-
- Konu Sahibi hidennisko
- #106.781
Çok teşekkürler mesajınız için, yaşam sınırına gelebilsem biraz daha rahatlayacağım aslında. Gerçi o zaman da daha küçük biraz daha büyüsün derim, kucağımıza almadan kaygılar başladı sanırım anneliği sonuna kadar hissediyorum. Çok haklısın önerilerini dikkate alacağımBen adalat hiç kullanmadım, progestan, proluton ve duphaston kullanıyorum. Daha dün kasılmadan doktora gittim magnezyum ve progestan iyi gelir buna dedi.
Yüksek dozda progestana rağmen enzimlerime maşallah bir şey olmadı. Korkularınuz var drla konuşun progestan da versin en azından o süreci atlatıncaya kadar.
Şu anda yapmanız gereken sakin olmak, yatmak,düzenli beslenmek, dikişe güvenmek ve enfeksiyona dikkat etmek.
Hepimiz çok sıkıntı yaşadık çok şükür ilerledik baya,darısı bekleyenlerin başına inşallah.
Hepimiz sağ salim kucağımıza alalım inşallah zamanı gelince.
Ben prulotonu 16ya kadar hafta da bir vuruldum. Ondan sonra planlı serklaj ve kestik iğneyi. Magnezyum aldırıyorum şimdi. Suyu bende çok tüketiyorum. Benim ameliyatı perinatolog yaptı, bugün kontrolüm de onaydı. Aslında güveniyorum ama ne bilim yine aynı şeyler mi olacak kaygısıMerhaba,
Ben de 21+5te 3 cm açılma ile acil serklaj olmuştum. Ameliyattan sonra 5 gün antibiyotik kullandım 1 kutu sabah akşam ağızdan progestan aldım. Benim kendi doktorum da progestana devam etme taraftarı değilldi ama 23. Haftamda ameliyatı yapan perinatoloğun tavsiyesi üzerine haftalık proluton iğneye başladım ağızdan progestanı kestik karaciğer enzimlerine zarar vermemesi için. Kasılma olmaması için de ameliyattan beri her gün 1 şase magnezyum içiyorum ve günde en az 4 lt su içip sol tarafıma yatıyorum. Doktorunuzla görüşerek magnezyum yazmasını talep edebilirsiniz hem kasılmayı hem kabızlığı engelliyor. Şu an ben de 29. Haftamdayım dilerim hepimiz sağlıkla vaktinde alırız bebeklerimizi kucağımıza
İnşallah yaşam sınırına gelirsinizÇok teşekkürler mesajınız için, yaşam sınırına gelebilsem biraz daha rahatlayacağım aslında. Gerçi o zaman da daha küçük biraz daha büyüsün derim, kucağımıza almadan kaygılar başladı sanırım anneliği sonuna kadar hissediyorum. Çok haklısın önerilerini dikkate alacağım
Siz içinizi ferah tutun düzenli kontrolleriniz yapıldığı sürece doktorunuza güvenin stres yapmamak da ilaçlar kadar önemli bizim için bu dönemdeBen prulotonu 16ya kadar hafta da bir vuruldum. Ondan sonra planlı serklaj ve kestik iğneyi. Magnezyum aldırıyorum şimdi. Suyu bende çok tüketiyorum. Benim ameliyatı perinatolog yaptı, bugün kontrolüm de onaydı. Aslında güveniyorum ama ne bilim yine aynı şeyler mi olacak kaygısısize de maşallah ilerlemişsiniz baya. Sağlıkla gelsin inşallah bebişler
Hepimizin ilk hedefi 26.haftaydı onu geçtik 28 dedik onu geçince daha ilerisini istiyor insan.Çok teşekkürler mesajınız için, yaşam sınırına gelebilsem biraz daha rahatlayacağım aslında. Gerçi o zaman da daha küçük biraz daha büyüsün derim, kucağımıza almadan kaygılar başladı sanırım anneliği sonuna kadar hissediyorum. Çok haklısın önerilerini dikkate alacağım
Yaa evetHepimizin ilk hedefi 26.haftaydı onu geçtik 28 dedik onu geçince daha ilerisini istiyor insan.
Geriye dönüp bakınca bitmeyen korkularım o zaman daha çoktu zamanla biraz daha rahatlıyor kafa.
Enfeksiyona dikkat edin en önemlisi bu, günler geçmiyor gibi oluyor ama çok şükür geçiyor. Geri dönüp yazılanları okuyun zaman buldukça.
Evet benim aynı anda 36. Hafta bitmiştiKızlar eski mesajları okuyordum bu gözüme çarptı. Benim doktor 35+1 de son iğnemi oldum ve artık iğnemi kesti. Ama diğer ilaçlara devam dedi. Doğuma kadar mı kullandıracak anlamadım bendesizin iğne ve progestan gibi ilaçlarınız aynı anda mı kesildi?
