Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
30+1'de canım. Şuan 28+4'teyim.
Serklajın var zaten canım her şey yolunda gidiyor vaktinde olacak inşallah doğumun💙Ben de Haftam ilerledikçe hem rahatlıyorum hem de biraz stres oluyorum serklaj da olmayınca ondan soruyorum aslında kaç hafta küvezde kalmıştı bebeğin ve kaç kilo doğmuştu

Serklajın var zaten canım her şey yolunda gidiyor vaktinde olacak inşallah doğumun💙Ben de Haftam ilerledikçe hem rahatlıyorum hem de biraz stres oluyorum serklaj da olmayınca ondan soruyorum aslında kaç hafta küvezde kalmıştı bebeğin ve kaç kilo doğmuştu
İnşallah canım benim. 1700 gram doğmuştu. Tam olarak 30 gün kaldı kuvözde.

Az önce bir konu açtım ama sanirim asıl yeri burası. Bilenler için ben de sormak istedim.
Durumum şöyle :

Öncelikle bu ilk gebeliğim. 28 haftalik hamile iken kontrolde rahim agzi uzunlugumu doktor 25 mm olarak olctu. Nst ye girdim ve sanci da cikti. Serjm verdiler serumdan sonraki nst de sanci gözükmedi. 3 gun sonra kontrole çağırdı ve ben bu süreçte agri çektim. Bugun kontrole gittim nst de sanci çıkmadı rahim uzunlugum kisalmamis hala 25 mm ama hunilesme olmus. Bu yüzden yatış verdi sanci takibi için.

Acikcasi panik oldum 29.haftaya yeni girdim. Serklaj falan yapıyorlarmış erken süreçlerde ama ben de daha yeni olduğu için dikiş de yok. Agri hissetmiyorum şu an ama bu hunilesme vs. Erken dogum için büyük bir şey mi? Yani son haftalara kadar gidebilir miyim. Destek olursanız çok sevinirim.

Az önce bir konu açtım ama sanirim asıl yeri burası. Bilenler için ben de sormak istedim.
Durumum şöyle :

Öncelikle bu ilk gebeliğim. 28 haftalik hamile iken kontrolde rahim agzi uzunlugumu doktor 25 mm olarak olctu. Nst ye girdim ve sanci da cikti. Serjm verdiler serumdan sonraki nst de sanci gözükmedi. 3 gun sonra kontrole çağırdı ve ben bu süreçte agri çektim. Bugun kontrole gittim nst de sanci çıkmadı rahim uzunlugum kisalmamis hala 25 mm ama hunilesme olmus. Bu yüzden yatış verdi sanci takibi için.

Acikcasi panik oldum 29.haftaya yeni girdim. Serklaj falan yapıyorlarmış erken süreçlerde ama ben de daha yeni olduğu için dikiş de yok. Agri hissetmiyorum şu an ama bu hunilesme vs. Erken dogum için büyük bir şey mi? Yani son haftalara kadar gidebilir miyim. Destek olursanız çok sevinirim.
İlaç ve istirahat ile tabi son haftalara kadar ilerleyebilirsin canım ama çok dikkat et lavabo harici kalkma hep uzan yemeklerini bile öyle ye burada serklaj olmadan vaktinde doğum yapan bir sürü anne oldu inşallah sende onlardan biri olacaksın

Durumum şöyle :

Canım hastanede takibin çok güzel yapılır. Sancıyı zaten durdururlar. Hunileşmesi çok daha erken haftalarda başlayıp da normal zamanda doğuran çok. Haftan baya iyi. En azından sıkı istirahat etsen de fazla bir süre değil. Bizlerin çoğu 15-16.haflardan beri yatıyoruz bazılarımız daha erken bazılarımız daha geç tespit edildi. Stres yapma doktorun ilgili birine benziyor en azından başından savmamış benim ilk doğumumda öyle oldu çünkü. Şanslısın yani. Geçmiş olsun.

