebek eşyaları gördükçe üzülüyorum diye instagramı bile kapkapadım
Bende eşim okula başlayınca ilk günler biraz canım sıkılmıştı.

Bende artık yavaştan ayaklandım.Esim gittikten sonra kahvaltımı kendim hazırlıyorum.Tv seyrediyorum.Ne yazıkki telefon elimde sürekli.
Bebek bakım videoları emzirme videoları izliyorum.

Bebek kıyafetlerini 28-29 haftalikken alindi.Kendi çantam hazır ama bebeğin daha hazir degil hastane çıkışı utulenecek.Sonra çantası yapılacak.Bebek odası almadım.Bi tanıdığım beşik,reflu yatağı falan verdi.Şimdilik onları kullanırız.

Sen 27-28 olmuşsundur.Kendi çantanı hazırlamaya başladım.

X