Benim ilaçlar devam ediyor.. Sen nasılsın bebek nasıl? Alışabildiniz mi birbirinizeEvet benim aynı anda 36. Hafta bitmişti
Uykusuz gecelere devamBenim ilaçlar devam ediyor.. Sen nasılsın bebek nasıl? Alışabildiniz mi birbirinize
Amin amin, evet çok şükür sırayı bozmadan kalanlarla devam inşallahYaa evethep dedik yaşam sınırına gelelim, geldik 28.haftayı görelim, gördük 32 olalım dedik. Şimdi de erken doğum olmasın 37 sınırına gelelim sağ salim diyoruz. Doğum yapanlar oldu bu sayfaya yazmaya başladığımdan beri çok şükür 37'den önce doğurmadılar darısı bize
Öncelikle hayırlı olsun yeni hamileliğinizHerkese merhaba..Azerbaycandan yaziyorumbugun 33haftamiz tamam oldu cok wukurler olsun uzun ve zorlu bir yolculuk oldu amma artik Allahin izniyle sonuna geliyorum 2ci hamileliyim bir oglum var 2yasinda cok wukur..birinci hamilelikde de rahim boynu kisaligi yawamiwdim ama bu kadar ciddi degildi 29 haftamda ogrenmiwdim 33mliydi ve doktorum serklaj icin gec oldugunu pessari taka bilecegini soyledi takdi 36hatfa tamaminda dogumum oldu wimdi 2ci hamileliyim ama bunda 14cu haftadan basladi kisalma 32oldu doktorum birincidede ayni.sorun oldugu icin dikis atacagini soyledi .14haftamda serklaj oldum yatarak 26ci haftaya kadar rahatt geldim ama ne yazikki 26haftamda covide yakalandim ve coook kotu gecirdim hastanede yatdim cigerlerim falan berbatdi( cok wukur atlatdim ama bebiwi kontrolde rahim agzii 24e duwmuwdu( 29haftamda bildim bunu 4haftadir hic kalkmadan yatiyorum bugun 33olduk wukirler olsun.. ama cook agrilarim var kasilmalar cok siklawdi( bazen dayanilmaz oluyor bu wekilde 37i gorurmuyum bolemiyyorum Allahdan umit kesilmez yinede..her kese hayirli hamilelik ve dogum diliyorum
MaşallahUykusuz gecelere devamçok gazlı bebiş onun dışında alıştım ya tuhaf geliyor bazen süreç zorlu olunca daha çok hareket kısıtlamamın kalkması tuhaf geliyor eğil kalk oh özgürüm diyorum ama süreçmiş geçti diyorum sizler den de güzel haberler aldıkça mutlu oluyorum
Maşallah gözünaydın canım, sağ salim kucağıma aldım yazmakta nasip olur inşallah.Kızlar herkese selam biz bugün sezaryen için gün aldık 8 Ekime37 haftalık oluyoruz çok heyecanlıyım son 2 haftam kaldı.
Çok sevindimKızlar herkese selam biz bugün sezaryen için gün aldık 8 Ekime37 haftalık oluyoruz çok heyecanlıyım son 2 haftam kaldı.
İnşallahİnşallah yaşam sınırına gelirsinizüstteki mesajda sizin bu haftada kısalığınız kaçtı demişsiniz. Benim 27mm ölçülmüştü 20+6'da. Serklaj yok yatarak ve ilaçlarla 35+4 oldum şuan.
Çok haklısınız, stres yapmamak gerekiyor dediğiniz gibi. İnşallah iyi olur herşey hepimiz içinSiz içinizi ferah tutun düzenli kontrolleriniz yapıldığı sürece doktorunuza güvenin stres yapmamak da ilaçlar kadar önemli bizim için bu dönemde
:))) bende aynı şeyi düşüneceğim muhtemelen ilerleyen zamanlarda bi hafta bi hafta diye diye nereye kadar götürebilirsek gitmesini isterdim bende. Rabbim yardımcımız olsun hepimizin aylar gün gibi geçsin inşallah sağlıkla yavrularımıza kavuşalımHepimizin ilk hedefi 26.haftaydı onu geçtik 28 dedik onu geçince daha ilerisini istiyor insan.
Geriye dönüp bakınca bitmeyen korkularım o zaman daha çoktu zamanla biraz daha rahatlıyor kafa.
Enfeksiyona dikkat edin en önemlisi bu, günler geçmiyor gibi oluyor ama çok şükür geçiyor. Geri dönüp yazılanları okuyun zaman buldukça.
Rabbim bir daha yaşatmasınİnşallah29 mm karından ölçüldü. Benim ilk kaybım 22+3de oldu. Rahim ağzı 10 cm olmuştu hastaneye gidene kadar ç. Planlı serklaj oldum aslında
Aynen öyle:))) bende aynı şeyi düşüneceğim muhtemelen ilerleyen zamanlarda bi hafta bi hafta diye diye nereye kadar götürebilirsek gitmesini isterdim bende. Rabbim yardımcımız olsun hepimizin aylar gün gibi geçsin inşallah sağlıkla yavrularımıza kavuşalım