Kızlar ben doktor muayenesinden geldim.Nst ye de girdim.Nst de sancilarim çıktı ama doktor çok önemsemedi.Evdede sancilarimin olduğunu söyledim.Çok sık olmadıkça onemli degil dedi.Biraz rahatladım.

Sesim kısikti birkaç gündür.Midem eksiyor ben buna bağlamışım.Doktor da oyle dedi.(Gaviscon kullaniyorum ama fayda etmedi).Mide koruyucu ilaç verdi.Su an bayağı ilaç kullanıyorum.Yan etkileri sonradan çıkmaz inşallah.

Eşimin geçen hafta covit olması.Benim hastanede yatmam biraz bunaldım.Tabi bi yandan bu zamana geldiğim için şükür ediyorum.

Yazdıklarımın sizi etkilemesi istemiyorum.Kelimeleri özenle seçmeye çalışıyorum.Hakkinizi helal edin lütfen.

Bugün aylar sonra ilk defa markete girdim.
Hızlıca biseyler alıp çıktım😊 (tabi eşim yanımda)
Pazar günü burası 35 derece olacakmış.Disarida açık bi alanda biraz oturalım diye plan yaptık bakalım.

Bu arada bebeğim 2300 gr.44 cm.
🌸

Kızlar ben doktor muayenesinden geldim.Nst ye de girdim.Nst de sancilarim çıktı ama doktor çok önemsemedi.Evdede sancilarimin olduğunu söyledim.Çok sık olmadıkça onemli degil dedi.Biraz rahatladım.

Sesim kısikti birkaç gündür.Midem eksiyor ben buna bağlamışım.Doktor da oyle dedi.(Gaviscon kullaniyorum ama fayda etmedi).Mide koruyucu ilaç verdi.Su an bayağı ilaç kullanıyorum.Yan etkileri sonradan çıkmaz inşallah.

Eşimin geçen hafta covit olması.Benim hastanede yatmam biraz bunaldım.Tabi bi yandan bu zamana geldiğim için şükür ediyorum.

Yazdıklarımın sizi etkilemesi istemiyorum.Kelimeleri özenle seçmeye çalışıyorum.Hakkinizi helal edin lütfen.

Pazar günü burası 35 derece olacakmış.Disarida açık bi alanda biraz oturalım diye plan yaptık bakalım.

🌸
Canım maşallah sana da bebeğine de 🧿 Çok iyi yapmışsın bence kısa da olsa dışarı çıkarak. Bence mutlaka pazar planınızı da yapın sana çok iyi gelecektir. Bu haftalarda artık ufak kasılmaların olması normaldir zaten. Maşallah bebeğin kilosu boyu da harika. Artık endişe etme bence kuzum rahatla biraz. Darısı başımıza.

Screenshot_20220916-172545_Samsung Internet.jpg
Kızlar el becerisi olan biri değilim
Bundan deneyeyim diyorum (hangisi en basitse onu yapmaya çalışacağım 😇)
Bakalim yapabilecek miyim?

🌸
Geçmiş olsun canım sağlıcakla büyüsün yavrun acaba sizinde vajina bölgenizde baskı hissediyorsunuz tek ben miyim acaba

Geçmiş olsun canım sağlıcakla büyüsün yavrun acaba sizinde vajina bölgenizde baskı hissediyorsunuz tek ben miyim acaba
Ben hissetmiyorum canım.Ayakta çok kalmadigim için hissetmiyorum diye düşünüyorum.Ama seninkiler ikiz olduğu için bize göre daha ağır yük taşıyorsun ondan olabilir mi acaba.En son ne zaman gittin doktora?Kaç kg olmuş minnoşlar?

Kızlar merhabalar
19+3 teyim, yatın serklaj olacak rahim boyu 24 lere düşmüş rahimde yumuşamış, yarın operasyondan sonra nelere dikkat etmeliyim varmı önerileriniz tavsiyeleriniz.

