Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhabalar 17+3 haftalik hamileyim ama bebeğim bir hafta önden gidiyor. Bugüne kadar şükürler olsun ki güzel bir hamilelik geçirdim. Tabii ki hareketlerime dikkat ederek ilişki, yürüyüş, ev işleri çok kısıtlamadım kendimi. Iki doktorla kontrollerimi yapıyorum. Geçen hafta gittiğim beni tereddütte bırakan doktorum serviksin çok iyi her şey yolunda dedi mutlu oldum.
Fakat daha çok güvendiğim doktorum bu hafta ultrasonda serviksin 2.5 cm ve dikiş gerekebilir dedi. İlk önce proluton depot 500 mg haftada bir iğne verdi ve 15 gün sonra kontrole gel alttan bakalim ona göre karar verelim dedi.
Doktorum yürüyüşle ilgili falan hiç bir şey söylemedi. Bende yatıyorum çok fazla kalkmıyorum şu an için.
Ne yapacağımı bilemiyorum ilk hamileliğim. Burda yazılanları okudum ama tabi ki her hamilelik kendine özel bu yüzden yazmak istedim.
Su an hersey razıyım yeterki bebeğime sağ salim kavuşayım.
2.5 bu hafta için çok mu düşük?
Bu kadar düşük olupta bebeğini kucağına alan var mı ?

Merhabalar 17+3 haftalik hamileyim ama bebeğim bir hafta önden gidiyor. Bugüne kadar şükürler olsun ki güzel bir hamilelik geçirdim. Tabii ki hareketlerime dikkat ederek ilişki, yürüyüş, ev işleri çok kısıtlamadım kendimi. Iki doktorla kontrollerimi yapıyorum. Geçen hafta gittiğim beni tereddütte bırakan doktorum serviksin çok iyi her şey yolunda dedi mutlu oldum.
Fakat daha çok güvendiğim doktorum bu hafta ultrasonda serviksin 2.5 cm ve dikiş gerekebilir dedi. İlk önce proluton depot 500 mg haftada bir iğne verdi ve 15 gün sonra kontrole gel alttan bakalim ona göre karar verelim dedi.
Doktorum yürüyüşle ilgili falan hiç bir şey söylemedi. Bende yatıyorum çok fazla kalkmıyorum şu an için.
Ne yapacağımı bilemiyorum ilk hamileliğim. Burda yazılanları okudum ama tabi ki her hamilelik kendine özel bu yüzden yazmak istedim.
Ben kendi durumumu ozetlersem 20+3 te 2.37 ölçüldü, Proluton iğne, progestan ve kasılma olduğu için Adalat verildi, sadece yemek ve WC dışı ayağa kalkmak yasaklandı. Bir hafta sonra kontrole gidip dikiş gününü netlestircektik. Fakat iki gün sonra detaylıda kisalma devam ediyo diye acil olarak dün serklaj yapıldı. Benim de ilk hamileliğim, ilk duydugum an şok oldum, kabullenene kadar çok ağladım ama bir bilinmezlik bu, işlemin riskleri yok değil ama keşke yapılsaydı demek de çok uzerdi. O yüzden doktoruma güvendim. İyi hikayeleri koydum cebime ve umarım benim için herkes için süreç iyi devam edecek.🙏

Su an ilaçların etkisiyle bulutların üzerinde gibiyim. Endişe ettiğim gibi olmamasına çok mutluyum. Dilerim her şey hepimiz için yolunda gider. Her duaya sizleri de ekliyorum🙏
Cok sevindim, zaten ilk bir hafta biraz zor geciyor, alisinca dikiş yokmus gibi hissediyoruz. İnsallah hep boyle devam eder🙏 çok tesekkurler tum hamişlerde benim dualarimda🎈

Canım bu ölçü dikiş için sınır bu ölçüde dikiş atıyorlar ama sana alttan bakmamış oyuzden yanılma payı var.

Ben kendi durumumu ozetlersem 20+3 te 2.37 ölçüldü, Proluton iğne, progestan ve kasılma olduğu için Adalat verildi, sadece yemek ve WC dışı ayağa kalkmak yasaklandı. Bir hafta sonra kontrole gidip dikiş gününü netlestircektik. Fakat iki gün sonra detaylıda kisalma devam ediyo diye acil olarak dün serklaj yapıldı. Benim de ilk hamileliğim, ilk duydugum an şok oldum, kabullenene kadar çok ağladım ama bir bilinmezlik bu, işlemin riskleri yok değil ama keşke yapılsaydı demek de çok uzerdi. O yüzden doktoruma güvendim. İyi hikayeleri koydum cebime ve umarım benim için herkes için süreç iyi devam edecek.🙏
Bende pozitif düşünmeye çalışıyorum en azından erken öğrendik biliyoruz ne olduğunu ve ona göre yol alacağız. Dilerim sağlıkla gelir bebeklerimiz 🙏

Canım bu ölçü dikiş için sınır bu ölçüde dikiş atıyorlar ama sana alttan bakmamış oyuzden yanılma payı var.
Bende okudum araştırdım sınır diyor. Doktorumada güveniyorum. Fakat bilmiyorum neye uğradığımı şaşırdım su an yeni öğrendiğim için. Sürekli uzanıyorum 15 gün sonra kontrole kadar su an elimden bir tek bu geliyor. Bilmiyorum başka yapabileceğim bir şey var mı ?

Aynen canım bende hep sorarım guruplarda valla iyiki varsınız kafama bişey takılsa benimle aynı sorunları yaşayan insanlarla iletişimde olmak çok güzel. Duygularımız acılarımız aynı ancak birbirimizi anlıyoruz.
Aynen öyle insan bilmediginde kendini güvensiz ve yalnız hissediyor.İyi ki varsınız

Bende pozitif düşünmeye çalışıyorum en azından erken öğrendik biliyoruz ne olduğunu ve ona göre yol alacağız. Dilerim sağlıkla gelir bebeklerimiz 🙏
Aynen öyle cnm çok şanslıyız, Dilerim en doğru kararla, sağlıklı ve zamanında gelir minikler🌸Bence her şey güzel olacak biz elimizden geleni yapalım da.

Bende okudum araştırdım sınır diyor. Doktorumada güveniyorum. Fakat bilmiyorum neye uğradığımı şaşırdım su an yeni öğrendiğim için. Sürekli uzanıyorum 15 gün sonra kontrole kadar su an elimden bir tek bu geliyor. Bilmiyorum başka yapabileceğim bir şey var mı ?
Canım ilaçlarını güzel kullan bol su iç ve yat baska yapabileceğin bişey yok

Benim doktorum yataginin ayak kisminı yüksek yapacak bisey koy demisti eglimli duruyordu vucut ozaman bide buna ek ayagimin altina iki yastik alip 22. Haftadan 36+5 e kadar ustten ve alttan acik rahimle sadece dikişle geldim. Sanci ve kasilma yaşamazsaniz rahim boyu pek kisalmaz yada acilmaz bunlara dikkat etmemiz gerekiyor en çokta.

Merhabalar bir şey danışmak istiyorum ben geçen sene 22. Haftada bir anda rahmim açıldığı ve kesem dışarı çıktığı için dikiş atılamadı devamında da suyum geldi ve bebeğimi kaybettim şimdi tekrar hamileyim daha çok yeni ama kesin bir tanı konmamıştı enfeksiyon veya rahim ağzı yetmezliği olabilir dediler şimdi doktorum kesin dikiş atarız demiyor bakarız kısalma olursa atarız diyor sizce ısrar etmeli miyim bu konuda yoksa takipte mi kalmalıyım☺️

X