Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar bgn detaylı USG kontrolün vardı. 2 günde 1.5 mm kısalarak 22.2 olmuş. Bugün yada yarın dikisi yapmalıyız dedi. Ben kendimi hazırlamak için yarın dedim ama bilemedim de opsiyon sunduğu için yarını bekleyebilirim gibi geldi.Kaldi ki bugün detaylı ultrason olmasa bayram sinrasini bekleyecektim. 1 günde büyük bir değişim olmaz dimi?
Bazen olabiliyor kasılmamda var demiştin kasılma kısaltıyor kendi doktorun ne dedi konuştunmu

Bazen olabiliyor kasılmamda var demiştin kasılma kısaltıyor kendi doktorun ne dedi konuştunmu
Buraya yazdıktan sonra doktoru yeniden aradım o da yarın için sorun olmaz dedi. İdrar yolu enfeksiyonum olmasa ilk tespit ettiğim gün yapardım demişti ama kasılmaları rahatlatacak ve enfeksiyon giderecek ilaca başlatmak durumunda kaldı. Şimdi dört günluk antibiyotik kullanmış olucam o yüzden içim biraz daha rahat edecek. Bugün bı kaç kasılma hissettim o kadar düne göre yüzde 90 daha az.

Benimde erken doğum riskim vardı 33. Haftada doğum yaptım ama kasılmalarım oluyordu yani ağrı hissediyordum aynı korkuları bende sürekli yaşadım
Benim rahim boyum düzeldi çok şükür 33 ölçüldü en son. Başka sıkıntılar var şuan bebegimin suyu azaldı maalesef:KK43: Siz kac cm le dogum yaptiniz

Ben de etkili ama tamamen kesmedi, dozu mu artirsak dedim. Yan etkileri çok fazla.olur dedi. İki adetle üç arasında aslında pek fark yok aynı faydayı sağlıyor dedi, aklım karışıyor 8 adet kullanan varmış

Ben günde 12 adet kullandım nidicarttı kullandığım. Herhangi bir yan etkisi olmadı. 0 sancım vardı. Doktordan doktora değişiyor. Benim doktor hiçbiri bukadar ilacı bir araya asla getirmez cesaret edemez derdi.

Ya kızlar acil bisey sormam lazım inşallah yardımcı olursunuz. Ben 29+2 günlük hamileyim bugün kontrole gittim bebegim 1315 gr olmuş. Suyunda azalma var. Kilosu haftasına göre normal ama geçen haftaya göre sadece 48 gr almış😭😭 bu normal mi yardımcı olursanız çok sevinirim

Ya kızlar acil bisey sormam lazım inşallah yardımcı olursunuz. Ben 29+2 günlük hamileyim bugün kontrole gittim bebegim 1315 gr olmuş. Suyunda azalma var. Kilosu haftasına göre normal ama geçen haftaya göre sadece 48 gr almış😭😭 bu normal mi yardımcı olursanız çok sevinirim
Benimde bi hafta öyle oldu doktor normal demişti. Diğer hafta normal kilo almıştı

Ben de etkili ama tamamen kesmedi, dozu mu artirsak dedim. Yan etkileri çok fazla.olur dedi. İki adetle üç arasında aslında pek fark yok aynı faydayı sağlıyor dedi, aklım karışıyor 8 adet kullanan varmış
Evet onu bende gördüm burda ben iki tane kullanmıştım yan etki olarak ilk içtiğimde kalp atışlarım hızlanıyordu sonra normale dönüyordu kısa sürede bence sekiz çok fazla

Bi onceki gebeliğim de benimde suyumda azalma vardi hatta boyle oturdugumda biseyin aktigini hissedip test yaptirdim alan kişi buyuk ihtimal dogru alamadigi icin test negatif dediler. Sonra su iyice azalip gelişimi de yavaşlayinca cok bekletemedi 2.800 gr dogdu 36+5 de.

X