Ben hissetmiyorum canım.Ayakta çok kalmadigim için hissetmiyorum diye düşünüyorum.Ama seninkiler ikiz olduğu için bize göre daha ağır yük taşıyorsun ondan olabilir mi acaba.En son ne zaman gittin doktora?Kaç kg olmuş minnoşlar?
En son salı günü gitmiştim ikisinin de kafası aşağıda olduğu için sanırım biri 2250 diğeri de 2300 civarı hiç ayakta değilim ama yinede aşağıda çok baskı hissediyorum

Selamlar hanımlar tekrardan,

Serklajdan bu yana 1 ay geçti Allah’a çok şükür. Doktor evden oturarak çalışabilirsin dedi, ama son muayenede bebek makat geliş hafif baskı yapıyor çok ayakta durma dedi. Ben de ona takıldım. Bir şey olsa doktor söylerdi değil mi? Ya da randevuyu 2 hafta sonraya değil haftaya alın yine bakayım derdi diye düşünüyorum.
Bir de bazen burada okuyorum riskli haftalar, rahat haftalar diye yazıldığını acaba kaçıncı haftalar oluyor bunlar? Hiç bebek eşyası almadım 30lu haftalara kadar da almayı düşünmüyorum. Bi hamile kalmadan önce çok beğendiğim 3 tulum bir de eşimin aldığı 3 çift çorap var. Allahım inşallah başkalarını da almayı nasip etsin, salı günü 27.hafta olacak inşallah. Rabbim sağlıkla haftalarında kucağımıza almayı nasip etsin.

Kızlar merhabalar
19+3 teyim, yatın serklaj olacak rahim boyu 24 lere düşmüş rahimde yumuşamış, yarın operasyondan sonra nelere dikkat etmeliyim varmı önerileriniz tavsiyeleriniz.
Doktorunuz zaten bilgilendirecektir, bol su için. Ama belli aralıklarla günde toplam 3. Litre olacak şekilde.
Verilen ilaçları düzenli kullanın.
Her türlü enfeksiyondan kendinizi koruyun, su bu yüzden çok önemli.
Ağır kaldırmayın, kesinlikle dikkatli hareket edin, ev işi yapmayın.
Doktorunuz durumunuza göre yatak istirahati verebilir, o durumda da yatın.
Banyonuzu ayakta duş şeklinde maksimum 5 dakika içinde halledin.
Olumluya odaklanmaya çalışın, benim en zorlandığım kısım bu. Kendinizi dinlememeye gayret edin, güzel tecrübelere odaklanın. Her gebelik kendine özel, içinizi ferah tutmaya çalışın.

Canım çok yazıldı bu tavsiyeler. Şöyle 15-20 sayfa gerilerde mutlaka bulursun. Geçmiş olsun şimdiden.
Doktorunuz zaten bilgilendirecektir, bol su için. Ama belli aralıklarla günde toplam 3. Litre olacak şekilde.
Verilen ilaçları düzenli kullanın.
Her türlü enfeksiyondan kendinizi koruyun, su bu yüzden çok önemli.
Ağır kaldırmayın, kesinlikle dikkatli hareket edin, ev işi yapmayın.
Doktorunuz durumunuza göre yatak istirahati verebilir, o durumda da yatın.
Banyonuzu ayakta duş şeklinde maksimum 5 dakika içinde halledin.
Olumluya odaklanmaya çalışın, benim en zorlandığım kısım bu. Kendinizi dinlememeye gayret edin, güzel tecrübelere odaklanın. Her gebelik kendine özel, içinizi ferah tutmaya çalışın.
Saolun kızlar sabah işlem oldu ama benim çok ağrım oldu yeni yeni haffliyor çok zor geçti, drum rahim çok yumuşaktı bayağı yukardan diktim dedi ilaçlarımı alıyorum yatıyorum hayırlısıyla geçeçek hepimiz sağlıkla alacağız kucağımıza

X